Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 18 липня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Четвер, 18 липня. ФОТО. ВІДЕО
Біля Луцька авто злетіло у кювет

Авто злетіло у кювет – постраждав водій. Викрили серійного грабіжника. У підприємця вилучили 95 тонн ягід чорниці… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у четвер, 18 липня.

Авто злетіло у кювет

У селі Забороль Луцького району 17 липня автомобіль «ВАЗ-21070» під керуванням 33-річного лучанина з’їхав у кювет. Водій отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у травматологію Луцької міської клінічної лікарні.

Сільському голові, який вимагав хабар, оголосили підозру

Сільському голові одного із районів Волині, якого піймали на одержанні 5 тис. доларів США хабара за виділення земельної ділянки, оголосили про підозру у скоєнні злочину. Правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонено його від займаної посади. Досудове слідство триває. 

Викрили серійного грабіжника

Викрили зловмисника, який у Луцьку на вулиці Винниченка пограбував 19-річну дівчину. Остання повідомила поліції, що невідомий вирвав із її рук сумку з документами, грошима та мобільним телефоном «iPhone 6S». Сума завданих матеріальних збитків – понад 10 тис. грн. Працівники кримінальної поліції встановили, що пограбування скоїв раніше судимий 22-річний житель Луцького району. Уже відомо, що зловмисник вчинив щонайменше три пограбування на території міста. Речі, здобуті злочинним шляхом, правопорушник здавав у ломбард. 

Піймали крадійку

У 25-річна жительки Ковельського району на автостанції у райцентрі невідома особа викрала мобільний телефон та понад 3 тис. грн. Сума завданих матеріальних збитків – майже 6 тис. грн. Зловмисницею виявилася 55-річна жителька Києва. Правоохоронці її затримали. Слідчі повідомили громадянці про підозру в скоєнні крадіжки.

На фестивалі вкрали двометровий меч

З території фестивалю «Княжий», який відбувся у селі Заріччя Володимир-Волинського району, у першу ніч після дійства – 15 липня – викрали дерев’яний двометровий меч. Наразі перевіряють записи з камер відеоспостереження. Меч був виготовлений у рамках пленеру різб’ярів, який зібрав майстрів з різних куточків України. Майстри три дні працювали над дизайном лавки, яка тепер прикрашає парк в селі Заріччі. Дерев’яний меч був центровою прикрасою. Коли майстри завершили роботу, гості фестивалю дістали його і фотографувалися весь день та до пізньої ночі.

Убив дружину – відсидить за ґратами 7 років

Засудили 56-річного лучанина, який завдав тяжких тілесних ушкоджень дружині, що спричинило її смерть. 20 жовтня 2018 року нетверезий чоловік під час сімейної сварки вдарив жінку кулаком у голову, а коли вона впала – завдав ще кількох ударів, спричинивши травми, від яких потерпіла померла. Визнавши громадянина, який щиро розкаявся у скоєному, винним у вчиненні злочину, Луцький міськрайонний суд призначив йому покарання на 7 років позбавлення волі.

Обласну лікарню піймали на махінаціях

У Волинській обласній клінічній лікарні безпідставно застосували переговорну процедуру закупівлі та, як наслідок, неправомірно уклали у квітні 2019 року договір із приватним підприємцем на придбання твердого палива вартістю 3 080 000 гривень. Такого висновку дійшли у прокуратурі, опрацювавши інформацію, оприлюднену на порталі електронної системи публічних закупівель «ПроЗорро». Зважаючи на порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», регіональна прокуратура у травні 2019-го оскаржила цю процедуру закупівлі та укладений договір у судовому порядку. Під час судового розгляду відповідачі уклали додаткову угоду про розірвання договору, поставка товарів за яким та їх оплата не здійснювалися. Із врахуванням цього, ухвалою Господарського суду Волинської області провадження у справі за позовом прокурора закрито. 

У підприємця вилучили 95 тонн ягід чорниці

Підприємця Ратнівського району викрили на ухиленні від сплати податків під час заготівлі ягід та грибів. Правоохоронці встановили, що він купував у населення ягоди чорниці та гриби за необліковану готівку. У подальшому лісові ресурси експортувалися за підробленими документами до країн Прибалтики з реквізитами суб’єкта господарювання, що має ознаки фіктивності, а також реалізовувались на внутрішньому ринку без відповідного відображення даних операцій у бухгалтерському та податковому обліках. Такі дії дали можливість ухилитися від сплати податку з доходів фізичних осіб, військового збору та інших обов’язкових платежів у значних розмірах. Правоохоронці вилучили у підприємця загалом 95 тонн ягід та 2 тонни грибів орієнтовною вартістю близько 5 млн грн, вантажний автомобіль, 72 тис. грн готівки, банківські картки, комп’ютерну техніку, документи фінансово-господарської діяльності та чорнову бухгалтерію. 

Цигарки заховали у щебінь

На Волині під час прикордонно-митного оформлення вантажного поїзда, що перевозив гранітний щебінь до Польщі, правоохоронці виявили 11 пакунків із цигарками. Тютюнові вироби знаходились під шаром сипучого вантажу. Усього в коробах знайшли 11 тисяч пачок контрабандного курива.

Підготовлено за матеріалами видання Буг, пресслужб ГУ Нацполіції України у Волинській області, прокуратури Волинської області, Волинської митниці ДФС, Держприкордонслужби.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Розкажу про вас у Києві» – перший віцепрем’єр Кубів хвалив Волинь за інновації і «добрі серця»
Наступна новина Говоритимуть про сморід: лучан кличуть на громадські слухання
Останні новини
Схожі новини