У Луцьк буде новий фестиваль. ВІДЕО

У Луцьк буде новий фестиваль. ВІДЕО

Зустрічі з письменниками та літературознавцями, вистави, молодіжна та дитяча сцени,освітні лекторії про розвиток мистецтва та проект для митців-початківців «Ліхтар». Цієї осені в Луцьку зберуться автори України, Литви, Польщі та Білорусії на міжнародному культурному фестивалі  «Фронтера».

Нагадаємо, минулого року в Луцьку проходив Міжнародний поетичний фестиваль «Meridian Lutsk». Цього ж року організатори вирішили розширити межі дійства і організувати масштабний літературний захід, який не обмежувався б лише поезією чи визначеними країнами, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

З задоволенням підтримують поетичний фестиваль і дипломати сусідньої держави

Фронтера – це територія вільної землі, місце, де нібито є забагато обмежень, але водночас ніхто його не може контролювати. Це територія, де головною буде лише література, розповідають організатори. Не випадково була вибрана і тема фестивалю – століття з 1918 до 2018 року – час роздумів і культурних експериментів.

Читайте також: «Фронтера»: коли Луцьк зустрічатиме польських, латвійських і білоруських митців

Минулого року, згадує меценат фестивалю Роман Бондарук, разом з командою мистецького об’єднання «Стендаль» провели масштабне поетичне дійство, яке оживило культурне життя Луцька, тому щасливий, що цього разу захід набуває нових обертів.

Робота над майбутнім заходом уже розпочалася, розповідають організатори, і щомісяця в Луцьку проходитимуть різноманітні зустрічі, а фестиваль стане своєрідним фіналом. Перший захід у рамках «Фронтери» заплановано провести вже 25 червня. Це буде неформатна лекція про літературу. Культурне ж дійство відбуватиметься, власне, 17-18 листопада.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Попередження чи жарт: у Луцьку на авто поклали гранату. ФОТО
Наступна новина Законний чи незаконний екологічний збір на в’їзді до Шацького природного парку
Останні новини
Схожі новини