Обираємо героя січня на «Першому»

Обираємо героя січня на «Першому»

«Перший» розповідає про успішних і непересічних людей. Зі сторінок видання читачі дізнаються про волинських спортсменів, бізнесменів, волонтерів, митців… Їхні долі, шлях успіху, рецепти перемог не залишають байдужими.

Нижче – перелік людей, про яких «Перший» писав у січні. Хто вам найбільше запам’ятався? Чиї думки і розповіді вразили вас найбільше?

Голосуємо! Той, за кого проголосує найбільше людей, отримає звання «Герой місяця на Першому».

Голосування відбуватиметься на сторінці у Фейсбуці за цим посиланням. Для цього необхідно вказати номер обраного вами героя у коментарях. Зараховуються тільки коментарі під оригінальним дописом. Коментарі під репостами допису на інших сторінках та в особисті повідомлення сторінки «Першого» враховуватись не будуть!

Претенденти на звання героя чи героїні січня.

№1 Краєзнавець Олександр Котис

Він любить стильні будинки, стильні під’їзди, стильний одяг і... стильні обкладинки книжок. У книжкових смаках – вибагливий. У розмовах про політичні вподобання та «міськрадівські» плани – обережний.

Недавно він неочікувано зайняв чиновницьке крісло у Луцькраді.

Лучанин. Краєзнавець. Журналіст. Редактор сайту «Хроніки Любарта». Астроном із відповідним дипломом Київського національного університету ім. Шевченка. Автор проєкту «Луцький модернізм», завдяки якому він показав лучанам унікальні місця Луцька 30-х і Луцька-радянського, оголив показові деталі, вийняв з архівів проєкти низки неймовірних споруд і навчив бачити Луцьк іншим.

Читати більше тут: «Я залежний від луцького простору». Краєзнавець Котис. РОЗМОВА В КНИГАРНІ

№2 Організаторка свят Тетяна Зубрик

5 років тому команда луцької агенції свят «FeelGood» взялась руйнувати стереотипи про те, яким має бути ідеальне весілля, і неочікувано для себе започаткувала в місті новий напрямок у сфері організації заходів.

Якщо на корпоративі горять бочки і б’ються лицарі, якщо відкриття закладу не обмежується перерізуванням червоної стрічки, а про презентацію нового продукту говорять навіть ті, хто там не був, це про івент-маркетинг.

Організаторка свят Тетяна Зубрик розповіла, як ця сфера розвивається у Луцьку.

Читати більше тут: «Не люблю тренди. Дуже часто це попса», – організаторка свят Тетяна Зубрик

№3 Засновник школи «Соробан» Дмитро Трухін

Лучанин Дмитро Трухін – приклад того, хто на зміни наважився – і переміг. Був успішним футболістом: став засновником низки популярних дитячих центрів інтелектуального розвитку. Серед них: луцька Школа усного рахунку «Соробан», Дитячий центр «Територія Розвитку».

Як мусить скластися доля людини, аби стали можливими настільки кардинальні зміни? В чому секрет – у вихованні? В оточенні? Чи просто – у волі, загартованій постійною боротьбою? Чи може кожен повторити чужий шлях успіху?

Читати більше тут: Від м’яча до рахівниці. Історія успіху засновника луцького «Соробану» Дмитра Трухіна

№4 Власниця луцького репетиторського центру «Мій успіх» Катерина Сагайдачна

Вона їх називає «мої діти». Вони її – «міс Кейт». Лучанка Катерина Сагайдачна мала успішний досвід роботи перекладачем у бізнес-компаніях. Але зрештою, любов до мов і до дітей перемогла. На фасаді її нового офісу – вивіска зі словами «Мій успіх». Це – створений нею репетиторський центр.

Свою улюблену справу Катерина перетворила в успішний проєкт. Під одним дахом згуртувала професійних репетиторів і вчить дітей бути і успішними, і щасливими.

Читати більше тут: «Дванадцятка не робить дитину щасливою», - власниця луцького репетиторського центру «Мій успіх»

№5 Засновник взуттєвого бренду IKOS Іван Ковальчук

Луцький бренд IKOS виріс з кімнати гуртожитку і одного майстра до повноцінного виробництва з понад сотнею працівників. На це знадобилось більше 20 років. Тепер фабрика, що у Струмівці, буквально за два кроки від міста, - це один з топових виробників класичного чоловічого взуття в Україні. Тут створюють власні моделі і не використовують жодного шматочка шкірзамінника.

Засновник бренду Іван Ковальчук ще у 80-ті роки почав працювати на Луцькій взуттєвій фабриці. Відтоді справа затягнула.

Читати більше тут: Made in Lutsk with love. Історія бренду IKOS, який поєднав взуття і каву

№6 Легендарний водій тролейбусу Михайло Висоцький та його донька Людмила Висоцька

Луцькі люди, коли чують «Висоцький», поринають у спогади. Про перші тролейбуси. Про водія, який не їздив (!) без краватки. Який на спиртзавод принципово казав «ґуральня», і за це його якось викликали «на коврик». Який щоранку в один і той час, в одному й тому ж місці зустрічався з мером Кривицьким. Один виїжджав із Паркової на пр. Волі, інший – йшов пішки на роботу в мерію.

Його донька Людмила Висоцька поділилась дитячими спогадами про Луцьк 80-х, тролейбусну атмосферу і одного водія.

Читати більше тут: Мій тато – Міша Висоцький. Водій-легенда з луцького тролейбуса. РЕПОРТАЖ-СПОГАД

№7 Директор фабрики «Едельвіка» Юрій Переходько

«Едельвіка» – це луцький бренд, відомий в Україні та світі перш за все завдяки вишиванкам. Однак компанія займається також виробництвом тканин, пошиттям жіночого, чоловічого та дитячого одягу, а також виготовленням фільтрувальних рукавів для газоочисних споруд.

Вироби «Едельвіки» продаються в Європі, країнах СНД, Америці, Канаді, Австралії.

Директор фабрики розповів про мрію збудувати у Луцьку Будинок моди.

Читати більше тут: «Доньки – поштовх до розвитку». Найцікавіше з лекції директора «Едельвіки» Юрія Переходька

№8 Засновниця бренду «Parasol'ka» Вікторія Деніщенко

2 місяці тому в Луцьку з’явився новий бренд – «Parasol'ka». Компанія виготовляє чохли, кофри та органайзери для одягу. Заснувала її Вікторія Деніщенко родом з Луганщини.

До запуску своєї справи жінку наштовхнули …відрядження та 15-річний досвід роботи в потужних компаніях. Це її третя спроба започаткувати свій бізнес.

«Першому» Вікторія Деніщенко розповіла, чому закрила свій ресторан, як працювала без вихідних у Криму та як анексія півосторова вплинула на особисте життя.

Читати більше тут: «Робота – це суцільні факапи», – засновниця бренду «Parasol'ka» Вікторія Деніщенко

Голосування триватиме протягом тижня. Результати будуть відомі 21 лютого. Проголосувати можна ТУТ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Жидичині відновили древню монастирську усипальницю. Вона відкрита для відвідувачів
Наступна новина Зеленський розмовляв з Путіним. Що обговорювали?
Останні новини
Схожі новини