Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 10 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 10 вересня
Фото ілюстративне

Зіткнулися легковик і фургон. Депутату пригрозили спалити все його майно. Хлопець зник із навчального закладу… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у вівторок, 10 вересня. 

Жінка отримала травми в аварії

У селі Рованці Луцького району 9 вересня легковик «Renault Clio» зіткнувся із автомобілем «Volkswagen LT-28», у результаті чого травмувалася пасажирка. За кермом «Renault Clio» був 61-річний житель району. Він не надав переваги у русі та зіткнувся із фургоном «Volkswagen LT-28» під керуванням 55-річного жителя Ківерцівського району. Внаслідок автопригоди травмувалася пасажирка легковика, 55-річна лучанка. Жінку не госпіталізовувалася.

У вікно депутата кинули «коктейль-попередження»

У вікно будинку голови земельної комісії Княгининівської ОТГ Володимира Сидуна у ніч на 10 вересня кинули «коктейль-попередження». У скляній пляшці були певні предмети та речовини, але «коктейль» кинули непідпаленим. До нього, за попередньою інформацією, додали записку із погрозою наступного разу спалити усе майно. На місці працювала слідчо-оперативна група. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Йдеться про погрозу вбивством.  

Убив односельчанина

У селі Боратин Луцькому районі 44-річний місцевий мешканець убив 36-річного односельчанина. У неділю, 8 вересня, близько опівночі на березі річки Стир чоловіки розпивали алкоголь. Під час конфлікту на ґрунті неприязних стосунків 44-річний чоловік наніс тілесне ушкодження 36-річному односельчанинові. Від отриманої травми той згодом помер. Триває досудове розслідування.

Затримали одного з організаторів нападу на інкасаторів

Затримали одного з організаторів розбійного нападу на поліцейських групи фізичної безпеки управління поліції охорони  у Волинській області, що трапився у Житомирі. Про це повідомив голова Нацполіції України Сергій Князєв. «Слідчий проводить слідчі дії, допит підозрюваного. Кримінальна поліція Житомирщини знаходиться у п’яти регіонах нашої держави одночасно, намагаючись швидко та ефективно затримати іншого співучасника цього злочинного угруповання», – повідомив Сергій Князєв. Він додав, що встановлено причетність затриманого до ще кількох аналогічних правопорушень по всій країні. Окрім того, поліцейські виявили та вилучили вогнепальну зброю, з якої було здійснено напад.

На вулиці один чоловік порізав іншого

У Луцьку на вулиці Даньшина 7 вересня чоловік порізав ножем іншого чоловіка і втік. Екіпаж роти ТОР прибув миттєво, надав домедичну допомогу потерпілому та вирушив на пошуки зловмисника. У підвалі будинку ТОРівці виявили 38-річного підозрюваного. При спілкуванні він визнала свою вину, його затримали й доставили в міськвідділ, де передали слідчому.

Хлопець зник із навчального закладу

Із Ковельського центру професійно-технічної освіти 8 вересня зник неповнолітній Логачов Юліан Сергійович, 27.03.2003 р. н. Його зріст близько 180 см, середньої тілобудови, волосся русяве. Хопець був одягнутий в чорні штани, чорні кросівки, чорну кофту. У разі отримання будь-якої інформації про місце знаходження неповнолітнього просять поінформувати поліцію за телефонами: 102, 0504845349.

Будинок-розвалюха міг згоріти через підпал

Бдинок біля Луцької міської ради міг згоріти через умисний підпал. Таку версію пожежі на вулиці Богдана Хмельницького, 28, розглядають правоохоронці, розповів спеціаліст сектору комунікацій Нацполіції області Олег Плазовський. Нагадаємо, 9 вересня пообіді навпроти будівлі міської ради згоріла одноповерхова покинута хата. 

Читати більше про пожежу закинутого будинку.

На кордоні знайшли бурштин

У пункті пропуску «Устилуг» вилучили у громадян понад 30 кг різнофракційного каміння бурштину. Українці намагались вивезти корисну копалину у Польщу, приховавши мішечки із нелегальним крамом у конструктивні порожнини 3-ох мікроавтобусів. Каміння передадуть на експертизу та оцінку вартості. За її висновками будуть прийматися рішення про суму адміністративного штрафу за порушення митних правил. Три мікроавтобуси, які використовувались для влаштування тайників, підлягають конфіскації за рішенням суду.

Судитимуть за державну зраду

На Волині чоловік майже 15 років шпигував на білоруські спецслужби. СБУ скерувала цю справу до суду, повідомляє «Радіо Свобода». Обвинувальний акт буде розглядати Луцький міськрайонний суд. Чоловіка звинувачують у державній зраді, вчиненій навмисно на шкоду державній та інформаційній безпеці України. Наприкінці літа 2004-го Олександр дав згоду начальнику відділу розвідки Пінського прикордонного загону «Річиця» про конфіденційну співпрацю. Він нібито мав передавати білоруській стороні інформацію про систему безпеки держкордону та особовий склад підрозділів на прикордонних ділянках в Ратнівському районі Волині та Дубровицькому районі Ріненщини. Передача інформації велася за допомогою мобільного зв’язку. Співпрацю з білоруськими прикордонниками він продовжував до свого звернення в СБУ, в якому і повідомив про вербування. Громадянин України добровільно звернувся в Службу безпеки і назвав ім’я свого вербувальника в Білорусі. Ним нібито був співробітник Управління фінансових розслідувань Комітету державного контролю Брестської області Владислав Л. Сам факт вербування відбувся на Волині.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, ІА ВолиньPostUA:Волинь, пресслужб ГУПН у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Волинської митниці ДФС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми хочемо зробити щасливою кожну жінку». Які послуги надає центр здоров'я та краси Le Mark
Наступна новина Герої серпня на «Першому» – Назар Михалюк та Лілія Данилюк
Останні новини
Схожі новини