Сказонули: Ляшко, Михаїл і Анатолій Грицюк. ЦИТАТИ РОКУ

Сказонули: Ляшко, Михаїл і Анатолій Грицюк. ЦИТАТИ РОКУ

Якими яскравими цитатами волинянам запам’ятається 2018-й рік?

Збирали прес-конференції, писали у фейсбуках, робили гучні заяви і просто піарилися. Хтось зізнавався у сокровенному і відкривав душу. Хтось спонукав до дії. Хтось – розкривав секрети успіху в бізнесі. Хтось – просто вдало ляпнув…

Але слово - не горобець! «Перший» усе ретельно записував…

  *  *  *

Президент України Петро Порошенко під час представлення нового голови Волинської ОДА Олександра Савченка 23 березня – про завдання, які треба реалізувати на Волині:

 

«В області має бути порядок зі всім: з бурштином – це є національна власність. Хто буде бавитися – отримає по руках. І ситуація по землі, по кадастру, збереження волинських лісів. Демонструвати рішучість спільно з правоохоронними органами у боротьбі з корупцією. Об’єднати громаду і суспільство, не давати Волинь зробити вотчиною. Хто спробує – не вийде», – сказав у промові Президент».

 

*  *  *

Політик Олег Ляшко під час візиту до Луцького геріатричного пансіонату 17 жовтня, роздаючи троянди мешканцям та працівникам закладу:

 

«Засушіть цю квітку. То від Ляшка. Кому не вистачило? Дайте поцілую!».

*  *  *

Лідер фракції «Солідарність» у Волинській облраді, заступник голови Держлісагентства України Володимир Бондар – про підхід до формування обласного бюджету на 2019 рік під час сесії облради 20 грудня:

«Дуже приємно, що почалися публічні обговорення бюджету. Але це не означає, що в інших питаннях можна робити «шахєр-махєр». Давайте подивимося на райони. Є Камінь-Каширський, є Маневицький…  Ратнівського району тут немає зовсім… Коли бюджетна комісія буде підходити до розподілу відповідно до потреб, а не з політичних питань і не буде використовувати шпаргалки?».

 

 
*  *  *

Письменниця Оксана Забужко під час візиту до Луцька 18 листопада - про необхідність змінити усталене і вишколене радянською системою сприйняття образу Лесі Українки:

«Господи, як я цю 200-гривневу купюру ненавиджу... та доки ж це триватиме, так доки ж та «Лісова пісня». Не можна зводити одну з найблискучіших європейських авторок ХХ століття до а-ля «Снігурочка» Островського. Це наша козирна дама, яку ми маємо демонструвати на цілий світ, показуючи, що ми завжди були європейською нацією».

 

  *  *  *

Голова Волинської облради Ігор Палиця під час розмови з журналістами в ефірі одного з волинських телеканалів – про те, чому не був на Волині під час візиту до Луцька Володимира Гройсмана та які має стосунки із Прем’єром:

 

«У нас дійсно були дружні стосунки з Володимиром Борисовичем. Напевно вони такі є і зараз. Влітку в мене з ним була емоційна розмова, після того як КП «Волиньприродресурс» чотири рази подавалося на дозвіл Держгеокадастру по торфу і чотири рази Держеокадастр відмовляв на розробку цих проектів. Абсолютно не маючи на це право. Вже потім деякі люди пояснили, що це по іншому потрібно «вирішувати». Тоді у мене емоції взяли верх, я набрав Гройсмана і сказав, що навіть при Януковичу не було такого.
 

 

  *  *  *

Лучанка Мар’яна Пархомюк почала боротьбу з раком з розповіді про те, як вона почула про свій діагноз (і ця розповідь підняла тисячі людей на допомогу дівчині):

 

«І знаєте, що сказав лікар, коли я посміхалась після пункції: «Чого ти смієшся?». Оптимістично, та?».

 

  *  *  *

Голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб про розвиток громади і наповнення бюджету – під час ради регіонального розвитку 29 листопада:

 

«Якби у нас був бюджет Боратина, ми жили б, як в Еміратах».

 

  *  *  *

Політик Олександр Шевченко в ефірі ТСН:

«Я знаю таку інформацію, що завтра плануються нові «маски-шоу», завтра планується арешт Ігоря Палиці, голови Волинської обласної ради».

 

  *  *  *

Луцький радіоведучий Андрій Зубенко в інтерв’ю виданню «Перший»:

 

«Маю певні симпатії до Володимира Гройсмана, бо його полюбляє …мій дворічний син. Коли він бачить його по телебаченню, перестає бешкетувати, підходить до телевізора і стоїть дивиться. Мене такі моменти завжди веселять. Після того, як виступив Гройсман, він може навіть якийсь час спокійно поводитись».*  *  *

  *  *  *

Луцький ресторатор Роман Хорзов в інтерв’ю виданню «Перший» - про економічну ситуацію в країні та як вона сприяє розвитку бізнесу:

«Криза, яку всі пережили в 2008 році, - це «квіточки» у порівнянні з тим, що відбувається зараз. Думаю, що ще років 1,5-2 вона триватиме».

 

  *  *  *

Письменниця Оксана Забужко прокоментувала екскурсію луцького краєзнавця Олександра Котиса, на якій побувала 18 листопада:

 

«З радістю скористалася запропонованою екскурсією по місту, яку проводить модний молодий хіпстероподібний краєзнавець. В кожному місті є ці молоді хіпстери, яким небайдуже рідне місто, які готові показати, похвалитися якимись цікавинками, камінчиками…».

 

  *  *  *

Власниця першого ліцензованого приватного садочка в Луцьку, проректор ЛНТУ Валентина Галущак в інтерв’ю виданню «Перший» - про серйозний намір відкрити на Волині приватну школу:

 

«Поки що це теж на рівні ідеї, але перш за все, я хочу ще один такий заклад, але в іншому приміщенні. І я хочу школу».

 

  *  *  *

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко під час ради регіонального розвитку Волині 29 листопада про свою розмову з мамою, яка мешкає на Кіровоградщині і цікавилася, як йому працюється на Волині:

 

«Питала мама, як люди на Волині. Кажу: «Шикарні! І пашуть як прокляті».

 

  *  *  *

Гендиректор міжнародної компанії Modern-Expo Петро Пилипюк в інтерв’ю виданню «Перший» - про те, чому він працює в Луцьку:

«Ми можемо самі створювати ті місця, де нам цікаво, де ми можемо заробляти. Людина – коваль свого фінансового щастя. Переконаний, що кожна людина може створювати свої власні центри тяжіння, якщо ти віриш в те, що робиш. Це круто – створювати власні центрі тяжіння!».

 

  *  *  *

Блогер, заступник голови Волинської облдержадміністрації Денис П’ятигорець – після того, як стали відомі результати виборів у 9 ОТГ на Волині 23 грудня:

 

«Але якщо конкуренти БПП дійсно вважають, що команда Порошенка перемогла на виборах тільки за рахунок технологій – то в мене для них сумна новина – саме ця команда поведе Порошенка на вибори Президента».

 

  *  *  *

Депутат облради Микола Буліга про участь у Об’єднавчому Соборі та шантаж владики Михаїла:

 

«Президент України відіграв найголовнішу роль в отриманні Томосу. А Філарет їх всіх "попользував", грубо кажучи».

 

  *  *  *

Депутат і колишній голова Волиньради Анатолій Грицюк під час сесії 20 грудня обурився щодо критичної публікації про нього в газеті, звинуватив у цьому голову облдержадміністрації Олександра Савченка та… викликав його на дуель:

 

«Ви принизили мою честь і гідність в очах моїх виборців і впали в моїх в очах нижче плінтуса. У колишні часи я викликав би вас на дуель».

 

  *  *  *

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл після участі в Соборі заявив про те, що патріарх Філарет його шантажував:

 

«Були гарячі дискусії між мною і патріархом Філаретом. Не домовившись ні про що, частина делегатів разом зі мною покинула Теплу Софію і пішла в Велику Софію. Ми стояли на межі нерозпуску. Я сказав делегатам, що мене шантажують, а це недемократично, що не було жодних аргументів на користь того, що я повинен зняти свою кандидатуру».

 

***

Гендиректор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський в інтерв’ю виданню «Перший» - про найближчі плани з розвитку свого бізнесу:

 

«Навмисне йду вперед. Тому мій офіс скоро буде безпосередньо на першому поверсі одного з будинків «Супернови».

 

*  *  *

Депутат Луцькради, доброволець Микола Собуцький в інтерв’ю виданню «Перший» - про свою роботу в місії «Чорний тюльпан»:

 

«Для цього ми мусили їх роздягати, дивитись татуювання, шрами, родимки. Це все потрібно було описувати і все це було нестерпно тяжко…».

  *  *  *

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко до лідера волинських укропівців Вячеслава Рубльова під час обговорення ситуації на ДП «Волиньторф» на сесії облради 20 грудня:

«У вас два виходи: або пристрелити мене, або я буду робити все, як є. При мені не буде ні тітушок, ні побиттів».

 

 *  *  *

Доброволець, переможниця «Ігор нескорених» Майя Москвич в інтерв’ю виданню «Перший»:

 

«У нас купа військ, в нас авіація є, наші кораблі обстрілюють в нас під носом, а ми… викликаємо стурбованість і скликаємо нараду. Та трасця! Підняли авіацію! Розгромили ракетами ті ворожі кораблі, визволили своїх людей! Своїх треба відстоювати, їх треба вигризати».

Підготувала Олена ЛІВІЦЬКА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі перепоховають останки німецьких солдат
Наступна новина «У нас бракує церков і священиків», - митрополит Михаїл. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини