Хто стане новим директором музею-скансену у Рокинях

Хто стане новим директором музею-скансену у Рокинях
Музей-скансен історії сільського господарства Волині у селищі Рокині

Музей-скансен історії сільського господарства Волині, що в селищі Рокині поблизу Луцька, очолить керівник СК «Герць» Роман Ковальчук.

Відповідне рішення ухвалили 5 квітня під час зборів співзасновників музею, розповів сам Роман Ковальчук. Про це повідомляє ГІТ.

Нагадаємо, голова Волиньради Григорій Недопад в інтерв’ю «Першому» повідомив, що одним із варіантів вирішення проблеми з фінансуванням та розвитком музею-скансену у Рокинях біля Луцька є зміна керівника, яким дотепер був Олександр Середюк.

Співзасновниками музею є сам Олександр Середюк і Волинська обласна рада. Згідно зі статутом, аби ухвалити будь-яке рішення, потрібна згода не менш ніж 60% акціонерів. Волинська обласна рада має 51% акцій.

Читати також: На Волині у музеї просто неба відновили хату, якій понад 150 років

«І Олександр Миколайович не може без них ухвалити рішення, і обласна рада без нього не може цього зробити», – каже Роман Ковальчук.

Роман Ковальчук

 «Врешті-решт я знайшов певне порозуміння з Олександром Миколайовичем (Середюком, – ред.). Мені ця тема дуже цікава», – розповів претендент на посаду директора музею.

Роман Ковальчук каже, що знайомий із Олександром Середюком давно. Свого часу він підпрацьовував у музеї, вів тренування у Школі козацього гарту Середюка, разом літали на запрошення української діаспори в Канаду.

«Зараз я побачив, що насправді музею треба надати новий подих. І я вирішив, що я можу дати цей подих. Тому що в мене є бажання, розуміння, в мене є навіть відповідна освіта вища (спеціальність – управління персоналом і економіка праці). Мені це дуже цікаво. Плюс козацьке бойове мистецтво», – зазначає Ковальчук.

Він каже, що розробив план розвитку музею і представив його і Олександру Середюку, і голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду.

Нагадаємо, Волинська обласна рада пропонує передати свою частку (51 %) музею історії сільського господарства Волині-скансену, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, в комунальну власність Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна домовилася про постачання 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу Pfizer
Наступна новина Скільки нових хворих на коронавірус виявили в Україні за минулу добу
Останні новини
Схожі новини