Підприємцям все одно, кому платити оренду, – Григорій Пустовіт

Підприємцям все одно, кому платити оренду, – Григорій Пустовіт
Григорій Пустовіт

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт прокоментував скандальні рішення про непродовження договорів оренди землі, на якій розташована частина Старого ринку та Варшавського ринку, з облспоживспілкою.

Про це він розповів в інтерв’ю «Першому».

«Будь-яке рішення викликає спротив певних осіб. Це нормальна практика демократичних країн. В цьому випадку це рішення не сподобалося облспоживспілці. Це давно вже не громадська організація, а приватна структура, метою якої є отримання прибутку. Чому свого часу місто відмовилось від створення комунальних ринків, – питання не до нас.

Ми пам’ятаємо, як за головування Богдана Шиби постало питання створення комунального ринку, і депутати були готові, але прийшло три тисячі осіб під міську раду, і депутатський корпус відступив. Був відвертий тиск на депутатів, їх намагалися залякати. Подібне було і в минулій каденції – депутати теж відступилися. Але цієї каденції ми не відступили. Депутати всіх фракцій на перше місце поставили не власний страх, а інтереси лучан.

Ми сказали підприємцям Старого ринку, що не залишимо їх без робочого місця, даємо їм рік часу, щоб вони подумали, куди переїдуть торгувати. Пропонуються місця на Новому ринку, зрештою є інші ринки…» – пояснив секретар.

За його словами, зараз оголосили конкурс на концепцію розвитку Старого ринку та очікують результатів. Планують завдяки цьому поєднати Старе місто, ринок та Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки.

«Щодо Варшавського ринку, то найперше, що ми зробили, – це зменшили орендну плату. Якщо облспоживспілці вони платили 110 гривень оренди за «квадрат», то комунальному підприємству платитимуть 90 гривень. Хоча моя особиста думка – вони мали б платити стільки само, а далі по мірі становлення нового комунального підприємства слід було б зменшувати плату. Бо комунальне підприємство «Луцькі ринки» тільки починає працювати, на початках діяльність є збитковою, але оскільки таке рішення прийняв виконавчий комітет, то я його приймаю», - зазначив Пустовіт.

«Зрештою підприємцям головне – аби не заважали працювати, а кому платити за оренду – не головне, особливо за умови, коли місто пропонує меншу орендну плату. Ніяких змін, які б погіршили умови праці на Варшавському ринку, відбуватися не буде», – підсумував секретар.

Читайте більше: Депутат в темі – Григорій Пустовіт: «Лучани не повинні бути «донорами» для навколишніх сіл»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан запрошують на перегляд документальної стрічки про Олега Сенцова
Наступна новина На Волині вандали вкотре поглумилися над місцем вшанування Героїв Небесної Сотні. ФОТО
Останні новини
Схожі новини