Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 23 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 23 вересня
Смертельна аварія у Житомирській області за участю волинянина

Волинянин вантажівкою в’їхав в автобус, в результаті чого загинули дев’ятеро людей. Взяли під варту зловмисників, яких підозрюють в умисному вбивстві чоловіка у Ковелі. У луцькому парку пізно ввечері знайшли двох дітей, яких покинула мати… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у понеділок, 23 вересня.

Наїхав на жінку на переході

У Луцьку на вулиці Ковельській 22 вересня автомобіль «Fiat» під керуванням 30-річного іноземця наїхав на 38-річну жительку Ківерцівського району. Поліцейські встановили, що перехожа перетинала проїжджу частину дороги по нерегульованому пішохідному переході. Потерпілу госпіталізували в реанімацію Луцької міської клінічної лікарні.

Авто збило перехожого

У Луцьку на вулиці Карбишева 21 вересня автомобіль «Renault Sandero» збив 46-річного чоловіка, котрий рухався в попутному напрямку. Потерпілого госпіталізували.

П’яний водій влетів у дерево

На ґрунтовій дорозі між селами Ловище Турійського та Вітоніж Рожищенського районів вночі 22 вересня автомобіль «ВАЗ 2106» на швидкості злетів у кювет і врізався у дерево. За кермом транспортного засобу 20-річний житель села Трилісці Рожищенського району перебував у стані алкогольного сп’яніння. У ДТП постраждав 19-річний пасажир. Його госпіталізували в райлікарню.

В аварії постраждав водій

Поблизу села Раків Ліс Камінь-Каширського району ввечері 21 вересня автомобіль «Peugeot 308» зїхав із дороги та врізався в дерево. За кермом транспортного засобу перебував місцевий житель. Водія госпіталізували. За фактом ДТП слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Наїхав мотоциклом на корову

У суботу, 21 вересня, в Старовижівському районі сталися дві аварії за участю мотоциклістів. 16-річний житель села Рокита травмувався під час кермування мотоциклом «Viper». А в селі Ниці 33-річний житель села Личини Камінь-Каширського раойну на мотоциклі «Viper» не вибрав безпечної швидкості руху та наїхав на корову, яка вийшла на проїжджу частину. Мотоцикліста госпіталізували в хірургію Ковельської центральної райлікарні.

Вантажівка в’їхала в автобус – загинуло дев’ятеро людей

На трасі Київ-Чоп, поблизу села Великий Молодьків Новоград-Волинського району Житомирської області, ввечері 22 вересня 55-річний житель Волинської обласі на автомобілі DAF із цистерною в’їхав в автобус «Житомир-Яремча», що стояв на узбіччі. 66-річний його водій зупинився для усунення технічної несправності. Автобусом подорожували 49 пасажирів. У момент ДТП частина людей знаходились на узбіччі дороги. На місці аварії загинули 9 пасажирів автобуса. Ще 9 пасажирів  віком від 42 до 71 року із травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували. Необхідну медичну допомогу надано і водієві вантажівки. Наразі він перебуває у лікарні, давати свідчення відмовився.

Повідомили про підозру учасникам бійки, що переросла у стрілянину

Чотирьом жителям села Карпилівка Ківерцівського району повідомили про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень. Йдеться про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу та опір працівникові правоохоронного органу. Нагадаємо, що у середу, 11 вересня, між групою мешканців Ківерцівського району та працівниками сектору реагування патрульної поліції сталася бійка. «Встановлено, що правопорушники перебували в стані алкогольного сп’яніння та під час бійки зірвали із поліцейських бодікамери. Правоохоронці застосували вогнепальну зброю», – інфоомують у поліції. Двоє поліцейських із тілесними ушкодженнями госпіталізовані. Також 46-річний водій «Fiat Scudo» та 24-річний мешканець Карпилівки госпіталізовані до лікарні із вогнепальними пораненнями. 

Підозрюваних у вбивстві чоловіка взяли під варту

Слідчі поліції оголосили про підозру чотирьом жителям Волинської області у скоєнні злочину. Усім їм суд обрав міру запобіжного заходу тримання під вартою. Нагадаємо, 17 вересня до поліції звернулася жителька села Довгоноси Ковельського району із заявою про те, що напередодні  її 46-річний односелець пішов із дому та не повернувся. За кілька годин поліцейські виявили на околиці Ковеля прикопане тіло зниклого чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Правоохоронці оперативно встановили причетність чотирьох жителів Волинської області до скоєння умисного вбивства. Співробітники карного розшуку спільно із бійцями «КОРДУ» затримали зловмисників.

Мати лишила дітей самих ввечері у парку, а сама пішла з подругами

У Луцьку в парку поблизу міської лікарні ввечері 22 вересня небайдужі громадяни знайшли двох дівчаток 10 і 8 років. Їх привели у медзаклад, працівники якого викликали патрульних. З’ясувалося, що дітей в парку залишила мати, ті перелякались і плакали. Лледве дізнались місце проживання. Вдома бабуся дітей повідомила, що їхня мати погано виховує дочок і не займається ними, піднімає руку і на них, і на неї, тож згодом вона написала відповідну заяву на притягення її до відповідальності. «Близько трьох годин ми встановлювали, де перебуває матір дівчат. Ледве додзвонились до її подружки, саме з нею і ще з двома чоловіками вона пішла в невідомому напрямку та лишила дочок в парку самих уночі», – розказує інспекторка Тетяна. Коли жінка нарешті вийшла на зв’язок, патрульні під’їхали до неї, освідували та провели профілактичну бесіду.

На кордоні вилучили монети

В автомобільному пункті пропуску «Ягодин» громадянин Литви намагався провезти через держкордон 16 монет, які, можливо, становлять культурну цінність. Прикордонники виявили їх під час огляду автомобіля «Тойота», що слідував з території України. Вони знаходились в поліетиленовому пакеті за задньою стінкою «бардачка» салону авто. Наразі митники вилучили монети для проведення експертизи.

Засудили вихователя, який побив учня

Засудили вихователя Княгининівського ліцею, якого ще взимку звинувачували у побитті неповнолітнього вихованця. Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. За висновками експерта малолітньому були спричинені тілесні ушкодження y вигляді підшкірних гематом з саднами на лобній ділянці голови, ділянці лівої щоки, лівої вушної раковини, підборіддя та нижньої губи, які за ступенем тяжкості відносяться до категорії легких. Вихователь свою вину визнав, заперечуючи деякі з фактичних обставин справи. Суд ухвалив визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення і призначив штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. Цивільний позов в інтересах малолітнього потерпілого про відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди задовольнити частково – стягнути з обвинуваченого в користь потерпілого 1 043 грн 96 коп. матеріальної шкоди та 12 000 тисяч грн витрат по наданню правової допомоги.

Посеред вулиці побили чоловіка

На вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському 22 вересня побили чоловіка із Турійщини. За даними правоохоронців, невідомий чоловік декілька разів ударив кулаком в обличчя 36-річного жителя Бобли Турійського району. Чоловік отримав тілесні ушкодження у вигляді забійних ран м’яких частин обличчя. Його доставили в приймальню Володимир-Волинської ЦРЛ для надання медичної допомоги, проте він від неї відмовився.

Украли на базарі 800 гривень

На території госпрозрахункового ринку у Володимирі-Волинському 22 вересня обікрали жінку. Зі слів правоохоронців, про крадіжку повідомила 29-річна мешканка міста. З її сумочки поцупили 800 гривень.

На заробітках у Польщі зникла жінка

Розшукують Марію Петрівну Горбач, 26.08.1992 р. н., мешканку села Старосілля Маневицького району. Ще 17 січня 2019 року вона поїхала на сезонні роботи до Польщі, де працювала та тимчасово проживала. Востаннє виходила на зв'язок 13 квітня. Зараз її місце знаходження залишається не відомим. Прикмети: зріст 160-174 см, худорлявої тілобудови, обличчя бліде овальне, очі сірі, волосся пряме темно-русяве. Якщо комусь відоме місцезнаходження жінки, прохання телефонувати 102.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Конкурент, Буг, пресслужб ГУНП у Волинській області, ГУНП у Житомирській області, Патрульної поліції Волинської області, Держприкордонслужби України, Маневицького відділу поліції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Керівництво ФК «Волинь» відмовило Андрію Тлумаку у відставці
Наступна новина У Луцькому госпіталі розбирають завали після пожежі
Останні новини
Схожі новини