Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 16 липня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 16 липня. ФОТО. ВІДЕО
Сільського голову затримали на хабарі

Сільський голова вимагав 15 тисяч доларів хабара за виділення земельної ділянки. Невідомий чоловік повибивав вікна у приміщенні обласної прокуратури. Водій збив на смерть самку лося і намагався заховати тіло… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у вівторок, 16 липня.

П’яний водій в’їхав у стовп

У Камені-Каширському 15 липня авто «Hyundai» під керуванням 45-річного місцевого жителя в’їхало у стовп. Поліцейські попередньо встановили, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Внаслідок автопригоди він отримав тілесні ушкодження, тож госпіталізований у травматологію центральної районної лікарні.

У ДТП постраждав мотоцикліст

На вулиці Шевченка у Луцьку 15 липня автомобіль «ВАЗ» під керуванням 46-річного жителя обласного центру зіткнувся з мотоциклом «Geon», за кермом якого перебував 23-річний житель Рівненської області. Внаслідок ДТП мотоцикліст отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у травматологію.

Дві маршрутки не поділили дорогу

У Луцьку сталася аварія за участю маршрутних таксі. Зі слів очевидців, на проспекті Перемоги близько 18-ї години 16 липня сталася ДТП за участю двох маршрутних таксі: приміської маршрутки та № 17. Згідно із попередньою інформацією, водії не дотрималися безпечної дистанції, у результаті сталося зіткнення. Автобуси отримали механічні пошкодження.

Бус злетів у кювет

На Волині водій буса Renault втратив керування і злетів в кювет. На щастя, автомобіль не зіткнувся із зустрічним транспортом, обійшлось без жертв. Інцидент трапився на трасі М07 поблизу повороту на село Хворостів Любомльського району. Зі слів очевидців, водій, ймовірно, не розрахував безпечну швидкість руху та злетів у кювет. Відповідно до попередньої інформації обійшлось без жертв.

Сільський голова вимагав 15 тисяч доларів хабара

На Волині викрили сільського голову на вимаганні неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. доларів США за виділення земельної ділянки. У рамках кримінального провадження нині правоохоронці проводять першочергові слідчі дії. Санкція статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За інформацією ЗМІ, мова йде про голову однієї із сільрад Рожищенського району.

Повибивав вікна у прокуратурі

У Луцьку психічно хворий чоловік розбив декілька вікон у будівлі прокуратури Волинської області. Інцидент трапився о 14:30 16 липня. Усього чоловік встиг розбити 4 вікна. Правоохоронці кажуть, що він часто навідується до них із погрозами і каже, що воскрес після смерті. Чоловік кричить, що вони не розслідують якусь справу вже декілька років. Відомо, що час від часу чоловік лежить у психлікарні. 

Засудили волинянина, який обманом одержував кредити

Покарали 31-річного уродженця села Ласків Володимир-Волинського району, який надавав кредитній установі завідомо неправдиву інформацію, щоб одержати кредит. Упродовж лютого-червня 2018 року він 6 разів за допомогою комп’ютера з доступом до Інтернету надавав згаданій установі анкетні відомості та документи іншого громадянина, вказуючи при цьому реквізити особистої банківської карти. Таким чином він одержав кредити на суму понад 33 тис. грн. Нововолинський міський суд визнав чоловіка, який щиро розкаявся у скоєному, винним у шахрайстві з фінансовими ресурсами і призначив йому штраф у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000 грн.). Окрім того, його позбавлено права 2 роки займатися фінансово-господарською діяльністю.

Засудили мешканця Львівщини, який мало не вбив перехожого

Луцький міськрайонний суд засудив 49-річного мешканця міста Самбір Львівської області, який мало не вбив перехожого. Дев'ять разів уже судимий та звільнений лиш за кілька тижнів до того умовно-достроково з місць позбавлення волі нетверезий чоловік увечері 7 березня 2018 року, перебуваючи під шляхопроводом поблизу будинку №26 на проспекті Перемоги в Луцьку, під час сварки вдарив ножем у шию 45-річного громадянина. Потерпілий вижив завдяки вчасно наданій медичній допомозі. Суд призначив зловмиснику покарання у виді 7 років та 6 місяців позбавлення волі. Однак луцькі прокурори вимагають суворішого покарання і оскаржили вирок в апеляційному порядку.

Авто збило на смерть самку лося

На території НПН «Цуманська пуща» на відрізку автодороги Берестяне-Холоневичі 16 липня лісівники виявили тушу самки лося. Очевидно, що тварину збив автомобіль. Про це свідчать залишки скла від фар. Проте з незрозумілих причин водій вирішив не повідомляти про автопригоду у поліцію, а зник із місця події, перед цим намагаючись приховати вбиту тварину у канаві, що біля дороги. Додамо, що лось ­– тварина червонокнижна. Вона – під особливою охороною.

Знайшли дві 100-кілограмові бомби

На Волині піротехніки знешкодили дві 100-кілограмових бомби та один артилерійський снаряд часів Другої світової війни. 15 липня під час збирання ягід у лісі мешканка села Дачне Ківерцівського району знайшла небезпечний предмет, про що негайно повідомила працівників служби порятунку. Піротехніки, які прибули на місце виклику, ідентифікували небезпечну знахідку як 76-міліметровий артилерійський снаряд Другої світової війни. Ще одну знахідку – дві 100-кілограмові фугасні авіаційні бомби, які виявлені свідомими мешканцями, – сапери вилучили поблизу села Любитів Ковельського району. Усі вибухонебезпечні предмети знешкодили на спеціальному полігоні.

Підготовлено за матеріалами видань Район.Бізнес, ІА ВолиньPost, ІА Конкурент, ІА Волинські Новини, прес-служб ГУ Нацполіції у Волинській області, прокуратури Волинської області, Волинського ОУЛМГ, управління ДСНС у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бізнес на декоративних ружах. Історія успіху від Волинського центру зайнятості
Наступна новина Люди міста: бізнес-леді Руслана Лазарева
Останні новини
Схожі новини