«Для Волині це важливо». Луцькі депутати також проти призначення Погуляйка головою ОДА

«Для Волині це важливо». Луцькі депутати також проти призначення Погуляйка головою ОДА
Юрій Погуляйко

Луцькі депутати просять президента Володимира Зеленського не призначати головою Волинської ОДА Юрія Погуляйка. Просять «місцевого патріота».

Звернення вони ухвалили у середу, 30 жовтня, під час сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, Кабмін погодив призначення головою Волинської ОДА Юрія Погуляйка. Донедавна він був першим заступником голови Луганської ОДА, в минулому – міліціонер.

29 жовтня Волинська обласна рада зібрала позачергову сесію, щоб попросити у президента не призначати Юрія Погуляйка головою Волинської облдержадміністрації. Рішення підтримали 45 з 46 присутніх депутатів.

Підтримати звернення вирішили і депутати Луцької міської ради.

«Для Волині це дуже важливо. Ми маємо досвід, коли деякі призначення були неоптимальними і не використали свій потенціал. Призначення чужої людини – це стратегічна помилка», – пояснив секретар міської ради Григорій Пустовіт.

У зверненні депутати зазначили, що хочуть бачити на цій посаді «патріота краю, обізнаного з місцевими проблемами і шляхами їх вирішення».

Депутат Тарас Шляхтич попросив викреслити з документа фразу «житель Луганщини», бо «не можна судити про людину за географічною приналежністю», однак більшість присутніх із цим не погодились.

Врешті звернення підтримали 32 з 33 присутніх обранців громади.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як розпізнати інсульт і запобігти йому? Поради луцької лікарки
Наступна новина Нагороди за інноваційні продукти. Компанію Modern-Expo відзначили у Варшаві
Останні новини
Схожі новини