Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 22 липня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 22 липня. ФОТО. ВІДЕО
Посадовицю Луцької міськради затримали на хабарі (фото пресслужби УСБУ в області)

Чиновниця міськради налагодила механізм вимагання грошей від учасників бойових дій. Назвали причину резонансної смертельної аварії. Блискавка вбила коня і травмувала його господаря… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у понеділок, 22 липня. 

Не розминулися два Deo. Постраждала дитина

У Луцьку на вулиці Набережній 21 липня зіткнулися автомобілі «Deo Lanos» та «Deo Matiz». 44-річний лучанин, керуючи автомобілем «Deo Lanos», зіткнувся з «Deo Matiz», котрий зупинився перед нерегульованим пішохідним переходом пропустити перехожих. За кермом «Deo Matiz» перебувала 28-річна лучанка. У ДТП тілесні ушкодження одержала 7-річна пасажирка автомобіля «Deo Matiz». Її госпіталізували.

Назвали причину страшної аварії

Причиною ДТП, під час якої на маневицькому перехресті поблизу Оконська перевернувся автомобіль швидкої допомоги, став раптовий інсульт у водія швидкої під час руху. Нагадаємо, смертельна аварія забрала життя у двох людей, ще двоє – у важкому стані. Про це повідомив в. о. директора Комунального підприємства «ВОЦЕМДМК» Володимир Шмаль. «Спочатку цього не встановили, тому що у чоловіка був свіжий крововилив від удару. Але коли він потрапив до лікарні, після чисельних досліджень та діагностики, ми встановили, що в нього трапився інсульт. І, хоча щодня перед виходом на роботу лікарі проходять перевірку, інсульт – це така річ, яку спрогнозувати неможливо», – розповів медик. Він зазначив, що водій швидкої і досі перебуває на лікуванні у відділенні нейрохірургії Волинської обллікарні.

Злочинець утік з-під варти

У Луцьку з Волинської обласної клінічної лікарні втік 30-річний Віталій Хоропов, затриманий за вчинення злочину. Правопорушник перебував на лікуванні, і вранці 22 липня втік із-під варти. Поліція ввела в дію оперативний план «Сирена», і близько 14-ї години на вулиці Стрілецькій у Луцьку втікача затримали та взяли під варту. 

П’яний водій, якого наздоганяли патрульні, пропонував їм хабар

Водій автомобіля «ВАЗ 21070», якого патрульні спинили ввечері 21 липня на вулиці Героїв УПА в Луцьку і наздогнали аж у Жидичині, виявився 37-річним жителем Ківерцівського району. Намагаючись уникнути адміністративної відповідальності за скоєне правопорушення, він пропонував неправомірну вигоду поліцейському в розмірі 400 грн. За цим фактом слідчі Луцького відділу поліції відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 8,5 тис. грн. до 12,7 тис. грн. або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Пограбував підлітка

У Луцьку на проспекті Соборності 21 липня вночі 24-річний лучанин пограбував 15-річного місцевого жителя. Грабіжник відкрито викрав у потерпілого 209 грн. Правопорушника затримали. Слідчі за фактом грабежу розпочали кримінальне провадження.

Митника-хабарника взяли під варту

Працівникові Волинської митниці ДФС, викритому 19 липня 2019 року на одержанні 175 доларів США неправомірної вигоди, обрали запобіжний захід – тримання під вартою. У таку суму митник оцінив своє сприяння у переміщенні поза митним контролем товарів в Україну, й це був третій епізод одержання ним неправомірної вигоди, загальна сума якої становить 440 доларів США. Правоохоронцю оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
Окрім того, митника, який найближчих 60 днів перебуватиме під вартою, відсторонили від посади.

Посадовиця міськради вимагала хабар в атовця

Головна спеціалістка одного з відділів департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради вимагала та одержала неправомірну вигоду в розмірі 1 000 доларів США від учасника АТО за сприяння в отриманні компенсації на житло. Її викрили 22 липня. Чиновниця налагодила механізм вимагання грошей від громадян – учасників бойових дій – за постановку на квартирний облік та сприяння у безперешкодній виплаті грошової компенсації за придбання житла. Тривають невідкладні слідчі дії. Вирішують питання про повідомлення посадовиці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та про обрання їй запобіжного заходу. 

Блискавка вбила коня і травмувала господаря

У селі Рудка Любешівського району блискавичний розряд вдарив у підводу, якою місцевий житель віз солому до свого обійстя. У результаті кінь загинув на місці. Постраждав і власник, котрий їхав на возі і тримав у руках лійці. Його забрала «швидка», і нині потерпілий перебуває у реанімаційному відділенні центральної районної лікарні. Хлопчик, який допомагав того дня батькові та сидів  на возі, не постраждав.

Студент виготовляв та збував порнографічну продукцію

Луцький міськрайонний суд визнав винним лучанина, який виготовляв, зберігав та збував порнографічну відеопродукцію. Про це йдеться у вироку. Із грудня 2018 року по лютий 2019-го студент 4 курсу залучав осіб жіночої статі до виготовлення згаданої відеопродукції, про що останні не були обізнані. Суд призначив покарання студенту у вигляді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 2 роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки. А саме – періодично з’являтиметься для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомлятиме уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджатиме за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Судили за те, що вкрав гроші у матері

Володимир-Волинський міський суд ухвалив покарання містянину у виді 120 годин громадських робіт за те, що вкрав гроші у власної матері. Про це йдеться у вироці суду. 9 лютого 2019 року чоловік таємно викрав з кімнати своєї матері 100 доларів США та 220 польських злотих. 19 березня потерпіла та підозрюваний уклали угоду про примирення. Тож суд затвердив угоду про примирення і визнав волинянина винним  у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання – 120 годин громадських робіт.

Цигарки від прикордонників заховав у паливний бак

У пункті пропуску «Доманово» в конструктивних особливостях автомобіля, яким їхали до України з Білорусі, охоронці кордону виявили приховані від прикордонно-митного оформлення цигарки. Громадянин Білорусі, який прибув автомобілем «Фольксваген», обрав смугу руху «зелений коридор», чим продемонстрував відсутність будь-яких заборонених предметів. Прикордонники провели поглиблений огляд іномарки, у ході якого в паливному баку  виявили 600 безакцизних пачок цигарок «Мінськ». За скоєння правопорушення білоруса притягнули до адмінвідповідальності та заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, Нове життя, ІА Конкурент, пресслужб ГУ Нацполіції України у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Управління СБУ у Волинській області, Держприкордонслужби України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не все так катастрофічно, як здавалось раніше», - політолог Тарас Літковець про новий парламент
Наступна новина Час робити каміння. Ми побували на заводі бруківки і тепер знаємо, в чому секрет її довговічності
Останні новини
Схожі новини