Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 8 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 8 серпня
Смертельна аварія у Шацьку (фото Нацполіції)

Авто врізалося у дерево – загинув водій. Повірили шахраям – і позбулися пів мільйона гривень. Чиновник із Держземагенства за оборудки відповідатиме перед судом… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у четвер, 8 серпня.

Розбився депутат

У Шацьку вранці 8 серпня автомобіль «BMW Х5» злетів у кювет. За кермом перебував 48-річний житель Нововолинська. Водій, ймовірно, не впорався з керуванням та злетів у кювет, де врізався у дерево. У результаті ДТП він загинув. За повідомленням ЗМІ, це депутат Нововолинської міської ради, підприємець Віктор Ярема.

В’їхав у пам’ятник

У Володимирі-Волинському 8 серпня близько 22-ї години автомобіль влетів у танк-пам’ятник на перехресті вулиць Устилузької, Козацької та Драгоманова. Як розповіли правоохоронці, Volgswagen їхав по вулиці Устилузькій у напрямку центру. З парковки на перехресті біля танка виїжджав білий бус, який мав надати Volgswagen перевагу, проте не зробив цього. Водій легкового авто був змушений повернути кермо вліво, бо справа на зупинці стояли люди. Саме тому і в’їхав у пам’ятник. У ДТП ніхто не постраждав.

Засудили водія, який збив на смерть жінку

Водія BMW, який на переході в Луцьку 9 серпня 2018 року збив 29-річну жінку та залишив її помирати, засудили на чотири роки позбавлення волі. Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області. Обвинувачений їхав автомобілем «BMW 5231» вулицею Ковельською зі сторони Набережної. Поблизу будинку № 68a проявив безпечність та неуважність і, маючи об`єктивну можливість виявити жінку, яка переходила дорогу на нерегульованому переході, наїхав на неї. Потерпіла отримала численні ушкодження, які й спричинили смерть. Обвинувачений втік. У суді він свою вину визнав повністю. Розповів, що в поліцію звернувся самостійно через 7-9 днів, посвідчення водія у нього з 1991 року, жодного порушення ПДР України за цей період не було. Також наголосив, що відшкодував завдані потерпілим збитки в сумі 6 тисяч доларів США, просив вибачення. Суд призначив водію покарання на чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами два роки.

Викрили крадія

Поліція викрила 38-річного лучанина у вчиненні крадіжок із транспортних засобів. Правопорушника затримали. Слідчі повідомили затриманому про підозру. Лучанин неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Шахраї розбагатіли на півмільйона

За добу до поліції звернулося шестеро волинян із заявами про шахрайство. Зловмисники шляхом обману та зловживання довірою видурили у людей майже півмільйона гривень. У Луцькому районі 31-річний  місцевий житель під час оформлення купівлі-продажу автомобіля «Opel Vectra» шляхом обману та зловживання довірою 25-річного жителя цього ж району реалізував йому автомобіль зі зміненим  номером кузова. Сума завданого матеріального збитку – понад 67 тис. грн. 20-річна лучанка повідомила, що  під приводом винаймання житла в обласному центрі через Інтернет  зловмисники заволоділи грошима у сумі 1 тис. 800 грн. Гроші дівчина перерахувала через мобільний додаток.

Загубилася дитина

У Луцьку близько 18-ї години 7 серпня патрульні отримали повідомлення, що в аптеку на проспекті Соборності заїхав хлопчик приблизно 6-річного віку, який не може зорієнтуватись на місцевості. Інспектори намагались з’ясувати в дитини, де він проживає і де його рідні, однак той говорив нечітко.Патрульні повідомили про подію працівників ювенальної превенції.
Однак згодом, в ході оперативно-розшукових дій, знайшли бабусю хлопця. 
З жінкою провели профілактичну бесіду.

Затримали хлопця зі зброєю та наркотиками

У Луцьку на проспекті Грушевського виявили 20-річного хлопця, у якого були зброя та пристрій для куріння наркотичних засобів зі згортком порошкоподібної речовини. Затриманий повідомив, що напередодні розкладав закладки зі згортками із порошкоподібною речовиною в різних районах міста. Згодом, спільно зі слідчими, їх виявили на вулицях Гулака-Артемовського, Ківерцівській, Привокзальній та інших – загалом 6 згортків. Ще одного підозрілого чоловіка виявили на бульварі Дружби народів близько 23-ї години. У нього знайшли поліетиленовий пакет із зеленою речовиною рослинного походження, імовірно, канабісом.

Судитимуть начальника відділу Держземагенства

Скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про зловживання начальником відділу Держземагентства в одному з районів області службовим становищем, що завдало тяжких наслідків державним інтересам, та вчинення ним службового підроблення документів. Унаслідок незаконних дій посадовця, який на підставі ним же виданих та підписаних підроблених документів протиправно погодив документацію із землеустрою, громадянину було передано у приватну власність для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку лісового фонду загальною площею 2.0 га та вартістю 425 тис. грн. Таким чином 2 га земель лісового фонду вибули із державної власності. Начальника відділу Держземагентства обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, і невдовзі він постане перед судом.

«Ланос» збив дівчину

У Рованцях біля Луцька 8 серпня сірий Daewoo Lanos збив дівчину 16-17 років. Зі слів очевидців, вона перебігала дорогу у невстановленому місці. Водій відразу ж зупинився і почав надавати першу допомогу. Викликали швидку, поліцію та подзвонили батькам дівчинки. Медики приїхали через декілька хвилин та забрали її до лікарні. Сусід дитини зазначив, що в неї була проблема із зором.

Зайнялося сміттєзвалище

У селі Зарудчі Любешівського району 6 серпня сталася пожежа на сміттєзвалищі. Горіло орієнтовно 100 м куб. сміття, вогонь приборкували близько двох годин. Причину загорання встановлюють. Попередня версія його виникнення – необережне поводження з вогнем або навмисний підпал. 

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, Нове життя, Буг, пресслужб ГУПН у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Потрібно бути в потрібний час у потрібному місці». Історія успіху Марини Занюк
Наступна новина «Живу там, де будую». Ми були в гостях у Андрія Разумовського 
Останні новини
Схожі новини