Третина з обіцяного: Волинь отримала на дороги з «митного експерименту» лише 108  мільйонів

Третина з обіцяного: Волинь отримала на дороги з «митного експерименту» лише 108  мільйонів

З початку року Волинь отримала на реконструкцію доріг у рамках «митного експерименту» всього лише 108,5 мільйонів гривень.

Про це повідомив в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький під час брифінгу щодо результатів роботи митниці за 9 місяців 2018 року.

«Через зміни у формулі перерахунку коштів на реконструкцію доріг Волині в рамках «митного експерименту» спрямовано тільки 108,5 мільйонів гривень. Це відбулося через те, що не всі митниці за митною системою виконали показники», - повідомив очільник Волинської митниці.

Розпочинаючи «митний експеримент», передбачалося, що кожна область матиме змогу скеровувати 50% коштів, отриманих внаслідок перевиконання плану показників надходжень, на реконструкцію місцевих доріг. Однак згодом вирішили змінити систему, оскільки багато митниць в Україні не виконують показників, а частина – має великі надходження.

Читайте також: Нахабне викрадення AUDI A6 з митних складів на Волині могли організувати «гастролери»

Таким чином, Волинська митниця замість того, щоб скеровувати половину очікуваних коштів на ремонт доріг області, вносить їх до загального фонду митної системи, з якої ці кошти переводяться на ремонт доріг інших областей.

У результаті, за підсумком 9 місяців роботи Волинська митниця ДФС перевиконала план очікуваних надходжень на 610 мільйонів гривень. Тож в теорії на Волинські дороги мали б перерахувати понад 300 мільйонів. Проте, через нормативні зміни наша область отримала лише 108,5 мільйонів. А це фактично третя частина від того, на що Волинь могла би розраховувати.

«Зараз внесли зміни до законодавства, тож якщо хоча б одна з митниць не виконує план, то цих 50% не перераховується, але йде компенсація з дорожнього фонду і деякі кошти за формулою обчислюються і повертаються на ремонт доріг.

Цьогоріч ми скерували тільки 108,5 млн. Якщо враховувати таке перевиконання на минулий рік, то було б 300, тобто ще 200 ми мали б отримати на волинські дороги», - зауважив у коментарі Євгеній Шелігацький.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на небезпечному перехресті поставлять світлофор
Наступна новина Колишній палац волинських князів можуть продати менше, ніж за 9 тисяч доларів
Останні новини
Схожі новини