Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 25 липня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 25  липня. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку п'яний водій хотів відкупитися від патрульних хабаром (фото патрульної поліції)

П’яний водій, щоб уникнути відповідальності, хотів відкупитися від патрульних хабаром у 200 доларів. Чоловік заманив сусідську дівчинку до себе додому та розбещував її. Залізничники організували масштабну схему розкрадання дизпалива… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у четвер, 25 липня.

В’їхав у п’ять припаркованих автомобілів

У Луцьку на вулиці Воїнів-афганців водій AUDI A6 в’їхав у п’ять припаркованих автомобілів. Поліцейські з’ясували, що 30-річний керманич після скоєного залишив своє авто та почав утікати, однак небайдужі громадяни затримали його. Водій виявився п’яний, також при поверхневій перевірці автомобіля поліцейські виявили речі (велосипед, акумулятори та автомагнітоли), походження яких він пояснити не зміг. На порушника склали три протоколи.

 
Пошкодив 5 машин

Велосипед, кілька автомагнітол та акумулятор знайшли поліцейські у водія, який пошкодив 5 машин. Це сталося сьогодні близько 9-ї ранку в дворі будинку на вулиці Воїнів-афганців, 4. Чоловіка, який вибіг з машини і намагався втекти, затримали власники автівок, які він протаранив. Люди викликали поліцію.

Posted by UA: Волинь on Thursday, 25 July 2019

Не розминулися три авто

На повороті з траси Нововолинськ-Володимир на Шистівську об’їзну 25 липня зіткнулися три машини. Не поділили проїжджу частину два легкові і один вантажний автомобіль. За словами правоохоронців, водій Fiat Doblo рухався з боку Володимира і повертав на Шистівську трасу, але не пропустив Volkswagen Passat, який їхав з боку Нововолинська. Fiat після удару розвернуло, і він ще зіткнувся з вантажівкою, яка виїжджала з об’їзної. Постраждалих у ДТП немає.

Не пропустив мотоцикл

У селищі Любешів 24 липня автомобіль «Ford Focus» зіткнувся із мотоциклом «Loncing». Поліцейські попередньо встановили, що 44-річний автомобіліст, житель Любешівського району, виїжджаючи із території автостанції, не надав перевагу в русі мотоциклу «Loncing» під керуванням 31-річного жителя цього ж району. Мотоцикліст отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у хірургію.

У п’яного водія знайшли зброю

У Луцьку на проспекті Відродження затримали п’яного водія. Згодом факт сп’яніння, підтвердила перевірка. Крім того, у нього виявили предмет, схожий на зброю, з набоями. На винуватця оформили необхідний протокол.

Також п’яного водія затримали на вулиці Єршова. Поліція встановила, що цьогоріч водій уже двічі притягувався до відповідальності за керування нетверезим. 

Хотів відкупитися хабаром

У Луцьку п’яний водій, якого затримали патрульні, хотів відкупитися хабаром 200 доларів. Підозрілий транспортний засіб командир 4-ї роти Дмитро Ліпчук із напарником помітили на вулиці Львівській і подали сигнал про зупинку. Однак водій почав утікати. Згодом його заблокував службовий автомобіль. У керманича були явні ознаки сп’яніння, та проходити перевірку він відмовився. Порушник почав наполягати, аби на нього не складали протокол за грошову винагороду. Попередження про кримінальну відповідальність не подіяли. Чоловік поклав у свій паспорт 200 доларів і передав інспектору. Після такого був затриманий. 

Розбещував сусідську дитину

У селищі Благодатне Нововолинської міськради 48-річний чоловік розбещував 6-річну сусідську дівчинку. Відповідну заяву до поліції подала бабуся дитини. Начальник Нововолинського відділення поліції Сергій Галащук повідомив, що дівчинка знала чоловіка. Під приводом того, що купить морозива, дитина поїхала скутером з чоловіком до магазину. Після того він її завіз на квартиру. У присутності батьків та психолога після події дівчинку допитали. Вона розповіла, що сусід оголив геніталії та казав брати в руки та в рот статевий орган. Чоловік, що вчиняв розпусні дії, у скоєному зізнався. Сказав, що був у стані сильного алкогольного сп’яніння та не розумів, що робить. Власних дітей він не має, одружений. Зловмисника затримали.

 
На Волині поліція допитує 48-річного чоловіка, якого підозрюють у розбещуванні малолітньої дитини

На Волині поліція допитує 48-річного чоловіка, якого підозрюють у розбещуванні малолітньої дитини. Про це розповів начальник Нововолинського відділу поліції Сергій Галащук. Напередодні, у селищі Благодатному чоловік здійснював розпусні дії щодо 6-річної дитини. Про це поліції розповіла бабуся дівчинки. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Posted by UA: Волинь on Thursday, 25 July 2019

У теплиці вирощував… коноплі

Правоохоронці в обійстях двох ковельчан виявили незаконні посіви конопель. Зокрема з господарства 54-літнього мешканця вилучили 13 стебел рослини. Чоловік вирощував їх у теплиці. Незаконні посіви цієї рослини знайшли і на обійсті 31-річного ковельчанина. Усі рослини вилучили та направили в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при МВС України для проведення експертизи.

Засудили кишенькового злодія

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав винним 51-річного жителя Донецької області, який обкрадав людей у луцьких маршрутках. Викрили зловмисника ще у квітні. Правоохоронці встановили, що неодноразово судимий донеччанин скоював кишенькові крадіжки на зупинках та у громадському транспорті міста. Поліцейські встановили, що зловмисник вчинив п’ять таких крадіжок, завдавши потерпілим громадянам майнову шкоду на суму у понад 10 тис. грн.

Знищили зброю

На ливарно-механічному підприємстві у Горохові переплавили на брухт 13 одиниць різноманітної зброї, яку вилучили поліцейські Волині в ході розслідування кримінальних проваджень та добровільно здали громадяни. Зокрема знищено дві гладкоствольні рушниці, три стартові пістолети, нарізну зброю, а також сім одиниць холодної зброї. Окрім цього, на спеціальному полігоні в селі Сокиричі Ківерцівського району утилізували понад дві тисячі набоїв.

Залізничники організували злочинну схему розкрадання пального

Викрили групи службовців регіональної філії «Львівська залізниця», які організували «схему» розкрадання паливно-мастильних матеріалів для тепловозів. Правоохоронці встановили усіх учасників групи, роль кожного у злочині, весь ланцюг протиправних дій, а також місця збуту викраденого пального. До складу групи входили машиністи, їх помічники та складальники поїздів пункту обслуговування вантажних вагонів, у яких була роль виконавців, а також громадянин, який скуповував пальне. Машиністи створювали необхідні умови для зливу дизпалива з тепловозів. Їх помічники за допомогою спецобладнання розкривали дизельні баки та зливали пальне у спеціально підготовлені поліетиленові пакети. У попередньо обумовлених місцях машиністи зупиняли тепловози, де викрадене паливо перевантажували у транспортні засоби та в подальшому перевозили до підпільних АЗС. Працівники залізниці діяли у нічний час два-три рази на тиждень. Щоразу фігуранти зливали понад 500 літрів нафтопродуктів. Викрадене дизпаливо в подальшому реалізовувалось на підпільних АЗС за цінами значно нижчими за ринкові. Правопорушників затримали. За попередніми даними сума завданих збитків становить понад мільйон гривень.

Прокуратура хоче, аби чиновницю-хабарницю взяли під варту

Володимир-Волинська місцева прокуратура оскаржить в апеляційному порядку рішення Луцького міськрайонного суду про обрання чиновниці Луцької міськради, викритій на одержанні хабара, запобіжного заходу у виді домашнього арешту. Нагадаємо, головний спеціаліст одного з відділів департаменту ЖКГ була затримана 22 липня під час одержання 1 000 доларів США від учасника АТО за сприяння в отриманні компенсації на житло. 24 липня Луцький міськрайонний суд обрав їй запобіжний захід у виді домашнього арешту. Прокурори оскаржуватимуть це рішення, наполягаючи на обранні чиновниці запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

У Луцьку викрили продавця сурогату

У Луцьку викрили продавця сурогатного алкоголю, причому порушника уже притягали до відповідальності за аналогічне правопорушення. 
Протиправною діяльністю чоловік займався у будинку 2б на вулиці Карбишева. Інспектор департаменту мунварти склав протокол про адміністративне правопорушення.

Затримали африканця, який хотів перетнути кордон уплав

На Волині прикордонники відділення «Пархоменкове» Львівського загону затримали нелегального мігранта із Судану, який намагався незаконно потрапити до Польщі. Невідомого чоловіка африканської зовнішності затримали на березі річки Західний Буг. Він розповів, що є громадянином Судану та, щоб потрапити до країн ЄС, планував незаконно переплисти кордон. Іноземця доставали до підрозділу охорони кордону для встановлення його особи та законності перебування на території України. Його подальшу долю вирішуватиме суд.

Голові ОТГ та її спільнику-депутату, які «погоріли» на хабарі, повідомили про підозру

Викрили голову ОТГ на Волині, яка за попередньою змовою з депутатом – членом постійної комісії з питань земельних відносин – вимагали від підприємця хабар 50 гривень. Представникам влади повідомили про підозру. Затримали депутата 8 липня під час отримання чергового траншу у сумі 25 000 гривень. Саме через нього з метою конспірації посадовиця отримувала гроші. Хабар вимагали від приватного підприємця за сприяння у затвердженні сесією ради позитивного рішення щодо затвердження звіту експертної грошової оцінки земельної ділянки, підписання головою ОТГ договору купівлі-продажу вказаної земельної ділянки, в тому числі й за особисте позитивне голосування за це рішення.

 

Підготовлено за матеріалами видання Буг, UA:Волинь, ГУ Нацполіції України у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Департаменту муніципальної варти Луцької міськради, Держприкордонслужби України, Управління захисту економіки у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Бізнесу потрібні люди, які можуть візуалізувати ідеї», - луцький дизайнер Дмитро Авраменко
Наступна новина Молоко, яке переверне вашу уяву про магазинні продукти
Останні новини
Схожі новини