Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 22 травня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 22 травня. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку затримали п'яного водія, який учинив аварію

П’яний водій-утікач, хабар патрульному, алкогольне отруєння у дитини… Новини, які вражають, дивують, обурюють, змушують задуматися, – у сьогоднішньому випуску хроніки пригод.

П’яного водія наздоганяли кілька екіпажів поліції

У Луцьку 22 травня вночі в результаті переслідування затримали п’яного водія. На вулиці Гнідавській патрульні помітили Volkswagen Passat, водій якого не увімкнув покажчик повороту. На вимогу зупинитись той не відреагував. На Потебні до переслідування долучився ще один екіпаж поліції. У якийсь момент керманич виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся зі службовим автомобілем. Через кілька метрів утікача заблокували й затримали. Перевірка в наркодиспансері засвідчила 1,6 проміле алкоголю у крові. Тепер 49-річному винуватцю загрожує штраф та позбавлення права керування. Також він має відшкодувати збитки на ремонт службового автомобіля.

Мотоцикл наїхав на жінку

На вулиці Теремнівській у Луцьку 21 травня надвечір мотоцикл Lifan IF200 збив жінку-пішохода. За кермом перебував 42-річний лучанин. Водій  наїхав на 65-річну місцеву мешканку, котра переходила дорогу поза пішохідним переходом. Внаслідок ДТП вона отримала тілесні ушкодження. Жінку госпіталізували у травматологію міської клінічної лікарні.

П’яний водій хотів дати хабар патрульному

Нетверезий водій – 21-річний житель Маневиччини – вночі 22 травня на вулиці Ковельській у Луцьку хотів відкупитися від поліції хабаром. Він пройшов тест на місці, який засвідчив 1,56 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми. Під час оформлення протокола порушник поклав на сидіння службового авто кілька тисяч гривень, аби уникнути адміністративної відповідальності. На зауваження, що це кримінал, не зреагував і наполягав на своєму. Командир роти, якому лише кілька днів тому пропонували хабара, викликав на місце слідчо-оперативну групу.

Викрили автомобільного злодія

У Луцьку на вулиці Гордіюк із автомобіля «ВАЗ 21013» викрали три валізи з інструментами, перфоратор та радіо. Сума завданих власникові збитків становить понад 5 тис. грн. Заявник – 52-річний лучанин – розповів поліції, що невідомий пошкодив замок багажника його авто. Поліцейські встановили, що до скоєння крадіжки причетний 22-річний житель обласного центру.

Цього ж дня викрили 26-річного волинянина, який напередодні украв електроприлади із квартири на проспекті Волі в Луцьку. Сума збитків – 1,5 тис. грн. Також стало відомо, хто вкрав товари із магазинів у Луцьку. Це – 31-річний та 24-річний жителі Ківерців. 

Із подвір’я поцупили бензопилу 

35-річний ковельчанин вкрав бензопилу із подвір’я 40-річного жителя  Турійського району, чим завдав збитків на суму близько 1000 гривень. Особу злодія встановили швидко. Зловмисник раніше за скоєння злочинів у поле зору поліції не потрапляв. 

Від алкоголю відкачували 13-річну дівчинку

У Луцьку 13-річна дівчина потрапила в лікарню через сильне алкогольне отруєння. 21 травня близько 22-ї години у поліцію надійшов виклик від перехожих, що на проспекті Перемоги перебуває п’яна дитина. На місце викликали і швидку. Дівчина розповіла, що напилася разом із подругою: купили горілку та слабоалкогольний напій. Швидка доставила дівчину до медзакладу.

У чоловіка, який хотів вкрасти авто у депутата, виявили гранати та набої

Повідомили про підозру 38-річному жителю Камінь-Каширського району, який 20 травня погрожував зброєю 47-річному місцевому мешканцеві, депутату Волиньради, намаючись вкрасти його авто. Зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від семи до 12 років із конфіскацією майна. Правоохоронці також встановили, що підозрюваний, окрім замаху на заволодіння транспортним засобом, вчинив розбійний напад. Поліцейські вилучили у зловмисника два корпуси гранати типу «Ф-1», пістолет «Walter» із глушником та 30 набоїв, які той заховав у лісі поблизу Каменя-Каширського. За фактом незаконного зберігання зброї та боєприпасів слідчі розпочали кримінальне провадження. Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Знайшли чоловіка, який був у розшуку

Співробітники кримінальної поліції затримали 36-річного жителя Луцька, котрий перебував у розшуку за підозрою в скоєнні розбійного нападу на території Херсонської області. Під час обшуку в автомобілі правопорушника Volkswagen Passat виявили гранату «Ф-1». За фактом незаконного поводження з боєприпасами слідчі Луцького відділу поліції розпочали кримінальне провадження. Правопорушника затримали. Він перебував у розшуку за підозрою в скоєнні розбою, поєднаного із проникненням  у житло. Окрім цього, слідчі Луцького відділу поліції завершили розслідування та скерували до суду кримінальне провадження з обвинувальним висновком щодо скоєння вказаною особою такого ж злочину в Луцьку.

Волинянина серед ночі пограбували у Львові

У Львові до поліції звернувся 20-річний волинянин, якого серед ночі пограбували. Він розповів, що близько першої години ночі у Львові на перехресті вулиць Базарної і Крехівської зловмисник, завдавши йому тілесних ушкоджень, забрав мобільний телефон, планшет, гроші, золотий хрестик та срібний ланцюжок. Загальна сума заподіяної шкоди – 8 660 гривень. З’ясувалося, що злочин вчинив 33-річний іноземець.

Людина втонула на очисних спорудах

На очисних спорудах міста Луцьк, що у у селі Липляни, втопилася людина. Як зазначили в  управлінні ДСНС, виклик із цього приводу був після 14-ї години. Тіло піднімали 6-та державна пожежно-рятувальна частина міста Ківерців разом із водолазами. Наразі правоохоронці з’ясовують деталі трагедії.

Підготовлено за матеріалами інтернет-видань ІА Волинські Новини, 12 канал, Волинь Online, прес-служб ГУ Нацполіції у Волинській області, ГУ Нацполіції України у Львівській області, Турійського відділення поліції, Патрульної поліції Волинської області.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ґугл, експрезидент, без радости. 7 найцікавіших змін в українському правописі
Наступна новина Лікар Ростислав Валіхновський став дияконом
Останні новини
Схожі новини