ФОТО РОКУ за рейтингом «Першого». 13 моментів, які розкажуть про 2020-й

ФОТО РОКУ за рейтингом «Першого». 13 моментів, які розкажуть про 2020-й

Рік – це моменти. Це насправді всього лише моменти. Моменти, які минають і які запам’ятовуються назавше. Для багатьох людей це моменти, які зафіксували журналісти у своїх світлинах. 

«Перший» вибрав 12 найбільш промовистих фото, які розкажуть про рік на Волині без слів. 

Це світлини наших журналістів, з наших репортажів, текстів та новин. Ті, які дивували, вражали, смішили або просто змушували задуматися. 

Фінальний день 2020-го – якраз та нагода, щоб написати фотоісторію року, що минає. Може, колись цю історію хтось прочитає після нас. 

 *  *  *

5 лютого 2020. Ранок. Центральний ринок пережив настрашнішу ніч: його брали штурмом. 4 лютого орієнтовно о 23-й годині невідомі люди в масках почали трощити частину Старого ринку. На торгові місця їхали важкою технікою, незважаючи на людей, котрі кинулися захищати майно.

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут

*  *  *



19 березня 2020. У Луцьку – карантин. Зачинені заклади. «Перший» робить фоторепортаж з порожнього міста, в якому не їздить транспорт і не працює майже нічого. 

(Фото Ірини Кабанової. Текст тут)

 *  *  *

2 квітня 2020. Ієромонах Євреф везе деруни і чай на карантинний блокпост на Вишкові. У Луцьку і за ним через ковід стоять карантинні пости. Потім всі зроблять висновок, що вони були неефективними, а поки ченці жидичинського монастиря взяли опіку над одним із них і годують людей, які там мерзнуть і працюють.

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут)

 *  *  *

8 квітня 2020. Перша і єдина карантинна сесія Луцької міської ради на стадіоні ВНУ імені Лесі Українки. Депутати сидять на стільцях просто на газоні футбольного поля. Це перша сесія у період епідемії коронавірусу. Наступні обранці проводять онлайн.

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут)

 *  *  *

1 травня 2020. У міста і кави є своя історія. Вони не можуть існувати один без одного. У луцької кави – точно так само. Луцький бариста Дмитро Коряк вийшов на роботу у перший день, коли в Луцьку нарешті дозволили продавати вуличну каву. 

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут)

*  *  *

9 липня 2020. На Волинь приїхав президент Володимир Зеленський. У Крупі, де він відкривав дитячий садочок, стенди і стіл для зеленського (за яким він проводив прес-конференцію для ЗМІ) поставили на фоні зеленого крокодила, намальованого на стіні закладу відомим луцьким художником-стрітартером Андрієм Присяжнюком.

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут)

 *  *  *

21 липня 2020. Автобус на Театральному після того, як з нього вийшов Кривош та його заручники. Затримання теерориста в Луцька – одна з найрезонасніших подій року. Того дня кадри з Луцька показував весь світ.

(Фото Віти Сахнік. Текст тут)

 *  *  *


 

22 липня 2020. Одна із заручниць «луцького терориста» розповіла про пережите «Першому» і показала у телефоні фрагмент листування із сином Олександром під час подій на Театральному 21 липня. Руслана Думанська з Луцька перебувала в автобусі разом зі своїм ще одним сином Орестом. А так пишуть повідомлення, коли не знають, чи побачаться ще… 

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут)

 *  *  *

12 вересня 2020. Народний депутат Степан Івахів, співвласник групи компаній «Континіум» взяв участь у форуму партії «За майбутнє». З її лідером Ігорем Палицею вони публічно потиснули руки, заявивши про те, що тривалий час були по різні боки політичних барикад, а тепер – пліч-о-пліч.

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут

 *  *  * 

12 листопада 2020. Вони просто набрали у порожні пластикові пляшки …гороху. Ним і тарабанили. Пляшок було море. Людей теж. Це був мітинг рестораторів та ФОПів перед стінами Волинської ОДА. Найбільш масовий і найбільш організований протест на волині у 2020-му.

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут)

 *  *  *

27 листопада 2020. У Луцьку відбулася перша сесія міської ради після місцевих виборів. То була офіційна «інавгурація» нового мера. Урочистості відбулися у надто традиційному форматі: із запрошенням керівників  різних конфесій Волині. Один із них – владика Михаїл, керуючий Волинською єпархією ПЦУ – прийшов у норковій шубі, що породило чимало новин і дискусій. 

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут

 *  *  *



2 грудня 2020. З цього дня голова Волинської обласної ради Ірина Вахович стала ректором Луцького національного технічного університету. На виборах вона перемогла свого конкурента Петра Савчука. То була емоційна і показова боротьба. Можливо, ще й тому, що відбувалася у період місцевих виборів. 

(Фото Ірини Кабанової. Текст тут)

 *  *  *

3 грудня 2020. Коза, «Гуцулка Ксеня», хлопці у кросівках і Віталій Сніжко з колонкою. З колонки лунає попсове «Юра, прощай». На третьому поверсі Білого дому відкрили вікно і слухали. Під Волинську ОДА привели козу. На мітинг. Такого тут ще не було. 

(Фото Олени Лівіцької. Текст тут)


P.S. Запам’ятайте цей рік таким. Далі – буде)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де на Волині найбільше хворіють на грип та ГРВІ
Наступна новина Як працюватиме Луцький зоопарк під час свят
Останні новини
Схожі новини