Дівчина загиблого на сході волинянина протестує під Офісом президента. Вимагає звільнення Єрмака

Дівчина загиблого на сході волинянина протестує під Офісом президента. Вимагає звільнення Єрмака
Ярина Чорногуз протестує у Києві

Доброволиця медичного батальйону «Госпітальєри», дівчина волинянина Миколи Сорочука, який загинув від кулі снайпера на сході 22 січня 2020 року, Ярина Чорногуз разом із друзями розпочала безстроковий протест під Офісом президента. Вона заявила, що не припинить акцію, допоки не звільнять главу Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це стало відомо 14 березня, під час Маршу патріотів до Дня українського добровольця, повідомляє Громадське радіо.

«Я тут буду, доки не буде виконано чотири наші вимоги, – пояснила Ярина Чорногуз. – Ми із друзями будемо залишатися тут, робитимемо різні заходи й житимемо саме тут».

Першою і найголовнішою вимогою госпітальєрка називає звільнення глави Офісу президента Андрія Єрмака.

«Звільнення і притягнення його до відповідальності за державну зраду, – каже вона. –Також вимагаємо публічних вибачень від Єрмака та Зеленського за те приниження, яке через їхні дії у Мінську переживають сім’ї загиблих героїв – захисників України».

Ярина додала, що День добровольця для неї – ще один день, коли вона почувається справжньою та вільною.

«Немає нічого почеснішого, аніж піти захищати свою країну добровільно», – каже волонтерка.

Ярина Чорногуз разом із друзями готова приєднатися до усіх рухів, які оголосять безстрокову акцію протесту проти «капітулянтської проросійської політики президента та нового уряду».

Нагадаємо, у Києві біля Офісу президента відбувся мітинг проти проведення прямих переговорів з представниками так званих «ЛНР» і «ДНР» у межах Консультативної ради, яку погодили під час останньої зустрічі в Мінську, 11 березня.

Ірина Чорногуз багатьом волинянам стала відома після того, як у січні опинилася у центрі гучного скандалу в автобусі, яким вона поверталася до Києва з похорону свого коханого – волинянина Миколи Сорочука. Тоді дівчина разом зі своєю подругою-волонтеркою попросила водія вимкнути росйський серіал, однак той не погодився. У знак протесту дівчата вийшли з автобуса посеред траси.

Читати також: «Ми познайомилися, коли йшли одне одному назустріч в окопах», – кохана полеглого на сході волинянина


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Євро-2020 перенесуть на 2021 рік, – ЗМІ
Наступна новина Україна закриває на кордоні 107 пунктів пропуску. Які з них на Волині
Останні новини
Схожі новини