Загинув, рятуючи побратимів: просять присвоїти звання Героя України воїну з Волині

Загинув, рятуючи побратимів: просять присвоїти звання Героя України воїну з Волині

Просять присвоїти звання Героя України (посмертно) старшому навіднику розвідувального відділення розвідувального взводу військової частини А1910, волинянину Івану Ковальчуку.

Відповідну петицію на сайті президента 12 квітня зареєструвала Катерина Нефедюк.

«Війна не застала його вдома, він був закордоном. Але все ж повернувся, бо не зміг бути в стороні і вже 23 жовтня 2022 року був мобілізований за власним бажанням. Іван проходив службу в одному з батальйонів 95 десантно- штурмової бригади у розвідвзводі. З 16 січня 2023 року служив у військовій частині А1910,а вже 3 березня 2023 загинув поблизу м. Кремінна, Сєвєродонецького району, Луганської області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу, отримавши поранення несумісні з життям. Іван врятував життя побратима і повертаючись за іншим потрапив під цей обстріл, який став для нього останнім. За час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони, користувався авторитетом серед колег і підлеглих», – йдеться у петиції.

Підписати петицію можна за посиланням


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова громади на Волині звільнився із ЗСУ
Наступна новина У волинському монастирі померла монахиня
Останні новини
Схожі новини