Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 10 липня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 10 липня. ФОТО. ВІДЕО
У Ковелі сталася масштабна пожежа (фото - КовельPost)

Масштабна пожежа у Ковелі, яку відчули не лише сусіди, а й мешканці віддалених вулиць. Справа директора вишу, який узяв хабар, пішла до суду. Згорів житловий будинок – родина залишилася без даху над головою… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у середу, 10 липня.

Зіткнулися два авто – постраждала пасажирка

На вулиці Гордіюк у Луцьку 9 липня зіткнулися автомобілі «Москвич» та «Daewoo Lanos». За кермом «Москвича» перебував 19-річний житель Ківерцівського району. Водій, імовірно, під час руху не дотримався дистанції та зіткнувся із «Daewoo Lanos» під керуванням 41-річного лучанина. 30-річна пасажирка «Daewoo Lanos» отримала травми, однак не госпіталізувалася.

Волинянина викрили на продажі зброї

На продажі вогнепальної зброї викрили 29-річного жителя Камінь-Каширського району. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі. У рамках розслідування кримінального провадження працівники кримінальної поліції під час оперативної закупівлі зброї за місцем проживання згаданого волинянина вилучи малокаліберну гвинтівку невстановленого зразка. Імовірно, чоловік кустарним шляхом переробив гвинтівку із пневматичної на малокаліберну. Вилучену зброю направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Зловмисника затримали.   

Затримали авто із підробленими документами

Ковельські патрульні за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Mersedes Benc» під керуванням 35-річного жителя Ківерців. Поліцейські встановили, що реєстраційні документи на авто можуть містити ознаки підробки. Автомобіль вилучили та помістили на майданчик для тимчасового тримання транспортних засобів. Документи направили у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при МВС України для проведення експертизи.

За хабар судитимуть директора вишу

Завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні про обвинувачення керівника одного з обласних державних вищих навчальних закладів у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди. У 20 відсотків від щомісячного виторгу посадовець оцінив свій дозвіл на безперешкодне встановлення та функціонування за відсутності відповідних договорів кавового апарата у приміщенні державного навчального закладу. Своїми діями директор дав зрозуміти підприємцю, що іншим шляхом він не розмістить кавовий апарат, тому той погодився на таку вимогу. Усього цей керівник отримав неправомірну вимогу трьома траншами на загальну суму 9 тис. грн. Обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні прокурор скерував до суду.

Нагадаємо, йдеться про директора Нововолинського навчально-наукового інституту економіки та менеджменту, професора, депутата Нововолинської міської ради Романа Чорного.

Згорів житловий будинок

У Луцьку на вулиці Баранова 9 липня близько 11-ї години ранку сталася пожежа у цегляному житловому будинку. Загорання виникло у коридорі. Ймовірна причина – коротке замикання електромережі. Вогонь знищив 70 метрів квадратних покриття, меблі, стіни, речі домашнього вжитку. На виклик виїжджало 3 пожежні машини і всі служби екстреного реагування. У пожежі ніхто не постраждав, лише чоловік, який рятував дружину та дітей, отримав незначні опіки і надихався чадного диму. Будинок став не придатний для проживання, тому сім’я просить допомоги у небайдужих людей. Кошти можна перераховувати на рахунок 4149 4991 1247 2459 ПриватБанк (Михальчук Богдана Анатоліївна).

Обікрав ресторан

У Луцьку затримала молодика, який серед ночі зламав двері ресторану та викрав алкоголь. Серед ночі до поліції охорони надійшов сигнал «тривога» з ресторану, що знаходиться на проспекті Соборності. При наближенні до місця виклику поліцейські охорони побачили відкриті двері ресторану та молодика, який, тримаючи в руках чотири пляшки спиртних напоїв, біг у напрямку припаркованого неподалік автомобіля. 25-річного молодика, жителя Луцького району, одразу ж затримали поліцейські охорони. Разом із вилученими речовими доказами його передали слідчо-оперативній групі Луцького відділу поліції, яка прибула на місце події. Сума збитків – 1200 гривень.

Виявили посіви маку та коноплів

У Шацькому районі поліція виявила посіви нарковмісних рослин –снодійного маку та коноплів. У рамках проведення оперативно-профілактичних відпрацювань під умовною назвою «Мак 2019» під час перевірки сільської місцевості, а саме в 3-х населених пунктах району, поліцейські виявили 4 факти посівів нарковмісних рослин: 44 стебла маку снодійного та 3 стебла коноплів. На господарів присадибних ділянок склали протоколи про адміністративні правопорушення.

Горіло так, що постраждали сусідні будинки

Увечері 9 липня в Ковелі на вулиці Вишневій загорілась господарська споруда, з якої вогонь перекинувся на інші будівлі у дворі приватного помешкання. За словами рятувальників, вигоріло близько 300 кв. м площі та усе, що зберігалося у цих спорудах. Причину займання наразі встановлюють. Великий чорний стовп диму та їдкий запах було видно й відчутно у найвіддаленіших куточках міста. Як розповіли сусіди, на території приватного обійстя займалися розбиранням автомобілів на запчастини. Вочевидь, там і зберігалися горючі речовини (мастила тощо). Мешканці кажуть, що пожежі у цьому дворі виникають не вперше. Проте цього разу від вогню постраждали й сусідні будинки, у яких від високої температури та «вогняних» шматків, які долітали за кілька метрів, потріскали вікна, поплавились антимоскитні сітки, зіпсувалось оздоблення стін (штукатурка та пінопласт під нею). 

Засудили банду, яка збувала наркотики засудженим

У Луцьку засудили злочинне угруповання, яке збувало наркотики ув’язненим Маневицької колонії. Зокрема, двом учасникам суд призначив покарання на сім років позбавлення волі, ще одному злочинцю – 4 роки 6 місяців, йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. У 2017 році правоохоронці викрили групу зловмисників, до якої входили мешканці Волинської, Івано-Франківської, Вінницької областей та уродженець Сімферополя, а також особи, які вже відбували покарання та утримувалися у колонії. Зловмисники систематично займалися постачанням в установу та збутом серед інших засуджених наркотичних засобів. Відповідно до розробленого плану злочинці купували пігулки «Субутекс», що містять наркотичний засіб, та пересилали їх через «Нову пошту» із міста Калуш Івано-Франківської області до смт Маневичі. Пігулки вони приховували у предмети. Під час засідання судили лише трьох членів угрупуовання, усі чоловіки уклали угоду про визнання винуватості.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, КовельPost, ІА Волинські Новини, прес-служб ГУ Нацполіції України у Волинській області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вийди, розбійник!» – Зеленський вигнав із залу чиновника
Наступна новина У поліських селах не знали, що таке мат-перемат. Чи потрібен закон про заборону лихослів’я?
Останні новини
Схожі новини