Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 28 травня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 28 травня. ФОТО
Біля Володимира-Волинського в ДТП загинув мотоцикліст

Знайшли арсенал зброї у підвалі будинку. Судили злісного неплатника аліментів. Викрили шахрая, який обдрурював людей, обіцяючи встановити вікна… Про ці та інші пригоди – у сьогоднішній хроніці.

У ДТП загинув мотоцикліст

Поблизу села Верба Володимир-Волинського району 27 травня близько 17-ї години зіткнулися мотоцикл «Yamaha» та автомобіль «Renault Trafic». Мотоцикліст – 24-річний житель села Бобли Турійського району – помер на місці ДТП. Автомобілем кермував 57-річний мешканець села Туропин цього ж району, який отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували. Пасажирка «Renault Trafic» не госпіталізовувалися.

На мосту зіткнулися два авто

На виїзді з Луцька на ківерцівському мосту 28 травня сталася ДТП за участю автомобілів Volkswagen Golf та Fiat Ducato. Водій Volkswagen їхав у напрямку Ківерців – заїжджав на міст. У той же час водій автомобіля Fiat рухався вулицею Ківерцівською у напрямку авіазаводу «Мотор». Ймовірно, Volkswagen не пропустив Fiat, внаслідок чого відбулося зіткнення. У результаті ДТП Volkswagen розвернуло у напрямку руху Fiat. Обидві автівки отримали механічні пошкодження середньої складності. На щастя, жоден із водіїв та пасажирів серйозно не постраждав.

Маршрутка не розминулася з легковиком

У Луцьку 28 травня маршрутка №17 зіткнулася з легковиком Skoda. Інцидент трапився на кільці поблизу РЦ «Промінь». Вочевидь, водії не дотрималися безпечної дистанції, в результаті маршрутка зачепила багажник автомобіля.

У підвалі будинку знайшли збою

У Луцьку в підвалі одного з будинків поліція виявила поліетиленовий пакунок із п’ятьма гранатами та понад 350 патронами різноманітного калібру. У незаконному поводженні з боєприпасами викрили 29-річного жителя Харківської області, який привіз і зберігав небезпечні предмети. У пакунку було 5 гранат «РГД-5» та запали до них, а також понад 240 патронів калібру 7,62 мм та майже 50 патронів калібру 5,45 мм. Зловмисника можуть позбавити волі на строк від 3 до 7 років.

Пограбував жінку на ринку

У Володимирі-Волинському на ринку невідомий чоловік викрав гроші із сумочки 55-річної продавчині. Жінка розповіла, що зловмисник відкрито викрав у неї  2,7 тис. грн і втік. Встановили, що до скоєння кримінального правопорушення причетний 34-річний місцевий житель. Його затримали

Шахраював на встановленні вікон

Мешканець одного із сіл Луцького району ошукував довірливих громадян під приводом надання послуг зі встановлення металопластикових вікон та балконних рам. Офіс підозрюваного знаходився на вулиці Драгоманова в обласному центрі. Зареєструвавшись фізичною особою-підприємцем, з 2018-го по 2019 рік зловмисник обманом та зловживаючи довірою клієнтів, незаконно заволодів їх коштами. У поліції припускають, що він може бути причетний до скоєння таких шахрайств і щодо жителів інших населених пунктів, тож просять громадян, котрі постраждали внаслідок шахрайських дій підозрюваного, невідкладно повідомити на лінію служби «102» або звернутися із відповідною заявою безпосередньо до Луцького відділу поліції за адресою: вул. Грибоєдова, 2. 

Не платив аліментів – потрапив за грати

Лучанину призначили покарання у вигляді реального позбавлення волі на рік і 4 дні за ухилення від сплати аліментів та невиконання судового рішення. Ще у 2015 році суд зобов’язав судимого за крадіжку чоловіка сплачувати щомісячно аліменти на утримання сина до досягнення ним повноліття та на утримання колишньої дружини до досягнення дитиною трирічного віку. Попри це, горе-батько злісно ухилявся як від сплати аліментів (за що у 2018 році уже притягувався до відповідальності), так і від виконання рішення суду, вчинивши таким чином кримінальні правопорушення.

Судили лучанина, який вколов жінку нібито зараженим шприцом

Лучанин, який вколов працівницю луцької перукарні «Анна» нібито зараженим ВІЛ-інфекією шприцом, відбувся штрафом у розмірі 850 гривень, йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. 16 червня 2017 року обвинувачений, перебуваючи поблизу перукарні на вулиці Шевченка, умисно вдарив лівою рукою по обличчю та вколов потерпілу шприцом у ділянку правого плеча. Злочинець свою вину визнав. Потерпіла розповіла, що вона боялася заразитися ВІЛ-інфекцією, оскільки обвинувачений казав, що «шприц заражений», проте, на щастя, її побоювання не підтвердилося. Жінка каже, що обвинувачений неодноразово погрожував їй і в цей час також погрожує фізичною розправою. Суд призначив лучанину покарання у вигляді сплати 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Колишній зять обікрав тестя

Жителя села Черчичі Зимнівської ОТГ Володимир-Волинського району обікрав колишній зять. 51-річний чоловік розповів правоохоронцям, що 23 травня в нього вдома перебував колишній зять. Чоловік приїхав із села Галинівка Оваднівської ОТГ, щоб допомогти по господарству. У цей день із сховку в шафі зникли 1 800 гривень.

Біля школи собака покусав двох дітей

У Рожищі собака породи вівчарка напав на дітей. За словами начальника рожищенської поліції Олександра Басалика, інцидент трапився у неділю, 26 травня, близько 17:00 біля ЗОШ І-ІІІ ст. № 1. Пес гуляв без намордника і напав на двох дітей. На місці події був і власник тварини, після інциденту він почав втікати. До приїзду швидкої допомогу постраждалим надавали перехожі. У лікарню потерпілих не госпіталізовували, після надання допомоги медиками їх відпустили додому. Медпрацівники зазначили, що травми не значні. Батьки дітей погодилися припинити розгляд заяви. На власника вівчарки, жителя Рожища 1976 року народження, склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил тримання собак і котів).

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, БУГ, Район.Рожище, прес-служб ГУ Нацполіції України у Волинській області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк теж пахне шаурмою. Репортаж з кіоску
Наступна новина Лучанин Рицко пішов з посади керівника партії Надії Савченко на Волині
Останні новини
Схожі новини