На Волині знайшли незаконну агітацію двох кандидатів в президенти. ФОТО

На Волині знайшли незаконну агітацію двох кандидатів в президенти. ФОТО
Білборд без вихідних даних на користь кандидата в президенти Руслана Кошулинського (ВО «Свобода»)

На Волині  знайшли білборди без вихідних даних на користь кандидата в президенти Руслана Кошулинського (ВО «Свобода»).Також в одному з відділень «Укрпошти» у Луцьку зафіксували листівки на користь кандидата Андрія Садового («Об’єднання «Самопоміч»). 

З цього приводу  написали заяву  через порушення правил ведення передвиборної агітації, – повідомляють в громадянській мережі ОПОРА.

Де знайшли незаконну рекламу? 

Як зазначають у громадянській мережі, 28 січня Центральна виборча комісія зареєструвала Руслана Кошулинського кандидатом у Президенти України. Тож 29 січня наступила нова фаза юридичної відповідальності для вже чинного кандидата. Проте, у цей день на носіях зовнішньої реклами у Луцьку на вулиці Теремнівській досі розміщений агітаційний матеріал із зображенням кандидата та гаслом «Єдиний вибір українців Руслан Кошулинський». Окрім того, в обласному центрі на проспекті Перемоги є листівки на користь цього ж кандидата, розклеєні у невідведених для цього місцях –  на опорі електромережі.

Окрім того, 28 січня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували листівки на користь кандидата у Президенти України Андрія Садового («Об’єднання «Самопоміч») у відділенні «Укрпошти» № 25 у Луцьку, на вулиці Кривий Вал, 19. Листівки із зображенням Андрія Садового, а також гаслом «Саме зараз!» лежали поблизу одного з віконечок пошти.

Відтак, спостерігачі ОПОРИ звернулися до Луцького відділу поліції із заявами щодо порушення правил ведення передвиборної агітації кандидатами на пост Президента України.

Що таке вихідні дані і чому вони потрібні?

Після реєстрації ЦВК кандидатів на пост президента, починаючи з наступного дня після реєстрації, вони вступають в нову фазу юридичної відповідальності.

Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Як пояснюють порушення у партії?

Заступник голови Волинської обласної організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Микола Федік зазначив, що у рамках агітаційної кампанії на президентських виборах жодної зовнішньої реклами ще не розміщували.

«Білбордів як виборчих з агітаційної кампанії ми ще ніяких не розміщували. Коли будемо розміщувати, то вся агітаційна продукція буде з відповідними вихідними даними згідно з чинним законодавством», - зауважив Федік.

Своєю чергою, керівник агітаційного відділу обласного штабу «Самопомочі» Михайло Бутенко повідомив, що не знав про те, що відповідні листівки є у поштовому відділенні. Також він запевнив, що агітатори «Об’єднання «Самопоміч» їх там не залишали.

Нагадаємо,  на Волині ОПОРА уже повідомляла правоохоронні органи про агітацію без вихідних даних на користь зареєстрованих кандидатів у президенти Олега Ляшка (Радикальна партія Олега Ляшка), Юлії Тимошенко (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), Андрія Садового («Об’єднання «Самопоміч»), Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»), Євгенія Мураєва («НАШІ»), Ольги Богомолець  та Олександра Шевченка («Українське об’єднання патріотів – УКРОП»).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я оголошую війну «УКРОПу» та їх прихвостням», - Савченко
Наступна новина Голова Волинської ОДА хоче надати захист ректору Петру Савчуку
Останні новини
Схожі новини