БудуйТіло. Перезавантаження: Екватор проекту – скільки втратили у вазі Еля і Тарас. ЦИФРИ. ФОТО

БудуйТіло. Перезавантаження: Екватор проекту – скільки втратили у вазі Еля і Тарас. ЦИФРИ. ФОТО

Ну ось і настав той день, до якого ми з Тарасом Божидарніком йшли довгих півтора місяці. Цього тижня – екватор проекту «БудуйТіло. Перезавантаження», а відповідно – заміри та контрольне зважування.

Цілий день перед зважуванням я не могла знайти собі місця – напередодні мала термінове відрядження, тому переживала, чи не відобразиться поїздка на моїй вазі. На цьому зауважував ще раніше тренер проекту Віталій Андрейчук, який наголошував, що дальня дорога – це неабияке навантаження на організм людини, оскільки тіло більше затримує воду. Відрядження хоч і було недовгим, проте відчувала себе дещо втомленою.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: чи зможе тренер приборкати норовливих учасників 

Зрештою, ми з Тарасом прибули на тренування у спортивний клуб MAXIMUS. Віталій Андрейчук до початку розминки вже підготував усе необхідне для проведення замірів та контрольного зважування – мірну стрічку і електронні ваги.

Перші контрольні заміри

«Попри усі проблеми,  відрядження, хвороби, давні травми і таке інше – обоє учасників станом на екватор проекту показали непоганий результат. Дуже помітно результат і по Тарасу, і по Елі. Адже обоє стали виглядати набагато краще – сходять зайві кілограми по всьому тілу і очевидним стає те, що вони стали почуватися краще.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: про програму схуднення, «важкі зони» і першу крепатуру

Якщо на початок проекту Еля не могла робити повноцінне скручування – це їй давалось з великими зусиллями, то вже тепер вона виконує по 10-15 скручувань на прес з вагою у руках в 5-6 підходів. Тарас вже перестав «сопіти» під час віджимань і важких вправ – виглядає дуже здорово. Сходять зайві сантиметри і з’являється здоровий рум’янець на щоках», - зауважує Віталій Андрейчук.

В той же час, Тарас відзначає, що попри відрядження, докладав максимум зусиль.

Тішуся, що відійшло у минуле почуття голоду. Контролюю свій режим харчування, – Тарас Божидарнік

Останні кілька днів, певно через спеку, зник апетит. Але Віталік каже, що це погано і хочеш чи не хочеш – треба їсти згідно режиму.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: як пережити стрес від тренувань за допомогою спортивного харчування

За його словами, якби я 100% дотримувався режиму, то мав би на 1,5 кілограми ще менше. Цим я здивований. Але зараз побачим, що нам покажуть ваги», - говорить Тарас в очікуванні контрольного зважування.

Отож, почали.


Тарас Божидарнік

Чоловіку у квітні вже виповнилося 40 років і каже – не очікував на такий результат. Щоправда, коли люди почали помічати схуднення і підбадьорювати його – ще більше загорівся участю у проекті «БудуйТіло. Перезавантаження».

 

Початок проекту

 Екватор

Ріст

179 см

179 см

Вага

118 кг

101 кг

Об'єм плечей

141 см

125 см

Об'єм талії

118 см

105 см

Об'єм стегна

66 см

63 см

Об'єм литки

45 см

42 см

Об'єм руки

45 см

38 см

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отож через півтора місяці від початку проекту Тарас Божидарнік втратив 17 кілограмів зайвої ваги.

Щодо замірів об’ємів тіла, то об’єм печей зменшився на 16 сантиметрів, талія – на 13 см, об’єм стегна і литки – на 3 см, а рука – на цілих 7 сантиметрів.

Ого! Цілих 13 сантиметрів


Еля Коротинська

Днями мені виповнилось вже 31 рік (просто жахлива цифра), тим не менше – особливих вікових змін я не відчула. Більше того – почала відчувати себе значно краще та легше. А ще - мені починає подобатись своє відображення у дзеркалі. З пишної панянки я поволі почала приходити у норму і дедалі частіше помічаю двозначні погляди чоловіків у свій бік.

Чесно кажучи, я не очікувала теж на такий результат. На початках не вірила, що можливо схуднути на 10-15 чи 20 кілограмів. Потім ставила собі якісь захмарні плани і намагалась працювати через силу. Та зрештою – Віталік Андрейчук вчасно мене зупиняв і нагадував – правильне харчування і помірне фізичне навантаження дадуть бажаний результат. І це сталось.

 

Початок проекту

Екватор

Ріст

165 см

165 см

Вага

93 кг

84 кг

Об'єм плечей

113 см

112 см

Об'єм талії

105 см

96 см

Об'єм тазу

114 см

108 см

Об'єм стегна

66 см

62 см

Об'єм литки

47 см

46 см

Об'єм руки

37 см

34 см

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таким чином, за півтора місяці я втратила 9 кілограмів зайвої ваги.

Об’єм плечей зменшився всього на 1 сантиметр, натомість талія – аж на 9 см. У тазу я стала вужчою на цілих 6 сантиметрів, а обхват стегна – на 4 сантиметри. Литка зменшилась всього на 1 сантиметр, а рука – на 3 см.

«Непогано!», - каже Віталій Андрейчук

І ніжки стають стрункіші

За словами тренера проекту, такі результати схуднення обох учасників є дуже хорошими.

Дуже молодці! Взагалі супер! Круто! Ми йдемо згідно плану. Як на екватор - ми в нормальному стані: об’єми сходять, кілограми «злітають», – каже тренер.

«Зараз почнеться ще цікавіше – будемо врізати вуглеводи, зменшувати споживання їжі, збільшувати навантаження. Думаю ми виконаємо план на 100-120%. По плану має бути мінус 50 кілограмів для обох учасників разом: для Елі – мінус 20 кг, а Тарасу – мінус 30. Еля цілком може скинути за проект 25 кілограмів, а Тарас може і цілих 35. Тому дуже сподіваюсь, що разом ми покажемо результат – мінус 60 кілограмів», - констатує тренер проекту «БудуйТіло. Перезавантаження» Віталій Андрейчук.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: що таке спортзал і «з чим його їдять»

Разом з тим, Тарас Божидарнік, який певний час потерпав від коливань ваги, дуже задоволений результатом. Та найбільше чоловіка вражає те, як люди навколо помічають його зміни.

Фактично – мінус 17,8 кг за неповних 2 місяці. Це гарний результат. Тепер часто чую компліменти у свій бік, здивування і підбадьорювання, – каже Тарас Божидарнік.

Це радує, бо на початках часто лунало від друзів – «кидай це діло, вертайся до нормального ритму життя, не втрачай друзів». Я сподіваюсь, що після 1 липня ті, хто витримав паузу активного спілкування зі мною – пробачать і реабілітують мене.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: Відпочинок для слабаків, або жити у режимі non stop

А щодо сім’ї, то вони зараз трохи страждають через те, що я став значно менше їм готувати і почав більше пропадати в спортзалі. Вони вже заскучали за вилазками на природу і пікніками, які я часто любив організовувати. Зараз взяли паузу. Але вони підтримують мене і радіють, бо бачать результат», - зауважує Тарас Божидарнік.

Усі вражені та задоволені результатами

В той же час, Тарас каже, що зробив для себе непогані висновки щодо свого здоров’я, правильного харчування та фізичних навантажень.

«Завжди треба мати на увазі і зважати на харчування.

Після завершення проекту я переконаний - буду більш прискіпливо ставитись до того, що їм, аби не набрати знову те саме, що було 2-3 місяці тому.

Буду дотримуватись режиму. Зробив для себе висновок  - якщо контролювати що і коли їсиш, особливо скільки закушуєш (сміється, - прим. авт), і ведеш хоча б відносно правильний спосіб життя та фізично рухаєшся – то результат буде позитивний», - переконаний Тарас Божидарнік.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: як займатися спортом під час вагітності, при травмах і в «особливі дні»

Щодо себе, то відзначу не лише покращення фізичного стану – з’явилась певна ейфорія від того, що бачиш результат своєї роботи. У мене неймовірне захоплення викликає те, що більшість гардеробу – лишається у минулому. Адже більшість речей – брюки, джинси, кофтинки і блузки стали завеликими і доводиться прикуповувати новий одяг. Окремі речі вже кілька років пилились у шафі з надією на те, що я колись ще в них «влізу». Але про те, як з розумом змінити гардероб після кардинального схуднення – ми поговоримо в одному з наступних наших випусків проекту БудуйТіло. Адже і Тарас вже обмовився, що треба буде повністю міняти гардероб.

Спокусилась з’їсти 2 полунички – «отримала на горіхи» від Віталіка

Зрештою, провівши усі необхідні заміри та контрольне зважування – Віталій Андрейчук не дав нам відпочинку, а відразу заходився показувати нові вправи. Для нас з Тарасом це тренування стало справді шоковою терапією.

Справа в тім, що Віталік вирішив провести тренування з «блінами» (гирі для штанг різної ваги). І усе б нічого – тренування як тренування, вправи як вправи. Та сьогодні він змусив нас працювати з тією вагою, яку ми втратили з початку проекту.

Заміри і зважування це добре, але тренування ще ніхто не відміняв

Тарас, який втратив понад 17 кілограмів - отримав гирю у 15 кілограмів (на 17 не знайшлося). А мені довелось працювати з «бліном» у 10 кілограмів, адже майже стільки я втратила зайвої ваги під час проекту «БудуйТіло».

Тарас скинув більше, ніж важить ця гиря
А мені дістався «блін» на 10 кг. – майже стільки я скинула з початку проекту

Отож, тренер показав нам 5 вправ з гирями:

  1. Присідання з жимом над головою
  2. Махи «бліном» перед собою
  3. Прес з «бліном»
  4. Повороти корпусу з «бліном»
  5. Кругові повороти «бліна» над головою.

І це виявилось ледь не фатальним тренуванням. Звісно не в прямому, а в переносному значенні. Адже тримати в руках металеву гирю, вага якої дорівнює тій, яку ти втратив, виявилось набагато важче.

Було дуже важко
Присідання з жимом над головою
Повороти корпусу з «бліном»
Кругові повороти «бліна» над головою
Неймовірно важко тримати таку вагу над головою

«Працюємо в звичному режимі – по 15 разів кожна вправа і у 6 підходів. Не крекчіть і не жалійтесь, що важко – це ваша вага.

Те, що ви тримаєте у руках – це те, що ви носили на собі: на животі, на сідницях, руках і ногах… це все ваше! Те, з чим ви прийшли на проект. Важко? Це зараз ви розумієте, що вам важко. А як ви з цим жили до проекту «БудуйТіло»? Згадайте!

Згадайте і зрозумійте, що ця вага вам зараз тисне в руки і натирає мозолі. Так само ця вага виснажувала ваш організм. Тому працюйте, і зрозумійте раз і назавжди – ця вага вже не ваша і вам вона не потрібна в житті», – наголосив Віталій Андрейчук.

Читайте також: БудуйТіло. Перезавантаження: про застуду під час тренувань + спортивний словничок «для чайників»

Моживо, хтось не повірить, але для мене це був насправді переломний момент у проекті. Тарас хвацько виконував усі вправи і біг попереду мене на кілька кіл уперед: швидше виконав – швидше став на бігову доріжку. Натомість я все тренування дивувалась, як я могла носити цю вагу на собі.

Одне – жити з цим і нарікати постійно на те, що після пологів важко скидати вагу і зовсім інше – тримати таку ж вагу в руках – 10 кілограмів металу, які ще півтора місяці тому виглядали зовсім інакше на твоєму тілі.

Отож – більше половини проекту подолано. Лишилось зовсім трішки – і заповітна мрія про здорове гарне тіло стане реальністю для нас з Тарасом.

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший) 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани засипали Facebook фото з останніх дзвоників
Наступна новина У волинян запитали, чи готові вони до «європейських послуг». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини