«Розпорядники коштів мають звикнути звітуватися за кожну копійку», – Імберовський

«Розпорядники коштів мають звикнути звітуватися за кожну копійку», – Імберовський

"Протягом 2017 року склалась негативна тенденція щодо внесення змін до обласного бюджету, коли доводилось приймати рішення про виділення значного додаткового фінансового ресурсу на захищені статті (заробітну плату, стипендії, оплату комунальних послуг та енергоносіїв), які інколи сягали до декількох мільйонів гривень.

Це може свідчити про неякісну роботу головних розпорядників коштів при підготовці бюджетних запитів на поточний рік", - зазначає депутат обласної ради  Імберовський у своєму запиті.

 Михайло Імберовський пропонує з метою забезпечення принципів повноти, обгрунтованості, ефективності та результативності бюджетної системи,   після подання обласною державною адміністрацією проекту обласного бюджету на 2018 рік невідкладно організувати на засіданнях постійної комісії обласної ради з питань бюджету фінансів та цінової політики бюджетні слухання за участю головних розпорядників коштів обласного бюджету, профільних підрозділів обласної адміністрації, депутатського корпусу обласної ради.

В запиті депутат пропонує на засіданнях заслухати головних розпорядників коштів про узагальнені результати ефективності бюджетних, а також регіональних цільових програм за 2017 рік та розглянути бюджетні запити з постатейними видатками до проекту обласного бюджету на 2018 рік.«Перед прийняттям рішень виділити кошти ми повинні зрозуміти як використовувались ресурси у попередні періоди,чи доцільно виділяти суми надалі і які. Ми повинні вчитися спілкуватися, а розпорядники коштів мають звикнути звітуватися за кожну копійку» – зазначає Михайло Імберовський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 14 окрема механізована бригада відзначила три роки із дня створення. ВІДЕО
Наступна новина «Ось це і є нова Україна? Це і є прозорість?», - Міхеіл Саакашвілі
Останні новини
Схожі новини