Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 15 липня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 15 липня. ФОТО
У Луцьку авто в'їхало в електроопору

П’яний водій в’їхав у стовп. Посеред вулиці із жінки грабіжники зняли золотий ланцюжок. Засудили «мінера», який повідомив про вибухівку у лікарні… Про це та інші пригоди «Першому» стало відомо у понеділок, 15 липня.

Серед ночі п’яний водій в’їхав у стовп

У суботу, 13 липня, на вулиці Глушець у Луцьку автомобіль «Audi A6» під керуванням 29-річного жителя Луцького району в’їхав у електроопору. ДТП сталася близької третьої години ночі. Поліцейські встановили, що водій не впорався з керуванням транспортним засобом і в’їхав у електроопору, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння. Постраждали 20-річна та 24-річний пасажири. Одного із них госпіталізували у обласну клінічну лікарню.

Мотоцикліст з’їхав із дороги і впав

У п’ятницю, 12 липня, поблизу села Острівок Камінь-Каширського району 19-річний водій мотоцикла «Lifan» з’їхав із дороги й упав.  Поліцейські попередньо встановили, що мотоцикліст перебував у стані алкогольного сп’яніння. Водій отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у реанімацію центральної районної лікарні.

Через аварію зупинилися тролейбуси

Через аварію на мережі в Луцьку зупинилися тролейбуси. Про це розповів генеральний директор КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц. Не було надходження струму до 5-ї підстанції, що розташована поблизу Привокзального ринку. «Швидше за все, причина у міськелектро, це у них якась аварія. У нас немає струму, тож тролейбуси не курсують. Це зона Гордіюк, Соборності, Конякіна та прилеглих вулиць. Поки не ліквідують аварію та не подадуть струм, доти ми нічого зробити не можемо», – розповів Володимир Пуц.

Украв борони і культиватор

Викрили зловмисника, котрий викрав у 58-річного жителя села Кукли Маневицького району кінний культиватор та борони вартістю 3 тис. грн. У суботу, 13 липня, чоловік звернувся до поліції і повідомив, що на території його обійстя сталася крадіжка. Поліцейські встановили причетність до неї раніше судимого 20-річного місцевого жителя. Викрадені речі правоохоронці вилучили та повернуть власнику.

Розкрили крадіжку телефону

У п’ятницю, 12 липня, поліцейські розкрили крадіжку мобільного телефону в 35-річного волинянина на автостанції в Луцьку. Правоохоронці встановили причетність до скоєння кримінального правопорушення 22-річного жителя селища Торчин та 19-річної та 21-річного мешканців Рожищенського району. Сума завданих зловмисниками матеріальних збитків становить 3 тис. грн.

Засудили «мінера»

Луцький міськрайонний суд покарав 39-річного лучанина, який 11 квітня 2018 року повідомив про замінування Волинської обласної клінічної лікарні. Тоді правоохоронці провели евакуацію працівників та пацієнтів, однак в результаті перевірки вибухонебезпечних речовин і предметів не виявили. Поліція оперативно встановила особу зловмисника – ним виявився 39-річний житель Луцька. Луцький міськрайонний суд визнав винним жителя обласного центру у вчиненні цих злочинів та призначив йому покарання у вигляді 4 років та 6 місяців позбавлення волі. Лучанин не погодився із вироком та оскаржив його в апеляційному порядку, однак суд залишив апеляційну скаргу без задоволення. Правопорушника взяли під варту в залі суду.

Грабіжники зірвали із шиї золотий ланцюжок

Увечері 14 липня лучанку пограбували на вулиці: двоє невідомих осіб підійшли до неї ззаду, зірвали із шиї золотий ланцюжок і втекли. Патрульні оперативно почали відпрацьовувати подію: прочесали прилеглу територію, обстежили вулиці трохи далі, опитали перехожих. Підозрілих осіб, які б підійшли під орієнтування, помітили на вулиці Набережній. Ними виявились молодики 2001 та 1997 років народження, волиняни. 

Піймали чоловіків із наркотиками

Увечері 14 липня на вулиці Ветеранів у Луцьку патрульні виявили Mercedes-Benz, в якому перебували особи із забороненими речовинами. 
В одного з чотирьох чоловіків знайшли два пакетики та згорток з наркотиками. Інспектори охороняли місце події до прибуття слідчо-оперативної групи.

Відібрали годинник посеред вулиці

У ніч на 15 липня на проспекті Соборності у Луцьку двоє невідомих осіб викрали у чоловіка годинник і втекли. Обстежуючи прилеглі території, поліцейські виявили чоловіків, які підійшли по орієнтуванню. Згодом у міськвідділку їх упізнав потерпілий. Затримані – 1979 та 1987 років народження. Далі з ними працював слідчий.

Диміло кафе

У Луцьку диміло кафе «Млин». Як повідомили нам очевидці, близько 12 годині у квартирах на вулиці Кравчука стало чути запах горілого. Десь у цей же час помітили дим, що виходив з приміщення кафе «Млин», яке розташоване на вулиці Кравчука, 7-А. Невдовзі з’явився пожежний автомобіль. Пожежники зайшли у приміщення, але шлангів не діставали. Невдовзі кількість диму зменшилася.

На митниці знайшли незаконний товар

У пункті пропуску «Ягодин» з вантажівки у ході митного огляду вилучили музичну апаратуру – всього 176 шт. навушників та плеєрів – вартістю 947,5  тис. гривень. Встановили, що на замовлення української компанії перевізник мав доставити з Любліна до Одеси електричну та побутову техніку, перелік якої водій подав у товаросупровідних документах до митного контролю. Проте, крім зазначених товарів, фактично у  причеп автомобіля було додатково завантажено вісім картонних коробок, де й містилась згадана апаратура. Водій зізнався, що вона належить йому особисто. Навушники та плеєри вилучені на склад митниці до прийняття судом остаточного рішення про притягнення водія до відповідальності.

Повідомили, що замінували завод 

Із Луцького ремонтного заводу «Мотор» евакуювали працівників через повідомлення про замінування. Відомо, що повідомлення надійшло вранці 15 липня на електронну пошту держпіждприємства. На місце події виїжджали вибухотехніки і відповідні служби поліції. 

Втопився чоловік 

У селі Печихвости Горохівського району 14 липня втопився 28-річний чоловік. Співробітники 9-ї ДПРЧ міста Горохова та працівники групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення були залучені до пошуку тіла.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, Волинь-нова, ІА ВолиньPost, прес-служб ГУ Нацполіції у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, Волинської митниці ДФС, управдіння ДСНС у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шукаєте квартиру в Ковелі? Знаємо вигідний варіант
Наступна новина У сорочці родився: в Луцьку немовля, яке випало з 5 поверху, впіймали двоє перехожих
Останні новини
Схожі новини