БудуйТіло. Перезавантаження: як швидко відновити сили після виснажливого тренування «1000 разів»

БудуйТіло. Перезавантаження: як швидко відновити сили після виснажливого тренування «1000 разів»

Попри червневу спеку і старт сезону відпусток, ми продовжуємо брати участь у проекті «БудуйТіло. Перезавантаження».

Тарас Божидарнік продовжує активно скидати кілограм за кілограмом і демонструє неабиякі успіхи. Друзі та знайомі професора ЛНТУ приємно дивуються при зустрічі з ним.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: чи зможе тренер приборкати норовливих учасників 

У той же час, після екватору проекту тренер Віталій Андрейчук змінив меню та відкорегував раціон харчування. Зокрема, з мого меню зникла риба, натомість з’явились білки 2-х яєць на вечерю. Окрім цього, тренер зменшив порції – замість 60-80 грамів каші, тепер на сніданок і обід йде 50 гр. Теж саме стосується і порцій м’яса – максимум 100 гр. на день у два прийоми.

Віталік задумався)))

«Будем зменшувати порції, адже ваші шлунки теж зменшились, вони вже не вимагають у вас більше їжі, ніж їм потрібно. Овочі можете їсти в необмеженій кількості на сніданок, обід та вечерю. Однак, каші та м’яса вже можна споживати менше», - пояснює Віталій Андрейчук.

Все – «лафа» закінчилась.

Теж саме стосується і тренувань: Віталій вирішив збільшити навантаження. Зокрема, кардіонавантаження він розділив навпіл: Тарас пів години працює на біговій доріжці, а пів години – на електронних сходах, натомість мені до бігової доріжки від додав ще пів години роботи на орбітреку.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: про програму схуднення, «важкі зони» і першу крепатуру

Отож, чергове тренування після екватору проекту для нас виявилось одним з найважчих за весь час участі у проекті «БудуйТіло. Перезавантаження». Віталій Андрейчук у середу, 6 червня, провів заняття під умовною назвою «1000 разів».

Тренування полягало у виконання 6 видів вправ по 300-200-100 разів кожна, в залежності від складності.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: як пережити стрес від тренувань за допомогою спортивного харчування

  1. Вихід на степ – 300 разів

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: що таке спортзал і «з чим його їдять»

  1. Скручування на прес - 100

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: Відпочинок для слабаків, або жити у режимі non stop

  1. Віджимання -100

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: як займатися спортом під час вагітності, при травмах і в «особливі дні»

  1. Присідання -200

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: про застуду під час тренувань + спортивний словничок «для чайників»

  1. Вихід на степ руками з положення планка -100

  1. Прижки - 200

У підсумку, ми зробили всі вправи рівно 1000 разів. Варто зауважити, що Віталій Андрейчук дозволив робити стільки підходів, скільки нам потрібно. Тобто виконувати усі вправи в довільному порядку з єдиною умовою – аби в сумі кожна вправа була виконана зазначену кількість разів.

Тож ми з Тарасом чергували важкі вправи з більш легкими: 50 разів вихід на степ + 20 віджимань + 40 присідань + 20 разів скручування на прес + 50 прижків + 20 разів вихід на степ руками. І так у кілька підходів до того моменту, поки усі вправи не були виконані. Це дало змогу змінювати навантаження на окремі групи м’язів. Тож поки працювали ноги під час присідань, руки відпочивали від віджимань.

Однак, і попри це, ми з Тарасом були виснажені, як ніколи. Я відчула, що таке тремор у руках після великих навантажень. Ще довго після тренування по всьому тілу тримався тонус м’язів, а в голові у мене «літали метелики».

Як швидко зняти втому після виснажливого тренування. 

Попри те, що Віталій Андрейчук доволі суворий тренер і дає багато навантажень, він розуміє, що організм людини також потребує і відпочинку.

«Якщо організм не отримує відпочинку, то це може призвести до серйозних наслідків. Тож треба робити правильно, аби дати змогу розслабитись не лише м’язам, а й нервовій системі. Так, під час тренування організм людини спалює жири і вивільняє багато енергії. Однак її треба поповнювати, аби не виникало хронічної втоми, які провокують появу судом у м’язах», - пояснює тренер.

  • Пийте рідину

Під час тренувань наш організм нагрівається і втрачає багато води, який виходить через піт. Для того, щоб не порушувався процес терморегуляції і ми не стражами від зневоднення, під час та після тренувань пийте воду.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: Екватор проекту – скільки втратили у вазі Еля і Тарас. ЦИФРИ.

Віталій Андрейчук радить вживати лише негазовану, а також просту воду з лимоном та м’ятою. Також спеціалісти радять запарювати мелісу чи інші духмяні трави. Однак, без жодної ложки цукру і лише з краплинкою меду в окремих випадках.

  • Розтяжка

Перед кожним тренуванням проводите розминку? Правильно. Так само після тренування зробіть розтяжку. Повільне розтягування м’язів після вправ дозволяє їм охолонути. Активізовані під час занять м’язи приходять в нормальний стан, при цьому зменшується рівень вмісту молочної кислоти, це знижує ризик виникнення судом на даний момент і в майбутньому.

  • Душ

Після кожного тренування «спортикам» радять приймати душ. Та не лише у цілях гігієни, а й заради того, щоб розслабити тіло. Злегка теплий душ (а багато хто полюбляє ще й контрастний зі зміною холодної води на гарячу). Так ви зможете розслабитись і почуватимете себе набагато краще.

  • Харчування

Так-так, після тренування не заборонено їсти, адже організм після виснаження фізичними вправами потребує поповнення поживних речовин. Не секрет, що зі спалюванням жирів, їхнє місце потрібно заповнити правильними речовинами. Тут вам допоможуть омега-кислоти, вітаміни, білки та правильні вуглеводи. Однак, що саме слід споживати та у яких порціях, вам підкаже тренер.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: як худнути і їсти голубці та лопатку дикого вепра

сь і все. Якщо ви дотримуватиметесь таких елементарних правил, ваш організм після виснажливих тренувань досить швидко повертатиметься до норми і вже за деякий час ви не відчуватимете знесилення.

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, коли запрацює «кольоровий» фонтан в центрі Луцька. ВІДЕО
Наступна новина Волинянин може «сісти» на три роки за крадені колоди. ФОТО
Останні новини
Схожі новини