Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 16 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 16 серпня
На шахті «Бужанська» сталася пожежа (фото - Бугу)

Пожежа на шахті. Загибель волинянина у Луганській області. Смертельна пожежа у луцькій багатоповерхівці… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у п’ятницю, 16 серпня.

Мотоцикл врізався у паркан

На автодорозі Сераховичі-Буцинь Старовижівського району 15 серпня мотоцикл «Moto-Leader» врізався у дерев’яну огорожу. За кермом перебував 23-річний житель району. Водій, ймовірно, не вибрав безпечної швидкості та врізався у дерев’яну огорожу. Водій та пассажирка транспортного засобу, 17-річна жителька цього ж району, отримали тілесні ушкодження. Постраждалих госпіталізували.

Пожежа на шахті

Близько 17-ї години 16-го серпня на шахті «Бужанська» сталася пожежа в техкомплексі. Як розповів головний інженер Віктор Геращенко, спочатку думали, що горить вугілля. На місце приїхали машини 18-ї та 5-ї пожежних частин Іванич та Нововолинська, оперативно-рятувальна гірнича служба та «швидка». Джерело вогнища ліквідували швидко. Попередня причина загорання – коротке замикання.

Продав вогнепальну зброю

У Ратнівському районі 29-річний мешканець незаконного збув вогнепальну зброю. Поліцейські викрили зловмисника. Згідно із висновком експерта зброя є однозарядною гвинтівкою, виготовленою шляхом переробки пневматичної гвинтівки для стрільби набоями 5,6 мм. Зловмисника поліцейські затримали. Суд обрав йому міру запобіжного заходу – домашній арешт. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Шукають зниклого волинянина

Поліція розшукує громадянина Тараса Петровича Онищука, 19 січня 1977 року народження, українця, жителя Ковеля. Чоловік 8 квітня цього року близько 15-ї години пішов з дому та дотепер його місцезнаходження невідоме. Поліція просить громадян, яким відома будь-яка інформація щодо можливого місця перебування вказаної особи, невідкладно повідомити за телефонами: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07, «102».

Волинянина засудили усьоме – на вісім років

Засудили 42-річного мешканця Нововолинська: чоловіка обвинувачували у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило потерпілій середньої тяжкості тілесні ушкодження, вчиненні крадіжок із проникненням у житло, чиненні опору правоохоронцям та умисному заподіянні тілесних ушкоджень поліцейському. 

31 січня 2016 року шість разів до цього судимий громадянин, перебуваючи за кермом «Вольво-740», поблизу села Новосілки не впорався з керуванням – автомобіль злетів у кювет, і пасажирка отримала травми. 22 березня 2016-го зловмисник проник у квартиру в Нововолинську та викрав звідти гроші і  прикраси на суму понад 140 тис. грн. 3 квітня цього ж року у місті Мостиська на Львівщині він проник у будинок, де також поживився грішми та виробами із золота на суму понад 9 тис. грн. Наступного дня, коли поліція зупинила авто, за кермом якого був злочинець, він наїхав на одного з них та спробував утекти. Проте в селі Черневе на Львівщині автомобіль з'їхав у кювет – там зловмисника й затримали. В авто з ним перебував 19-річний молодик, який у ході погоні кидав у поліцейський автомобіль усім, що потрапляло під руку – і пошкодив у службовому авто переднє скло. Завершальним акордом стало проникнення злодієм увечері 27 квітня 2016 року у ще одну квартиру в Нововолинську. Там він обікрав холодильник. 

Маневицький районний суд визнав його винним у вчиненні цих всіх злочинів та призначив покарання на 8 років позбавлення волі. Молодику, який пошкодив поліцейське авто, призначили покарання у виді 1 року позбавлення волі зі встановленням річного іспитового строку.

Зайнявся житловий будинок

У селі Селець Володимир-Волинського району 15 серпня трапилася пожежа у дерев’яному житловому будинку. Варта 7-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Володимир-Волинський управління ДСНС у Волинській області та місцева пожежна команда села Бубнів ліквідували загорання. Ймовірна причина пожежі – несправність пічного опалення.

Будинок загорівся через коротке замикання електромережі

У селі Несвіч Луцького району сталася пожежа у цегляному житловому будинку. Ліквідували вогонь працівники 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька спільно з місцевою пожежною командою села Чаруків. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання електромережі.

Під час пожежі в багатоповерхівці загинув чоловік

Уночі 16 серпня у місті Луцьку на вулиці Кравчука загорілася квартира на 2-му поверсі панельного 9-поверхового житлового будинку. За 7 хвилин з моменту повідомлення прибули працівники 25-ї державної пожежно-рятувальної частини, які й ліквідували вогонь. Під час гасіння виявили тіло чоловіка приблизно 1963 р. н. Причина пожежі встановлюється.

На сході загинув 20-річний волинянин

У зоні Операції Об’єднаних Сил загинув житель села Вовчицьк Маневицького району Олександр Колбун. 20-річний юнак, у якого було досить непросте дитинство, загинув, виконуючи громадянський і військовий обов'язок у Луганській області. Про дату похорону поки не повідомили.

Піймали продавців сурогату

Виявили продаж сурогатного алкоголю з рук у Луцьку за адресами: пр. Відродження, 1 (ринок «Лучеськ») та пр. Президента Грушевського, 4в (приміщення сауни). Інспектори департаменту муніципальної варти Луцької міської ради на продавців склали протоколи про адмінпорушення. Матеріали будуть направлені до суду для розгляду та обрання міри покарання. 

Жінці стало погано посеред вулиці

У Луцьку біля будинку на вулиці Чернишевського, 88, жінці похилого віку стало зле, і вона знепритомніла. Жінку помітив інспектор відділу «Група швидкого реагування», котрий в той момент проходив мимо. Він відразу ж викликав швидку та разом із донькою потерпілої почав допомагати жінці отямитися. За десять хвилин на місце прибула карета швидкої. Пацієнтку госпіталізували із підозрою на інфаркт.

На Волині загадково помер поляк

У селищі Локачі в лікарні помер поляк. Про це йдеться в ухвалі Локачинського районного суду. 9 серпня о 23:42 до поліції надійшло повідомлення про те, що в реанімаційному відділенні лікарні раптово помер громадянин Республіки Польща. У чоловіка встановили діагноз: гостра алкогольна інтоксикація, пароксизм, закрита травма грудної клітки, тупа травма живота, інфаркт, пневмонія передньої долі правої легені.Під час проведення огляду місця події та тіла встановити безпосередню причину його смерті виявилось не можливим. Тож, правоохоронці через суд просили дозвіл на проведення судово-медичної експертизи для з'ясування причин смерті.

Покрали мобілки

До володимир-волинської поліції із заявами звернулися мекашнка району та мешканець міста. В обох викрали мобільні телефони. 50-річна жінка повідомила про те, що у транспортному засобі у неї викрали телефон «Huavei». Сума завданих збитків – 3000 грн. Також до правоохоронців звернувся 40-річний мешканць міста і повідомив, що залишив без нагляду на підвіконні однії фірми мобільні телефони «Xiomi» та «Xiaomi Redmi 6A Gold», а через деякий час їх там не знайшов.

Контрабандисти перед втечею підпалили цигарки

У районі населеного пункту Римачі Любомльського району знайшли контрабанду цигарок. Увечері 15 серпня невідомі особи, помітивши прикордонний наряд, перед своєю втечею намагався знищити контрабандні цигарки, підпаливши їх у місцях накопичення. Про цю ситуацію проінформували польських колег та взаємодіючі структури. Наразі тютюнові виробі в кількості майже 10 тисяч пачок, що залишились після підпалу, передали представникам фіскальної служби.

Пес знайшов у барсетці амфетамін

Під час митного контролю у пункті пропуску «Ягодин» на барсетку водія-громадянина України зреагував службовий собака. Як виявилось, у ній містились загорнуті у фольгу спресована порошкоподібна речовина білого кольору та скляна трубка з ознаками використання. Речовина, схожа на амфетамін, передана на експертизу. І хоча вага виявленого психотропу – всього 0,83 г,  за переміщення особливо небезпечних наркотичних засобів через державний кордон України можуть позбавити волі на строк від 8 до 10 років.

У вагонах знайшли цигарки невідомого походження

Митники та прикордонники у залізничних піввагонах виявили 20300 пачок цигарок без акцизних марок України. Вартість прихованого товару – 552 160 грн. Потяг, завантажений металопрокатом, слідував від українського постачальника в Республіку Польща і проходив митний контроль на залізничній станції «Лудин» митного посту «Володимир-Волинський». Цигарки вилучені на склад митниці. Для з’ясування обставин повідомлення про правопорушення надіслані перевізнику – Львівській залізниці та відправнику товару.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, Буг, соцмереж, пресслужб ГУНП у Волинській області, прокуратури Волинсько області, управління ДСНС в області, Департаменту муніципальної варти Луцькради, Держприкордонслужби України, Волинської митниці ДФС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький ресторан запрошує на музичні вечори
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота, 17 серпня
Останні новини
Схожі новини