Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 15 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 15 серпня
Фото ілюстративне

На Волині орудують аферисти. Чоловік перерахував пройдиствітам аж 20 тисяч гривень, сподіваючись взамін отримати чималу кількість дизпалива. Але залишився ні з чим… У четвер, 15 серпня, «Першому» стало відомо і про інші пригоди. 

Побив батька до смерті

В одному із сіл Іваничівського району 36-річний місцевий мешканець, будучи у стані алкогольного сп’яніння, у власному будинку побив свого 61-річного батька. Від отриманих травм чоловік помер. Тіло направили на проведення судово-медичної експертизи. Зловмисника затримали. Після оголошення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення вирішуватимуть питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крадіжка у санаторії

Викрили зловмисника, котрий вкрав речі у санаторії на Шацьких озерах. 14 серпня до місцевої поліції звернувся 36-річний мшканець Шацька і повідомив, що з лавки на території санаторію викрали його рюкзак із речами. Сума завданих збитків – 7 тис. грн. Правоохоронці встановили, що крадіжку скоїв 53-річний житель цього ж району. Викрадені речі поліція вилучила та поверне законному власнику. Триває досудове слідство.

Поїхав у Львів на роботу і зник

Поліція розшукує громадянина Романа Юрійовича Сігнаєвського, 15 лютого 1975 року народження, жителя села Борочиче Горохівського району. Чоловік 4 вересня 2018 року поїхав у Львів на роботу, декілька разів телефонував родичам, після того зв’язку із ним немає. Дотепер місцезнаходження волинянина не відоме. Прикмети: зріст 165-175 см, середньої тілобудови, волосся світле, носить бороду. Поліція просить громадян, яким відома будь-яка інформація щодо можливого місця перебування вказаного чоловіка, невідкладно повідомити за телефонами: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07 або 102.

Аферисти ошукали бабусю

За минулу добу поліція на території Волині зареєструвала вісім випадків шахрайств. Сума завданих матеріальних збитків потерпілим – понад 60 тис. грн. Зокрема у Луцьку зловмисники, назвавшись працівниками соцслужби, під приводом заміни старих купюр на нові, заволоділи грошима у сумі 4 тис. 500 грн 84-річної пенсіонерки. У Рожищі під приводом продажу дизпалива пройдисвіти видурили у 38-річного жителя 20 тис. грн, які потерпілий перерахував через термінал самообслуговування на банківський рахунок. У Ковелі під приводом продажу автозапчастин через інтернет-магазин невідомі ошукали на 7 тис. 300 грн 29-річного місцевого жителя, а 35-річна ковельчанка позбулася майже 5 тис. грн. під час розблокування платіжної картки псевдо-працівниками банку.

 

Сильно травмувався шахтар

На на шахті №9 «Нововолинська» через численні порушення правил роботи під землею 14 серпня серйозно травмувався шахтар. Виконувач обов’язків начальника дільниці, працюючи в першу зміну, отримав травми під час роботи з підготовки нової 460-ї лави. Розповідають, що гірник хоч і працював під землею, але не мав на це права, бо одержував компенсацію за отримані декілька років тому в шахті травми. Також повідомляють, що гірника в січні цього року взяли на роботу без проходження медогляду. 15 серпня постраждалого гірника прооперували.

Сталася пожежа у будинку

У селі Селець Зимнівської сільської ОТГ на вулиці Озерній трапилася пожежа. Про це інформують у Володимир-Волинському відділі поліції. Вогонь спалахнув у житловому будинку вранці 15 серпня. Пожежа сталася через несправність пічного опалення. На місці працювали представники поліції та 7-ї державної пожежно-рятувальної частини ДСНС Володимира-Волинського. Постраждалих немає.

Пес знайшов контрабанду

Прикордонники Львівського загону у залізничному пункті пропуску «Володимир-Волинський» вилучили більш ніж 20 тисяч пачок цигарок марки «Марвел» та «Мак». Їх заховали в один із вагонів з металоплитами потяга, який прямував до Польщі. Знайти контрабанду прикордонникам допоміг службовий пес. Вилучений товар передали працівникам митної служби.

Засудили викрадачів кабелю

Двоє чоловіків викрадали кабель «Укртелекому» у селі Бірки Любомльського району. Про це йдеться у вироку Шацького районного суду. З листопада 2018-го по березень 2019 року двоє чоловіків за попередньою змовою, роз’єднавши натяжний дріт, що належить ПАТ «Укртелеком», крали кабель, через що в абонентів пропадав зв’язок. Загалом зловмисники викрали 1365 метрів кабелю на загальну суму 18 тисяч 350 гривень. Між потерпілим та підозрюваними була укладена угода про визнання винуватості. Відтак суд визнав двох чоловіків винними та призначив їм покарання на два роки обмеження волі, змінивши його на умовне на такий же термін.

11-річний хлопець розбещував дівчину

На Волині хлопець 2008 року народження запрошував неповнолітню знайому дівчинку у гараж, де вчиняв щодо неї розпусні дії. Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду. У період з 17 до 19 липня 11-річний хлопець, взявши ключі від гаража батьків та відчинивши двері, неодноразово запрошував туди малолітню. Зокрема хлопець оголював статевий орган, імітував статевий акт та просив дівчину взяти статевий орган в руки. Правоохоронці через суд просили дозвіл на проведення судово-медичної експертизи, аби з’ясувати, чи є на тілі дівчини тілесні ушкодження, як вони могли утворитися, чи були у неї статеві стосунки та чи досягла вона статевої зрілості. 

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські НовиниБугКняжий град, ІА ВолиньPost, пресслужб ГУПН у Волинській області, Держприкордонслужби.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі маршрутники саботують впровадження електронного квитка, – Недопад
Наступна новина Суперфіналіст шоу «Голос. Діти» виступить у Луцьку на святкуванні Міжнародного дня молоді
Останні новини
Схожі новини