Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 3 червня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 3 червня. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку продовжують «мінувати» будівлі (фото - видання «Вісник + К»)

Темою №1 сьогоднішніх пригод, як і попередні три дні, є масові повідомлення про замінування підприємств, будинків, офісів. За чотири дні де тільки відповідні служби не шукали вибухівку! Легше сказати, чого ще у Луцьку не «мінували». Наразі вибухових пристоїв ніде не знайшли.

Пологовий, психлікарня, зоопарк, ЦНАП: «мінують» все підряд

Протягом дня 3 червня у Луцьку триває пошук вибухівки на різних об’єктах. Уже четвертий день невідомі електронною поштою повідомляють про начебто замінування різних закладів у Луцьку: супермаркетів, медичних закладів, житлових будинків, мерії, ЦНАПу тощо.

Так 3 червня повідомили про замінування Волинської обласної клінічної лікарні, зоопарку, Центру надання адміністративних послуг, школи №15, енергоцентру на вулиці Стрілецькій, житлових будинків на вулиці Веселій, 1 і 19, військкомату, супермаркету Spar на проспекті Соборності.

У післяобідню пору стало відомо про нібито замінування 10 житлових будинків, 11 закладів медичного типу та 8 торгових центрів. Зокрема, ідеться про психлікарню, пологовий, дитячу поліклініку на Чорновола. Серед торгових центрів – «Глобус», «Караван», «Варшавський». 

Увечері 3 червня надійшло повідомлення про замінування універмагу «Луцьк», що в самому центрі міста. Окрім того, поблизу ЦУМу «замінували» і ТЦ «Буратіно», в якому розташована до того ж броварня «Карабас-Барабас». 

Читати також: «Мусимо реагувати», – очільник поліції Волині Шпига про масові «мінування» Луцька

Тим часом в СБУ заявляють, що масовані атаки про фіктивне мінування мають місце на всій території України, оскільки сьогодні це один з елементів гібридної війни, яку веде проти України Російська Федерація.

 

В обласній лікарні евакуюють пацієнтів, лікарів та медперсонал. Четвертий день поспіль у Луцьку до поліції надходять повідомлення про замінування різних об'єктів. Деталі - у новинах на UA: Волинь.

Posted by UA: Волинь on Sunday, 2 June 2019
 

Інформація про замінування Луцького ЦНАПу надійшла на електронну адресу установи сьогодні о 9.23. Адміністрація Центру...

Posted by UA: Волинь on Monday, 3 June 2019
 

Сьогодні вранці у Луцьку евакуйовували пацієнтів, лікарів, медперсонал та відвідувачів обласної клінічної лікарні через повідомлення про замінування медзакладу.

Posted by UA: Волинь on Monday, 3 June 2019
 

Четвертий день у Луцьку продовжують надходити повідомлення про замінування адміністративних будівель, лікарень,...

Posted by UA: Волинь on Monday, 3 June 2019

Авто збило мопед

На вулиці Львівській у Луцьку 2 червня автомобіль Volkswagen зіткнувся з мопедом. Мопедист отримав тілесні ушкодження. За кермом авто був 46-річний лучанин. Водій не надав перевагу у русі та зіткнувся із мопедом, котрим керував 72-річний місцевий житель. Його госпіталізували у відділення травматології міської клінічної лікарні.

У чоловіка знайшли зброю

У Луцьку на вулиці Кравчука 2 червня увечері поліцейські у 28-річного чоловіка виявили зброю. Документів, які дозволяють її зберігання та носіння, у громадянина не було. Також був пошкоджений серійний номер. На місце події відразу викликали працівників слідчо-оперативної групи для з’ясування усіх обставин.

Крадія, який був у розшуку, затримали з наркотиками

У Луцьку в Центральному парку близько 19-ї години 1 червня інспектори помітили двох осіб, які мали пристрій для вживання наркотиків. Під час поверхневої перевірки в одного з них виявили наркотики. Перевіривши громадянина за базою даних, поліцейські з’ясували, що 33-річний чоловік перебуває в активному розшуку через крадіжку. Патрульні затримали порушника та викликали слідчо-оперативну групу.

Лучанина, який убив людину, взяли під варту

Узяли під варту 48-річного лучанина, якого підозрюють в умисному вбивстві на рік молодшого чоловіка. Увечері 21 травня 2019-го у дворі будинку на вулиці Гордіюк у Луцьку зловмисник під час сварки завдав потерпілому не менш як десять сконцентрованих ударів руками й ногами, а тоді задушив. Щоб приховати злочин, помістив тіло убитого у багажник, вивіз за місто й викинув у яму-відстійник неподалік села Липляни Ківерцівського району, де його і знайшли наступного дня. Затриманому невдовзі зловмиснику повідомили про підозру, й найближчі 60 днів він перебуватиме під вартою.

Покарали автохама

У Луцьку на вулиці Генерала Шухевича невідомі покарали автохама, вимазавши передок його машини BMW лайном. Мешканці зазначають, що цей водій є хамовитим та неодноразово паркується, поршуючи правила.

Загинув на будівництві у Польщі

На будівництві у Польщі 1 червня загинув учасник бойових дій із Волині, ветеран російсько-української війни, старший солдат Володимир Томашук, 07.11.1974 р. н. Військову службу проходив у 25-й бригаді ДШВ. Без чоловіка залишилася дружина Юлія, без батька – донька Ірина. Наразі тіло Володимира знаходиться на судмедекспертизі у Польщі. Похоронять його на батьківщині батьків у селі Бірки Любешівського району. Також наголошують, що родина Володимира потребує допомоги. Телефон дружини Юлії Анатоліївни – 067 339 63 99.

Оштрафували водія, який їздив на скутері п’яним

На Любешівщині суд визнав винним 27-річного водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння. Патрульні затримали нетверезого водія «Suzuki Leds 2» у квітні. Водій пройти огляд за допомогою алкотесреру «Драгер» чи у Любешівській ЦРЛ відмовився. Працівники поліції оформили на нього адміністративні матеріали. Любешівський районний суд виніс рішення про накладення штрафу у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів, що становить 10 тисяч 200 гривень, та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Збив дівчину на переході – отримав покарання

Покарали водія рейсового автобуса «Луцьк-Городище», який збив дівчину на пішохідному переході на вулиці Конякіна у Луцьку. Як стало відомо із вироку Луцького міськрайонного суду, 5 травня 2018-го обвинувачений автобусом ПАЗ 3205 їхав за маршрутом Луцьк-Городище. Під'їжджаючи до нерегульованого переходу, що поблизу будинку №24 вулиці Конякіна, він не пропустив дівчину, яка переходила дорогу зліва направо відносно руху маршрутки, та наїхав на неї. Дівчина отримала численні травми. Водій свою вину визнав, зазначивши, що повністю відшкодував витрати на лікування. Потерпіла ж наголосила, що моральних та матеріальних претензій до обвинуваченого не має, та просила суворо його не карати. Суд призначив чоловікові покарання три роки позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами, змінивши його на один рік умовного.

Зайнявся гараж

У Луцьку на вулиці Івана Кожедуба зайнявся гараж. Близько 12-ї години 3 червня в обласному центрі зі сторони Вишкова помітили чорний дим. Як повідомили в управлінні ДСНС у Волинській області, на вулиці Івана Кожедуба горить гараж. Рятувальники загасили пожежу.

У річці знайшли тіло волинянина

У суботу, 1 червня, з річки Стохід поблизу села Линівка Рожищенського району працівники групи водолазно-рятувальних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення підняли тіло 51-річного мешканця села Переспа Рожищенського району.

Пірнув – і зламав шию

У селі Струмівка Луцького району чоловік отримав травму шиї, пірнаючи у ставок. Про це повідомив завідувач оперативної диспетчерської Волинського обласного центру медичної допомоги Андрій Абрамов. З його слів, 2 червня близько 12:30 33-річний чоловік у стані алкогольного сп'яніння стрибнув у ставок і отримав перелом шийного і грудного хребців та черепно-мозкову травму. У важкому стані його госпіталізували до Луцької міської клінічної лікарні.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPostІА Волинські НовиниВолиньUA, ІА Конкурент, повідомлень соцмереж, прес-служб ГУ Нацполіції України у Волинській області, Любешівського відділення поліції, Патрульної поліці Волинської області, прокуратури Волинської області, Управління ДСНС України у Волинській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Партію Вакарчука на Волині координуватиме відомий луцький айтішник
Наступна новина Зеленський призначив волинянина своїм представником в Конституційному Суді. Хто це?
Останні новини
Схожі новини