Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 18 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 18 вересня

Невідомий на мотоциклі гасав по озеру Світязь. Викрили шахрая, який наживався на продажі автомобілів. Безвісти зниклого чоловіка знайшли із простреленою головою… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у середу, 18 вересня.

П’яний на «Мазді» врізався у припарковане авто

У селі Заріччя Володимир-Волинського району 17вересня близько 23-ї години трапилася ДТП, у якій обійшлося без потерпілих. Вантажівка DAF стояла припаркована на узбіччі. 58-річний водій легковика Mazda не вибрав безпечної швидкості руху і скоїв зіткнення з припаркованим автомобілем. У результаті два авто отримали механічні пошкодження. Поліцейські встановили, що водій легковика був п’яний.

Збив жінку на «зебрі»

У Луцьку на вулиці Конякіна 17 вересня легковик «Renault Kangoo» під керуванням 26-річного місцевого мешканця наїхав на 38-річну лучанку. Жінка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Перехожа отримала тілесні ушкодження, однак не госпіталізувалася. 

Зіткнулися три вантажівки

На Львівщині у Кам’янка-Бузькому районі 18 вересня вранці зіткнулись вантажівки Volvo та два Renault. Однією керував волинянин. Із тілесними ушкодженнями до лікарні доставили двох водіїв – 24-річного жителя Волині та 60-річного мешканця Городоцького району. Водій третьої вантажівки, 25-річний житель Радехівського району, не постраждав.

Вантажівка злетіла у кювет

Під Луцьком вантажівка, що належить фірмі «Ласунка», злетіла в кювет. ДТП сталася близько 20-ї години 18 вересня на об’їзній «Рівненська-Дубнівська», поблизу населеного пункту Підгайці, перед кільцем. Зі слів свідків, ватажівка MAN злетіла в кювет, заїхавши на приватну присадибну ділянку, та зламала дерево. На місці працюють рятувальники. Станом на 20:35 вони все ще намагалисяя витягнути автомобіль з кювету. Водій транспортного засобу отримав незначні тілесні ушкодження. Від госпіталізації відмовився. Зі слів рятувальників, причиною ДТП могла стати несправність механізму керування автомобілем.



Шахрай видурив 1,8 тисячі доларів

Шахрай під приводом продажу 49-річному лучанину автомобіля привласнив понад 1,8 тисячі доларів США. Постраждалий повідомив, що в травні минулого року зловмисник, увійшовши до нього в довіру, ошукав його на вказану суму. Слідчі за фактом шахрайства розпочали кримінальне провадження. Поліцейські  встановили причетність до скоєння цього злочину 26-річного жителя Луцька.

Аферист нажився на пластикових вікнах

У 28-річної жительки Ківерцівського району місяць тому невідома особа під приводом надання послуг зі встановлення металопластикових вікон незаконно заволоділа її грошима в сумі 2 тис. грн. Поліцейські встановили, що до цього шахрайства причетний 30-річний житель Луцького району. Правоохоронці встановлюють причетність зловмисника до скоєння інших злочинів.

Безвісти зниклого чоловіка знайшли застреленим

На околиці Ковеля 17 вересня виявили мертвим із вогнепальним пораненням голови 46-річного жителя одного із сіл району. Того дня до поліції звернулася співмешканка потерпілого із заявою про те, що напередодні вранці її 46-річний  чоловік пішов із дому та не повернувся. У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські на околиці міста виявили тіло безвісти зниклого чоловіка із вогнепальним пораненням. З метою остаточного встановлення часу та причин смерті його направили на проведення судово-медичної експертизи.

Виделкою – у шию: чоловік хотів накласти на себе руки

У Луцьку на вулиці Хурсенка вночі 18 вересня чоловік хотів покінчити із життям. Патрульних викликала його співмешканка. Вони виявили чоловіка, який хотів проколоти шию кухонною виделкою. Спільними зусиллями громадянина витягли через вікно на вулицю та одягли спецзасіб, оскільки він перебував в неадекватному стані та міг заподіяти шкоду й собі, й іншим. Далі разом зі швидкою 29-річного чоловіка доставили до психлікарні. Людину вдалося врятувати завдяки патрульним Андрієві Саливончику та Вадимові Костюкевичу (на фото).

Наковтався таблеток, щоб померти

Уночі 18 вересня у Луцьку сталася ще одна спроба самогубства. 45-річний чоловік наковтався таблеток і так хотів вкоротити собі віку. Дружина не могла пояснити, чому він це зробив, адже жодних конфліктів і сварок не було, на обліку не перебував. Медики забрали його в лікарню, загрози життю не було, далі його доставили у психлікарню.

Волинянина судитимуть за державну зраду

Судитимуть 24-річного мешканця Іваничівського району за вчинення державної зради. Управління СБУ в області зібрало докази умисного скоєння чоловіком діянь на шкоду інформаційній безпеці України та надання ним представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти нашої країни. Громадянин, перебуваючи на території іншої країни, у липні 2018 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику іноземної спецслужби на конфіденційне співробітництво. Вступивши в агентурні відносини зі спецслужбою, розпочав розвідувально-підривну діяльність на території України, проте згодом з'явився у правоохоронні органи та зізнався у цьому. Нині його обвинувачують у державній зраді, і невдовзі він постане перед судом.

У парку обікрали авто

У центральному парку Луцька з автомобіля викрали сумку. Про це в мережі Facebook написав юрист парку атракціонів Павло Цапюк. Крадіжка сталася 18 вересня близько 17:30 біля адмінприміщення поблизу парку атракціонів. Зі слів Павла Цапюка, зловмисник вибив скло в автомобілі та викрав чорну сумку-бананку. «Хто знайде – прошу повернути... Хто по Глушець чи поруч – зверніть увагу на перехожих», – написав він.

Судили школярку-крадійку

У Луцьку в магазині WATSONS, що на проспекті Відродження, неповнолітня учениця Луцької вечірньої (змінної) школи викрала тональну основу, крем і туш на 388 грн 49 коп. Про це стало відомо із вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області. Допитана в судовому засіданні неповнолітня обвинувачена повністю визнала свою вину та відшкодувала збитки. Зважаючи, що учениця вперше вчинила злочин середньої тяжкості, щиро розкаювалася та після крадіжки мала бездоганну поведінку, суд ухвалив визнати її винною у вчиненні злочину і передати під нагляд її матері строком на 1 рік.

Затримали нелегалів із Куби 

У пункті пропуску «Доманове» затримали чотирьох нелегалів. Мандрівників виявили на напрямку «Ляховці (РБ) – Сільця Млинівські (Україна) за 50 метрів від кордону. Двоє чоловіків та дві жінки рухалися в бік території України поза пунктами пропуску. При собі вони мали паспортні документи. Виявилося, що подорожувальники є громадянами Куби. Під час спілкування іноземці розповіли, що у такий спосіб планували потрапити до країн Євросоюзу. Наразі особи затримані для з’ясування усіх обставин правопорушення, проводяться подальші перевірочні заходи.

Розшукують дідуся

Розшукують Володимира Михайловича Артема 1938 року народження, який сам проживав у Любомлі. 15 вересня в обідню пору він покинув будинок у напрямку лісового масиву за межами вулиці Машівської. 17 вересня в період з 14:00 до 15:00 схожого чоловіка бачили на зупинці біля колишньої автостанції в смт Луків Турійського району. Зараз місце перебування особи невідоме. Повідомляють, що в чоловіка можуть бути провали в пам’яті. Якщо хтось бачив його чи комусь щось відомо про його долю, просять звертатися у Любомльський відділ поліції або телефонувати на лінію 102.

Невідомий по Світязю гасав мотоциклом

Жителька Камінь-Каширська Іванна Сус сфотографувала, як по воді озера Світязь невідомий чоловік гасав мотоциклом. «Відпочиваючи на турбазі «Шацькі озера», 11 вересня стала свідком такої сумної картини. Можливо, комусь це і здається нормальним. Але, на мою думку, це неприйнятно! Тим паче на фото такого глобального обміління озера! Не заслуговують ці люди на таке гарне озеро», – обурилася жінка. Як повідомляють у Шацькому відділенні поліції, до чергової частини не надходило повідомлення про це порушення. Водночас просять свідків таких подій повідомляти про порушення природоохоронного законодавства за телефоном 102 чи у Шацький національний природний парк, аби правоохоронці могли одразу покарати правопорушника.

Згоріло авто

У Любомлі під ранок 18 вересня горів легковий автомобіль Opel Combo. Ймовірна причина пожежі – підпал. Про це розповів головний інспектор Любомльського РВ УДСНС України, капітан служби цивільного захисту Микола Лябук. На місце події виїхала 10 державна пожежно-рятувальна частина міста Любомля. Вогонь знищив салон, відсік двигуна, багажний відсік, лакофарбове покриття.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Конкурент, Кордон, Район.Шацьк, Буг, Район.Любомль, пресслужб ГУНП у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Держприкордонслужби України, ГУНП у Львівській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Більше 50 тисяч волинян платять за газ онлайн
Наступна новина Обережно: «тут Ленін!». У Волиньраді - день депутата. РЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини