Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 28 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 28 серпня
У луцькій багатоповерхівці невідомі вкрали дитячий велосипед (фото із соцмережі)

Двоє невідомих вкрали дитячий велосипед із під’їзду луцької багатоповерхівки. Їх обличчя зафіксували відеокамери… Також 28 серпня «Першому» стало відомо і про інші пригоди Волині та обласного центру.

Зіткнулися два авто

У Луцьку на вулиці Гнідавській зіткнулись дві автівки. За словами очевидців, інцидент трапився 28 серпня о 19:35. Автівки зазнали значних механічних ушкоджень. На місці події працювала патрульна поліція.

Чий автомобіль спалили?

Поблизу Боратинської сільської ради 28 серпня загорілася автівка «Toyota Land Cruiser». На місце події виїхали співробітники ДСНС та слідчо-оперативна група поліції. За інформацією ЗМІ, авто належить депутату Боратинської сільської ради Віталієві Москвичу. Він – син відомого волинського аграрія Степана Москвича, який був директором державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2». Його підозрюють детективи НАБУ в розкраданні зерна. Бізнес Москвича взято під арешт, а сам він  сплатив понад 2,5 мільйона гривень застави і вийшов на волю.

Тим часом у поліції запевняють, що авто належить 38-річному жителю Луцька, який не є депутатом цієї чи іншої сільської ради на Волині. 

Пограбував посеред вулиці

В Іваничах пограбували 24-річного місцевого жителя. Чоловік повідомив поліції, що у понеділок, 26 серпня, близько 22-ї години на вулиці Грушевського невідома особа вирвала з його рук гаманець, у якому було 3  500 грн. Зловмисник з місця пригоди втік. Поліцейські встановили, що до скоєння злочину причетний 17-річний місцевий мешканець. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Побив співмешканку і патрульну

Повідомили про підозру у вчинені кримінального правопорушення 26-річному жителю Луцька. Мова йде про насильство щодо працівника правоохоронного органу та опір працівникові правоохоронного органу.  Наприкінці травня у Луцьку наряд патрульних прибув за викликом на сімейну сварку. У будинку на вулиці Ківерцівській 26-річний місцевий житель побив свою 20-річну співмешканку. Чоловік був п’яний, на зауваження поліцейських не реагував. На прохання припинити хуліганські дії вчинив непокору правоохоронцям та побив патрульну поліцейську. До правопорушника застосували кайданки. На зловмисника склали адмінпротоколи із приводу дрібного хуліганства, злісної непокори законному розпорядженню або вимозі поліцейського.

Чоловіка ошукали на 120 тисяч гривень

Ошукали 37-річну мешканку Луцького району. Жінка повідомила, що під час телефонної розмови невідома особа, назвалася працівником банку, вивідала реквізити для нібито розблокування банківської картки та згодом викрала з її рахунку гроші у сумі 17 тис. грн. 

Ще двоє волинян постраждали від рук шахраїв під час купівлі товарів через Інтернет, а 54-річного жителя Горохівського району ошукали на 120 тис. грн, пообіцявши перегнати з-за кордону автомобіль.

Мешканцю Володимира-Волинського невідомий запропонував купити картку на дизпаливо від відомого бренду АЗС. Гроші той перерахував, а палива так і не отримав. Шахрай переконав чоловіка перерахувати гроші у сумі 58 580 гривень.

За усіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження.

Школярки напали на жінку через ревнощі

У Нововолинську двох школярок 15 та 16 років підозрюють у хуліганстві, а одну з них – ще і у грабежі. Після опівночі 21 серпня 2019 року дівчата завітали у квартиру 25-річної місцвої мешканки, поперекидали речі, побили й облили алкогольним напоєм господиню. Їхній візит був спричинений ревнощами – старша з юнок приревнувала до потерпілої свого кавалера. Вона ж після побиття відібрала у жінки мобільний телефон та гроші – тисячу гривень та 50 євро. Обом юнкам повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства, а старшій – ще і про підозру у грабежі.

Піймали збоченця

У Любешівському районі жінка поскаржилася, що 23-річний мешканець оголював перед людьми свої статеві органи. За вказаним фактом слідчі поліції розпочали досудове розслідування з приводу хуліганства. Правопорушнику загрожує кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 500 до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років. 

Вирвав сумку із грошима

У Любешеві 19-річний місцевий мешканець пограбував чоловіка поблизу автостанції. Постраждалий розповів, що невідомий підбіг до нього та вирвав із рук сумку з грошима. Правоохоронці розкрили грабіж. Зловмиснику повідомили про підозру, а саме за скоєння грабежу.

Судили неповнолітнього, який попався за кермом мопеда напідпитку

Суд визнав винним неповнолітнього водія, який керував мопедом у стані алкогольного сп’яніння. Патрульні затримали його у червні на вулиці Незалежності селища Любешів. 17-річний юнак керував мопедом без шолома, не маючи права на керування, при цьому мав ознаки алкосп’яніння та погодився пройти огляд на стан сп’яніння. Районний суд виніс рішення про застосування до неповнолітнього захід впливу у виді попередження.

Удруге піймали п’яним за кермом

Протягом серпня двоє жителів Любешівщини отримали адміністративні штрафи за повторне керування транспортними засобами у стані сп’яніння – 20 400 гривень з позбавленням права керування на 3 роки. У травні в селі Дольськ патрульні зупинили мопед «Ямаха», який робив незрозумілі маневри, а 30-річний водій перебував без шолома. Останнього у березні вже затримували за керуваннянапітпитку. Цього разу він знову був нетверезий, але від проходження медосвідування відмовився. Правоохоронці склали адмінпротокол та відсторонили його від керування.
Рішенням суду 30-річного жителя району визнано винним у керуванні транспортним засобом у стані сп’яніння, вчиненому повторно протягом року, та накладено штаф у розмірі 20 400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Викрили «липового» атовця

На залізничному вокзалі міста Ковеля 19 серпня чоловік пред’явив підроблене посвідчення учасника бойових дій. Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду. Ким є «липовий» АТОвець і за яких обставин в нього перевіряли документи – не вказується. Ковельський відділ поліції відкрив кримінальне провадження. Такий злочин карається штрафом до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Суд призначив технічну експертизу вилученого «документа».

Розшукують волинянина, який пішов з реабілітаційного центру

Поліція Турійського району шукає безвісти зниклого уродженця та жителя міста Каменя-Каширського Олексія Кулікова. Про це розповів начальник Турійського ВП ГУНП у Волинській області Анатолій Дружук. Олексій Куліков 27 травня цього року пішов з реабілітаційного центру, що в селі Замости Турійського району, де лікувався від алкогольної залежності, і не повернувся. Він народився 9 квітня 1988 року. «На вигляд 30-35 років, худорлявої статури, коротка стрижка, волосся темного кольору. Одягнутий був у теніску сірого кольору, сірі брюки, темні кросівки», – зазначили в поліції. У разі отримання будь-якої інформації про місцеперебування розшукуваного повідомляйте на адресу: Волинська обл., смт Турійськ, вул. Луцька, 40, тел.: (03363) 2-12-63, 2-12-80, 0685147424, 0975933416. E-mail: [email protected]

Убив співмешканку гітарою

На Волині п’яний чоловік у себе вдома вбив співмешканку під час конфлікту, завдавши їй декілька ударів гітарою. Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду. Трагедія сталася на Ковельщині ще 17 серпня. Чоловік штовхнув співмешканку, вона впала на підлогу, а кривдник схопив гітару, що стояла поруч, на наніс декілька ударів. Від розриву селезінки жінка померла. Знайшли її тіло лише наступного дня. Чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці.

Знайшов патрони і привласнив їх

Судили волинянина, який 12 червня на сміттєзвалищі поблизу Старої Вижівки знайшов 32 бойові патрони і привласнив їх. Потім він переносив їх без передбаченого дозволу у напрямку селища. Під час цього його оглянули поліцейські та вилучили патрони. Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду. Чоловік визнав свою провину і розповів, що  його метою було відшукати там металовироби. Суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки. Утім його звільнили від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом року не вчинить новий злочин та виконає покладені на нього обов’язки.

Двоє невідомих украли дитячий велосипед

У Луцьку шукають двох зловмисників, які викрали дитячий велосипед. Про це користувачка Nana Mina написала у спільноті «Теревені про Луцьк». Авторка також додала фото викрадачів. «Місто має знати своїх героїв! Вечері 26 серпня ці двоє вкрали дитячий велосипед з багатоповерхівки, що в центрі Луцька. Все зафіксовано камерами відеоспостереження, є свідчення консьєрж», – написала Nana Mina. «Лучани, хто побачить цей велосипед чи впізнає обличчя «героїв», дайте, будь ласка, знати в приватні повідомлення», – підсумувала допис користувачка.

Підготовлено за матеріалами видань ІА КонкурентРайон.Ковель, Район.Турійськ, ІА ВолиньPost, пресслужб ГУНП у Волинській області, Любешівського відділення поліції, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шкільна форма: пережиток минулого чи необхідний дрес-код?
Наступна новина Що робити, коли чоловік лисіє. Поради Уляни Супрун
Останні новини
Схожі новини