Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 16 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 16 вересня
Аварія у Борохові

Неподалік Луцька сталася смертельна автопригода: авто врізалося у стовп, водій загинув на місці… Також 16 вересня «Першому» стало відомо і про інші пригоди.

Авто врізалося у стовп – загинув водій

У селі Борохів Ківерцівського району 15 вересня близько 22-ї години автомобіль «Mitsubishi Galant» врізався у бетонну електроопору. Водій загинув на місці ДТП. За кермом перебував 28-річний мешканець Ківерців. Водій, ймовірно, не вибрав безпечної швидкості руху та зіткнувся з електроопорою.

Хлопчик влетів під колеса авто

У Луцьку на бульварі Дружби народів 16 вересня у ДТП постраждав школяр. Близько 18-ї години водій автомобіля «Опель Вектра» збив 10-річного хлопчика. Як розповіли свідки, авто, не перевищуючи швидкості, рухалося дорогою, коли на дорогу несподівано вибігла дитина. Водій не встиг загальмувати та збив її. Зі слів очевидців, хлопчика госпіталізували. Від удару він отримав травму голову, а також у нього вибиті кілька зубів.

Поцупила телефон у магазині

У Ковелі викрили зловмисницю, котра викрала у 36-річної місцевої мешканки мобільний телефон Xiaomi вартістю 7,5 тис. грн. Постраждала повідлмила поліції, що це сталося на вулиці Олени Пчілки у магазині. З’ясувалося, що до крадіжки причетна 42-річна жителька Ковельського району. Телефон вилучили та повернули власниці.

У 65 років попалася на крадіжці велосипеда

В одному із сіл Любомльського району у 41-річної жительки обласного центру викрали велосипед. Поліцейські встановили, що крадіжку скоїла 65-річна лучанка. Велосипед вилучили та повернули власниці.

Із храму зникла старовинна ікона

Поліція розслідує факт викрадення старовинної «Почаївської ікони Богородиці» із храму Преображення Господнього у Четвертні Маневицького району. Про це на своїй повідомив депутат Волиньради Олександр Пирожик. Те, що ікона зникла, з'ясувала комплексна інвентаризаційна комісія, створена за розпорядженням Волинської ОДА 20 серпня 2019 року під час виїзного засідання в село задля звірки майна храму. 9 вересня були внесені відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 КК України щодо викрадення святині. 22 серпня представники громади звернулися із відповідною заявою до поліції та прокуратури.

П’яний син побив матір

У селі Видерта Камінь-Каширського району 15 вересня 28-річний син побив матір. Слідчо-оперативна група встановила, що п’яний чоловік бив матір руками та ногами в ділянку тулуба й обличчя. За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Сім’я є проблемною: до поліції неодноразового надходили повідомлення про конфлікти у ній.

Пішов з дому у квітні і досі не повернувся

Поліція розшукує Онищука Тараса Петровича 19 січня 1977 року народження, жителя Ковеля. Чоловік 8 квітня цього року близько 15-ї години пішов з дому та дотепер його місцезнаходження невідоме. Правоохоронці просять громадян, яким відома будь-яка інформація щодо можливого місця перебування вказаної особи, невідкладно повідомити за телефонами: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07 або на лінію «102».

Маленький хлопчик, босий і у піжамі, посеред вулиці шукав маму

На вулиці Стрілецькій у Луцьку 15 вересня патрульних покликав на допомогу чоловік, який неподалік виявив маленького хлопчика, у піжамі й босоніж. Завдяки перехожим, знайшли його матір. Жінка повернулась додому, виявила відсутність сина й одразу кинулась на пошуки. З’ясувалось, що близько 8-ї ранку вона вийшла на вулицю і замкнула квартиру, син на той час спав. Повернувшись за 20 хвилин, побачила відімкнене помешкання,. Хлопчик розповів, що прокинувся, взяв запасні ключі, оскільки знав, де вони лежать, відімкнув квартиру і пішов на пошуки мами, однак заблукав.

Судитимуть за мільйонні шахрайства

Скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 40-річним волинянином крадіжки в особливо великих розмірах та шахрайств, якими суб’єктам господарювання у Польщі та в Україні завдано майнової шкоди на майже 3 млн грн. Ще у січні 2010-го спритник найняв групу осіб задля демонтажу металевих конструкцій на території недіючого підприємства в Ковелі і вивіз звідти металобрухт вартістю понад пів мільйона гривень. Наступного року цей громадянин, засновник та власник господарського товариства, здійснив кілька оборудок, ошукавши підприємців з Польщі та України. З українськими суб’єктами господарювання він укладав договори купівлі їхньої продукції (пиловника сосни, кукурудзи посівної), отримував товар, не оплачуючи його, збував його та витрачав кошти (500 тис. грн) на власний розсуд. У схожий спосіб спритник ошукав і польських підприємців. Зобов’язавшись поставити їм зерно ріпаку за привабливими цінами, виманив передоплату 2,5 млн грн і зник. За такі злочини Кримінальний кодекс України передбачає покарання аж до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Збоченець постане перед судом

Мешканця селища Благодатне міста Нововолинська, який розбещував сусідську малолітню дитину, судитимуть. Обвинувальний акт уже скерували до суду. Нагадаємо, 24 липня 2019 року нетверезий чоловік під приводом покатати на мопеді і пригостити морозивом завіз 6-річну дівчинку у квартиру, де спонукав до дій задля задоволення своєї статевої пристрасті, посягаючи на нормальний моральний розвиток дитини та негативно впливаючи на її психіку. Чоловік щиро розкаявся в скоєному. Подальшу його долю вирішуватиме суд.

Судитимуть псевдомінера

Перед судом постане 25-річний мешканець Нововолинська, який «замінував» автомобіль сусіда. Увечері 31 липня 2019 року нетверезий молодик зателефонував на лінію 101 та повідомив, що підклав ручну гранату під автомобіль марки «Форд Транзит», який належить його сусіду.
Задля ліквідації можливої загрози вибуху та евакуації населення було залучено працівників поліції, ДСНС, особовий склад вибухотехнічного управління ГУНП. Жодних вибухонебезпечних предметів ні в автомобілі, ні поблизу не виявили. Чоловік щиро розкаявся у скоєному і активно сприяв розкриттю злочину. Його обвинувачують у неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Далі – слово за судом.

Підготовлено за повідомленнями видань ІА Волинські Новини, пресслужб ГУНП у Волинській області, Камінь-Каширського відділу поліції, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк читає. Книжкові пристрасті працівників «Променя»
Наступна новина Саме те, що треба: акція на 4-кімнатну квартиру. 2 санвузли, паркінг, благоустрій
Останні новини
Схожі новини