Обираємо героя 2019 року на «Першому»

Обираємо героя 2019 року на «Першому»

Весь минулий рік «Перший» розповідав про успішних і непересічних людей. Зі сторінок видання читачі дізнавались про волинських спортсменів, бізнесменів, волонтерів, митців… Їхні долі, шлях успіху, рецепти перемог не залишають байдужими.

Щомісяця ви, наші читачі, обирали героя – людину, яка найбільше запам’яталась, чиї думки і розповіді вразили.

Тепер настав час обрати героя року. Номінанти – усі герої місяця 2019 року. Традиційно переможе той, за кого проголосує найбільше людей.

Голосування відбуватиметься на сторінці у Фейсбуці за цим посиланням. Для цього необхідно вказати номер обраного вами героя у коментарях. Зараховуються тільки коментарі під оригінальним дописом. Коментарі під репостами допису на інших сторінках та в особисті повідомлення сторінки «Першого» враховуватись не будуть!

Претенденти на звання героя чи героїні 2019 року.

№1 Герой січня Юрій Ліснічук

Себе він називає «тролейбусним фанатом». Більше за цього хлопця про луцькі тролейбуси не знає ніхто.

Йому 30 років. Роками збирає інформацію про тролейбуси в Луцьку. Публікує її на різних сайтах. Влаштовує у Луцьку екскурсії таким же фанатам із інших міст та навіть з-за кордону.

В архіві Юрія Ліснічука – колосальна добірка відомостей про розвиток громадського транспорту в місті. Особлива «любов» у нього – до тролейбусів. За свої кошти пофарбував два міські тролейбуси. А ще він він автор ідеї про тролейбус-музей у Луцьку.

Більше тут: Врятувати, бо поріжуть. Історія луцького фаната тролейбусів. ФОТО

№2 Герой лютого Олександр Дудар

Він – судинний лікар-хірург вищої кваліфікаційної категорії. Заслужений лікар України. Працює у Волинській обласній клінічній лікарні. Дев’ятий рік поспіль рятує людські життя. За плечима – складні операції тривалістю понад 12 годин.

Не тільки оперує, а й відповідає за проведення всіх хірургічних втручань у медзакладі.

Любить футбол. І перемагати. Шкодує, що не бував на фронті. Його поле битви – тут. Але про себе каже, що він такий, що не тільки пішов би, а й повів би когось за собою.

Більше тут: «Лікарня – як великий завод», – хірург Олександр Дудар. ЛЮДИНА ЧАСУ

№3 Герой березня Петро Приймачок

Петро – шаховий чемпіон компанії Modern-Expo. Два роки поспіль він здобув перемогу на чемпіонатах із шахів, які проводить компанія.

А ще він старожил на виробництві. Працює аж 21 рік!

За цей час був керівником різних цехів. Зараз він – заступник начальника цеху брендованого обладнання. У робочий час – керівник, в обідній – шахіст.

У Петра цікава історія життя, адже до Modern-Expo він працював медиком в армії.

Більше тут: «Найсильніший суперник грав зі мною на… уявній шахівниці». Історія шахового чемпіона Modern-Expo

№4 Героїня квітня Софія Золотопупова

Дівчина досліджує молюски (точніше – пласкі черви, які в них «живуть»). Вона знає, як дістати з молюска… печінку, щоб дослідити її під мікроскопом.

Своїми молюсками дівчинка з Луцька вразила весь світ, бо перемогла на міжнародній олімпіаді з екології «The Golden Climate Olympiad», яка відбулась у Кенії.

Роботу, у якій вона досліджувала молюсків волинських водойм, визнали найкращою у секції «екологія».

Більше тут: «У мене вся хата завалена цими молюсками». Школярка з Луцька, яка перемогла на міжнародній олімпіаді

№5 Герої травня - Саша Багнюк, Віталій Ходаковський, Віктор Гомон та Ігор Подоба

Усі вони вчаться у Ківерцівському медколеджі. 8 травня хлопці опинились в одному вагоні потяга і врятували чоловіка, якому стало зле. Виявилось, у того був серцевий напад. Пізніше лікарі розповіли, що, якби не хлопці, чоловік міг не вижити.

Більше тут: Студенти, які врятували чоловіка у дизелі. Ми познайомилися з ними

№6 Герой червня Ігор Гузь

Він – народний депутат від округу № 19. Вважається одним із найефективніших депутатів-мажоритарників за результатами моніторингу громадянської мережі «ОПОРА».

Засновник фестивалів «Бандерштат» та «Княжий» і змагань із крос-триатлону «Polissia Challenge Cup».

Популяризує здоровий спосіб життя. Займається бігом та плаванням. Відомий тим, що перепливає озера.

Більше тут: «Реваншу не буде… Я не дам». Ми поговорили з народним депутатом Ігорем Гузем

№7 Герой липня Сергій Капацина

Він – ресторанний менеджер з 14-річним стажем. Працював у Севастополі, відкривав різні заклади і керував ними – від класичних ресторанів до стриптиз-клубів. Його гордість – м’ясний бар «Gallardo», адже починав його з білих стін і одної кімнатки.

4 роки тому виїхав з Криму. Переїхав до брата у Луцьк, став придивлятися до місцевих ресторанів. Кілька місяців працював менеджером «Patio do Fiori», потім у «First Cafe», а вже після того потрапив у «Гранд Персону». Пізніше був менеджером в «Bar 11», а зараз – керівник проекту «Фудтрак Забіяка BBQ».

Більше тут: «У Луцьку не відкривають нові ресторани, бо є Кораблик!» – менеджер ресторанів Сергій Капацина

№8 Герої серпня Назар Михалюк та Лілія Данилюк

Вони – засновники луцької приватної школи «ThinkGlobal». Заклад особливий сучасним підходом до навчання та використанням у навчальному процесі різних технологій. У післяурочний час діти можуть вивчати іноземні мови, програмувати, займатися художньою гімнастикою, малювати, вивчати бойові мистецтва.

З цікавинок: нема домашніх завдань, не потрібно купувати та носити в школу підручники, зошити та канцелярію, 120-бальна система оцінювання, діти не знають оцінок один одного, перекуси у формі шведського столу тощо.

Більше тут: Школа «ThinkGlobal» у Луцьку збирає під своїм дахом кращі центри розвитку дитини

№9 Герой вересня Павло Зінін

Павло - звичайний устилузький парубок. Йому 33. Ріс у родині музикантів. Певний час грав у рок-гурті «Інші». Викладав у школі. Перекладав з англійської. 9 сезонів відбув на заробітках у Польщі. Увесь цей час думав про свій проект, збирав гроші, читав книжки і таки його втілив. Він відкрив в Устилузі кіоск із кавою.

Поява його кіоска стала маленькою містечковою сенсацією. Бізнес тут зачинають рідко. А він ризикнув.

Більше тут: Пий каву, сортуй сміття. Як музикант Павло відкрив кавовий кіоск і вчить Устилуг бути іншим

№10 Герой жовтня Микола Калачук

Він – голова Забродівської ОТГ. Коли чуєш слово «Заброди», то завше на думку спадає слово «проєкти». То - чи не перша активна сільська громада Волині, яка навчилася заробляти гроші у рамках міжнародних програм, грантів, конкурсів тощо. Якби не проєктна хватка, Заброди і донині лишилися б без доріг і з «совковими» школами чи садочками.

Микола Калачук очолив звичайну поліську сільраду: без доріг, без мостів, в болотах та з низкою закладів, які не витримали немилосердних «вітрів постсовдепівських змін». Тепер його громада на міжнародних проєктах «зуби з’їла».

Більше тут: Європа для тьотки Марії. Як Заброди з 90-х заробляють на проєктах. ГРОМАДА МОЖЕ

№11 Герої листопада Олександр та Альона Юхимчуки

Олександр та Альона Юхимчуки – християни-протестанти. Місіонери. Очолюють луцьку філію міжнародної християнської організації «Молодь з місією».

Займаються сімейним служінням – допомагають подружжям подолати кризу в стосунках та готують наречених до шлюбу. Також вони навчають сімейного служіння інші пари.

Влаштовують у Луцьку фестиваль сім’ї. Діляться досвідом на християнських таборах, фестивалях, семінарах у різних містах світу. Ще їх можна зустріти в Підгайцях у будинку «Молоді з місією».

Більше тут: «У кожного є прірва розміром з Бога». Розмова з місіонерами Олександром та Альоною Юхимчуками

№12 Героїня грудня Ганна Колесник

Завідувачка відділення малоінвазивної хірургії Луцької міської клінічної лікарні Ганна Колесник – єдина на Західній Україні докторка наук, професорка і водночас практикуюча лікарка. Щокілька місяців вона їздить на закордонні конференції, щоб привезти на Волинь нові методики, і щоразу відмовляє на запрошення працювати у польських та німецьких клініках.

Окрім міської лікарні, Ганна Колесник встигає приймати пацієнток у кількох приватних медичних центрах та викладати в двох вишах. До неї їдуть не тільки жінки з сусідніх областей, а й ті, що вже давно живуть за кордоном.

Попри шалений графік і пережитий інфаркт, Ганна Колесник не планує зупинятись і не вірить у лікарське вигорання. Студентам та лікарям завжди каже, що до пацієнтів треба ставитись так, як до самого себе. Краще зрозуміти тих, кого лікує, жінці допоміг складний досвід – 7 місяців на лікарняному ліжку без можливості встати.

Більше тут: Була щаслива, коли в 6 ранку кликали на операцію. Історія луцької лікарки Ганни Колесник

Голосування триватиме протягом двох тижнів. Результати будуть відомі 14 лютого. Пролосувати можна ТУТ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус: у «відрізаному від світу» Ухані перебуває 49 українців
Наступна новина Лучани можуть передавати показники електролічильника через Viber
Останні новини
Схожі новини