Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 12 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 12 вересня
Фото ілюстративне

Бійка з поліцейськими, яка переросла у стрілянину. Дорослий чоловік побив 5-річну дитину. Засудили торгівця тротилом… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у четвер, 12 вересня.

Авто збило велосипедиста

У селі Столинські Смоляри Любомльського району 11 вересня автомобіль «Peugeot 407» збив велосипедиста, 49-річного місцевого жителя. Чоловік рухався у попутному напрямку. За кермом автомобіля перебував 23-річний житель району.

Побилися із поліцейськими

Неподалік села Карпилівка Ківерцівського району пізно ввечері 11 вересня сталася бійка місцевих мешканців із працівниками патрульної поліції. Як повідомили у поліції, правоохоронці за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Fiat Scudo». Водій, 46-річний місцевий мешканець, який був у стані алкогольного сп’яніння, відмовився надати документи на авто. Йому на допомогу приїхало ще п’ять чоловік, які почали бійку із поліцейськими. Під час бійки чоловіки зірвали із поліцейського боді камеру. Відповідно до ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію» поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю. Внаслідок інциденту двоє поліцейських із тілесними ушкодженнями госпіталізовані. 

Учасники іншої сторони конфлікту не визнають своєї вини. Водій та його 24-річний «захисник» госпіталізовані до лікарні із вогнепальними пораненнями. Їх життю та здоров’ю загрози немає. 

Цигарки заховав у каністру

Через державний кордон чоловік намагався провезти цигарки у пластиковій каністрі. Інформацію про можливе переміщення предметів та товарів, прихованих від прикордонного та митного контролю, завчасно надали співробітники власної безпеки. Тож, коли автомобіль «Опель» української реєстрації прибув у пункт пропуску «Пулемець», прикордонники з митниками провели його поглиблений огляд.
У пластиковій каністрі та в подушці на задньому сидінні автомобіля виявили 350 пачок цигарок марки «Мінськ». Тютюнові вироби передали митникам. Сума оцінки цигарок становить майже 2,6 тисячі гривень.

Підозрюваного у побитті активіста випустили з-під варти

Сергію Поліщуку, якого підозрюють в побитті луцького громадського діяча Ігоря Кінаха, змінили міру запобіжного заходу. Суд 11 вересня призначив підозрюваному цілодобовий домашній арешт із браслетом на два місяці, хоча попередній вирок, а саме тримання під вартою, мав діяти до 5 жовтня. Чоловіка звільнили з-під варти у залі суду. Зі слів дружини потерпілого, адвокатки Яни Чуріної, адвокат потерпілого буде ініціювати апеляційне оскарження, також паралельно апеляційну скаргу буде подавати прокуратура.

Справа про побиття Ігоря Кінаха перебуває на стадії досудового розгляду, адже затримали лише одного підозрюваного. Хоча потерпілий вказував на конкретних осіб, проте в слідства не вистачає доказів, щоб оголосити їм підозру. Затриманому інкримінують вимагання та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Нагадаємо, раніше Ігорю Кінаху та його дружині невідомі спалили автомобілі.

Наркодилер втрапив за ґрати на 6 років

29-річного мешканця шахтарського міста, обвинуваченого у неодноразовому незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та незаконному збуті наркотичних засобів, засудили на 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. У квітні-червні 2019-го правоохоронці зафіксували чотири епізоди збуту цим раніше судимим громадянином таблеток з умістом наркотичного засобу – бупренорфіну.
Чоловік визнав свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень.

Дорослий чоловік побив дитину

Євген Васильєв та його дружина Зоя із села Боратин Луцького району хочуть добитися кримінальної відповідальності для чоловіка, який 25 серпня  вдарив їх 5-річного сина Дмитра. У поліції, за словами батьків, не одразу хотіли приймати заяву, поки не з’явилося відео із камер спостереження, де чітко видно, як дорослий чоловік б’є дитину. За словами Євгена Васильєва, у сина, окрім синців, лишилася і психологічна травма.   

«На даний момент проводиться судово-медична експертиза на визначення ступеня важкості тілесних ушкоджень. У нас є виписка із лікарні, де зафіксований факт побою. Орієнтовно тиждень два і ця справа буде в суді. Це легкий злочин. Запобіжний не буде обиратися. Експертиза є, у нас є докази», – розповів слідчий Луцького районного відділення поліції Олександр Ванюрський.

Засудили торгівця тротилом

На Волині за матеріалами СБУ засудили торгівця  військовими засобами ураження. Співробітники УСБУ в області блокували  у травні цього року  збут вибухових речовин. Оперативники встановили, що волинянин під час проходження військової служби в Житомирській області незаконно придбав понад 10 кг тротилу. Після повернення додому в Ковель приховав вибухівку біля свого будинку, а у 2019 році вирішив її продати. Торгівця вибухівкою  затримали під час чергової спроби реалізації тротилових шашок. У ході обшуку на території домогосподарства злочинця  вилучили понад десять кілограмів тротилу. Суд визнав торгівця тротилом винуватим в інкримінованому злочині та призначив йому  покарання у вигляді двох років обмеження волі. 

Хлопчик травмувався на погано почищеній дорозі

У Ківерцях школяр впав із велосипеда та отримав травму голови через погано почищену дорогу.  Хлопчик рухався разом зі своїм батьком вулицею Київською. Наїхавши на каміння, що лежало смугою вдовж усієї дороги, не впорався з керуванням,  впав та знепритомнів. Свідками ситуації стала сім’я ромів, що проживають неподалік. Вони ж і викликали швидку допомогу. Як стверджують очевидці, напередодні вулицями їздила підмітальна машина та лишила після себе шлейф із брудом та камінням, що значно ускладнило рух як автомобілістам, так і велосипедистам.

Авто головного лікаря потрапило а аварію

Службова машина керівника Ковельського медичного об’єднання потрапила в ДТП. Автомобіль «Chevrolet Epica» головного лікаря Ковельського МТМО Олега Самчука рухався від центральної райлікарні вулицею Чубинського і на перехресті з вулицею Вербицького потрапив у ДТП з білим мікроавтобусом. Водій «буса» їхав від локомотивного депо в центр міста і через гілляки дерев не бачив попереджувальний знак про те, що він перебуває на другорядній дорозі. Ніхто з людей не постраждав. Як стверджують правоохоронці, за кермом перебував водій головного лікаря, а самого Олега Самчука в салоні нібито не було. 

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, UA:Волинь, Волинська правда, Район.in.ua, пресслужб ГУПН у Волинській області, Держприкордонслужби, прокуратури Волинської області, УСБУ у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як Павло Коцюба з Жидичина на війну ходив. Частина 6: Непривітна рідна земля
Наступна новина Лісівники облаштували у Любешові екозупинку
Останні новини
Схожі новини