«Розлились отруйні озера», – у Брищі говорять про екологічну катастрофу

«Розлились отруйні озера», – у Брищі говорять про екологічну катастрофу
Фото ілюстративне (джерело: Українське об'єднання патріотів)

Представники Княгининівської громади нарікають на озера інфільтрату – шкідливої речовини, що утворюється від перегнивання сміття, на полігоні у селі Брище.

Про це стало відомо у середу, 24 квітня, під час сесії Луцької міської ради.

Депутатка Княгининівської селищної ради Анна Войтюк розповіла, що на сміттєвому полігоні у селі Брище утворились «озера» з отруйного інфільтрату.

«Ми бачили, як автомобіль «Луцькспецкомунтрансу» зливав інфільтрат за межами полігону у лісозмузі. Це все може потрапити в озеро, далі – у річку Серну, а тоді – у Стир. Наслідки, думаю зрозумілі», - пояснила депутатка.

З її слів, мешканці Княгининівської громади вимагають вирішити проблему інфільтрату, а також закрити і рекультивувати старий полігон. Вона також запропонувала міським депутатам приїхати на полігон і разом знайти рішення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Переповнений полігон у Брищі і стихійні сміттєзвалища: Луцьк за крок від сміттєвого колапсу

«Ніхто не ставить перед собою мету – створити вам проблеми. Ми також думаємо, що зробити з інфільтратом. Те, що проблема існує, ми визнаємо. Думаю, день депутата ми проведемо, покажемо, що зроблено і що плануємо зробити. Всі мають право на нормальне життя», - сказав натомість секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у 20 школах облаштують «теплі» туалети. Витратять майже 17 мільйонів гривень
Наступна новина У Луцьку хочуть закрити ярмарок біля РАЦСу. Фермери обурені
Останні новини
Схожі новини