Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 25 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 25 вересня
Фото ілюстративне

Завідувачка районної поліклініки на Волині систематично вимагала гроші за сприяння у законному встановленні групи інвалідності. Сьогодні її піймали на черговому хабарі… 25 вересня «Першому» стало відомо і про інші пригоди.

Смертельна аварія на Турійщині: винуватцю повідомили про підозру

Призвіднику ДТП біля села Годовичі на Турійщині, в якій загинуло 2 та травмувалося 5 людей, повідомили про підозру. Як зазначають у прокуратурі, 51-річний громадянин Польщі порушив правила дорожнього руху, що спричинило трагедію. Нагадаємо, 24 вересня 2019 року на дорозі «Київ-Ковель-Ягодин» сталася аварія за участю мікроавтобуса «Mercedes-Benz Sprinter», вантажівки «DAF XF» та легковика «Volvo». Вантажівка під керуванням громадянина Польщі, рухаючись у напрямку Ковеля, на швидкості зіткнулася із попутним мікроавтобусом, за кермом якого був 35-річний лучанин. Перед тим мікроавтобус зіткнувся із попутним легковиком під керуванням 52-річного іноземця, котрий призупинився через погану видимість на дорозі. У ДТП загинули двоє та отримали тілесні ушкодження п’ятеро пасажирів мікроавтобуса. Травмувалася також громадянка Польщі, 47-річна пасажирка «Volvo». Досудове розслідування триває.

Серед ночі побили та пограбували таксиста

У Ковелі на вулиці Богдана Хмельницького в ніч на 24 вересня 21-річний місцевий мешканець вдарив таксиста, вирвав із панелі автомобіля телевізор і втік. Потерпілий звернувся до поліції із заявою. Поліцейські встановили, що кримінальне правопорушення скоїв 21-річний ковельчанин. Зловмисника затримали. Викрадений телевізор вилучили та повернуть власнику.

Завідувачка поліклініки систематично вимагала хабарі

Завідувачку поліклініки центральної районної лікарні на Волині затримали на хабарі. Вона вимагала гроші за сприяння у законному встановленні групи інвалідності. Як голова лікарської консультативної комісії вона систематично отримувала неправомірну вигоду за затвердження медичних документів та подальше їх направлення до МСЕК. Свої «послуги» вона оцінювала у 5-7 тис. грн із пацієнта. Лише у поточному році здирниця за корупційною схемою підготувала та скерувала медичні документи на майже 250 громадян. Правоохоронці затримали керівницю поліклініки на робочому місці під час отримання нею чергового хабара. За інформацією ЗМІ, на вимаганні хабарів погоріла завідувачка поліклінічного відділення Локачинської центральної райлікарні Оксана Городнюк.

Грабував і гвалтував, а тепер сидітиме у в’язниці

У Ковелі до 6 років позбавлення волі засудили чоловіка, який скоїв два грабежі та намагався зґвалтувати жінку. Ковельчанин у 2008 році був засуджений за шістьма статтями Кримінального кодексу до 7 років позбавлення волі. Цього разу прокуратура обвинувачувала його за чотирма статтями. Уночі 12 листопада 2016 року в центрі Ковеля він застосував газовий балончик до 19-річного перехожого, завдав йому не менше 14 ударів руками та ногами, зняв із хлопця куртку, забрав 3100 гривень, смартфон «Lenovo A536» та навушники. А під ранок 16 серпня 2017-го він вирвав з рук 20-річної ковельчанки сумочку та заволодів її грошима, мобільним телефоном і паспортом, чим завдав їй шкоди на 2,5 тис. грн. Після пограбування зловмисник потягнув потерпілу за руку до безлюдного місця, де спробував її зґвалтувати. Однак, почувши голос невідомої особи, втік.

16-річного рецидивіста піймали на крадіжках

16-річного лучанина затримали на крадіжках. Попри юний вік, він був уже двічі судимий за корисливі злочини – розбій та крадіжки із проникненням у приміщення. Ще два обвинувальні акти про вчинення ним крадіжок перебувають на розгляді суду. Не зробивши жодних висновків, під час іспитового строку юнак знову скоїв злочини. 24 вересня 2019 року він проник у господарське приміщення на вулиці Героїв УПА у Луцьку та викрав звідти велосипед вартістю 1700 грн, а з квартири в будинку на цій же вулиці – дріб’язок вартістю 670 грн. Господарі прокинулися від того, що хтось увімкнув світло, проте злодія не застали. Його затримали правоохоронці невдовзі після крадіжки. Юнаку повідомлено про підозру у вчиненні крадіжок, й прокурори наполягають на обранні йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Пес винюхав наркотики

У міжнародному пункті пропуску «Ягодин» в автомобілі, який в’їжджав в Україну«зеленим коридором», у пасажира виявили речовину схожу на канабіс. Її вилучили та надіслали на експертизу. 2,36 грама бруто, розфасовані у три полімерні пакетики, чоловік перевозив у внутрішній кишені власної куртки. Службовий собака викрив правопорушника.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPostРайон.Ковель, пресслужб ГУНП у Волинській області, УСБУ у Волинській області, прокуратури Волинської області, Волинської митниці ДФС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Так далі бути не може, але людям треба допомогти». Луцькі депутати про Старий ринок
Наступна новина У Луцьку малюють «живий» мурал. Де він? Як оживе? До чого тут ООН?
Останні новини
Схожі новини