Заяви Кривоша, які він робив під час суду, будуть перевіряти, - головний слідчий СБУ Волині

Заяви Кривоша, які він робив під час суду, будуть перевіряти, - головний слідчий СБУ Волині

Терорист Максим Кривош нині не пояснює мотивів свого вчинку. Наразі його книгу «Філософія злочинця» переданли на експертизу. А заяви Кривоша під час суду про те, що це тільки початок, перевірять.

Про це йшлося під час спільного брифінгу начальника слідчого відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області Олександра Хитрика та начальника відділу прокуратури області Вадима Старчука про перебіг досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо захоплення рейсового автобусу із заручниками 31 липня, пише ІА «Волинські Новини».

Нагадаємо, суд обрав запобіжний захід луцькому терористу Максиму Кривошу.

Так, 44-річному раніше судимому Максиму Кривошу повідомили про підозру у вчиненні терористичного акту, захопленні та триманні осіб як заручників з погрозою знищення людей, посяганні на життя працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, а також у незаконному зберіганні вогнепальної зброї та вибухових речовин (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Вадим Старчук нагадав, що відомості про кримінальні правопорушення Максима Кривоша були внесені ГУНП та СБУ до ЄРДР.

«Кримінальне провадження перебуває на особливому контролі Волинської прокуратури та Генеральної прокуратури», – зазначив Вадим Старчук.

Олександр Хитрик натомість розповів, що Максиму Кривошу вручили повідомлення про підозру, також нині йому обрали міру запобіжного заходу.

«Ті заяви, які він робив під час судового засідання, підлягають перевірці. Проведена значна кількість допитів свідків, зокрема, було опитано близько 50 людей. Проведено низку слідчих дій.

Він є автором книги «Філософія злочинця». Її екземпляри відшукали за місцем проживання. Нині призначена лінгвістична експертиза, аби зрозуміти мотиви вчинення злочинів, адже цей злочин посягає на національну безпеку», – зазначив СБУшник.

Також він наголосив, що обов’язково буде досліджено, в якому стані перебувала особа в момент вчинення злочинів.

Щодо передання терористам грошей заручникам, то Олександр Хитрик відзначив, що під час допитів заручники не підтверджували такого факту. Натомість пачку сувенірних грошей він передав водієві.

«У СІЗО він фізично перебуває під вартою, його свободу пересування обмежено. Пояснення своїх вчинків не дає», – сказав начальник слідчого відділу СБУ Волині.

Нагадаємо, 21 липня в Луцьку чоловік захопив автобус «Берестечко-Краснилівка» із людьми. Поліція оголосила в місті план «Заручник», центр Луцька перекрили, на місце подій прибула бронетехніка та військові. Згодом терорист висунув вимоги через одну зі своїх сторінок у соцмережах.

«Першому» вдалося поспілкуватися із однією із заручниць (лучанка сама вийшла на зв’язок із редакцією) та з чоловіком, який назвався Максимом Плохим.

Стало відомо справжнє ім’я терориста та деталі з його біографії.

До Луцька прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він заявив, що з терористом ведуть переговори, є порозуміння.

Під час перегорів терорист дозволив передати для людей воду.

Пізніше чоловік заявив, що «люди – в поганому стані, є один поранений, а також вагітна жінка і дитина».

Згодом стало відомо, що трьох заручників терорист відпустив.

Президент України Володимир Зеленський виконав вимогу луцького терориста Максима Плохого – записав відеозвернення, де усіх закикав би подивитися фільм «Земляне» 2005 року.

Близько 21:30 терорист Максим Кривош здався силовикам.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Заборольській сільраді – спалах коронавірусу
Наступна новина Леоніда Кирильчука поновили на посаді заступника голови Волинської ОДА
Останні новини
Схожі новини