Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 23 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 23 серпня
Затримали трьох наркоторговців (фото - ГУПН у Волинській області)

Затримання банди наркоторговців, самогубство відомого художника, крадіжка велосипеда переможця міжнародних змагань… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у п’ятницю, 23 серпня.

У подвійній аварії постраждали пасажири маршрутки

У Луцьку на перехресті вулиць Гнідавської та Потебні 22 серпня опівдні трапилася автопригода за участю трьох автомобілв. Внаслідок автопригоди постраждало п’ятеро пасажирів маршрутки. За кермом «УАЗа» перебував 59-річний житель Луцького району. Водій не надав перевагу у русі маршрутному таксі «Богдан» під керуванням 40-річного лучанина. Транспортні засоби зіткнулися. Від удару автомобіль «УАЗ» відкинуло, і він врізався у легковик «Volkswagen Passat», за кермом якого перебував 61-річний житель обласного центру. Усі транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень. Травмувалося п’ятеро пасажирів маршрутного таксі. Ніхто із постраждалих не госпіталізовувався.

Зіткнулися позашляховик і мікроавтобус

У селі Гірка Полонка Луцького району 23 серпня зіткнулися позашляховик Hyundai H-1 і мікроавтобус Volkswagen Crafter. Зі слів очевидців, один із водіїв не надав іншому перевагу в русі, внаслідок чого сталося зіткнення. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав. Деталі аварії з’ясовуються.

Смертельне зіткнення вантажівки і мікроавтобуса

На трасі «Устилуг-Луцьк-Рівне», неподалік села Дерев'яне Рівненського району, трапилася ДТП за участю вантажного автомобіля ЗІЛ-130 та мікроавтобуса Mercedes-Benz Sprinter. В аварії загинув водій автобуса – мешканець села Мирне Горохівського району. Причину аварії встановлює поліція.

Троє молодиків збували наркотики. Їх затримали

Затримали трьох лучан  20-ти, 22-х та 18-ти років, котрі  більше року збували психотропні речовини за допомогою каналу, створеного в месенджері. 20-річний лучанин створив інтернет-ресурс із продажу психотропних речовин шляхом залишення закладок у людних місцях. У березні 2019-го учасники групи змінили сайт на месенджер, через який можна було замовити психотропні речовини, зокрема «амфетамін» та «PVP». Для отримання оплати зловмисник оформив електронний гаманець однієї із платіжних систем. У подальшому електронні гроші надходили на його банківську картку. 22-річний місцевий мешканець отримував «товар» у службі доставки. Він та ще один спільник, 18-річний лучанин, фасували та розкладали заборонену речовину в обумовлених місцях, після чого фотографували ці місця й фото викладали в мережу. Окрім того, вони здійснювали рекламу створеного ресурсу аерозольними балончиками на фасадах будинків, у під’їздах.

Оперативники обшукали помешкання зловмисників та вилучили речові докази у справі, зокрема оргтехніку, засоби зв’язку,  банківські картки, психотропні речовини, балончики із фарбою та гроші, отримані від незаконної діяльності. Усім їм оголосили про підозру. Йдеться про незаконний збут психотропних речовин, вчинений за попередньою змовою групою осіб. 

Шахраї зняли із картки 15 тисяч 

З картки лучанки, яка продавала картину, 18 серпня, шахраї зняли 15 тисяч гривень. Зловмисники сказали, що для того, аби оплатити товар, їм необхідно знати усі реквізити банківської картки – і довірлива жінка їм ці реквізити повідомила. Це дозволило шахраям заволодіти усіма грішми, які були на її рахунку. Звісно, після отримання коштів ошуканці більше на зв'язок із покупцями та продавцем товару не виходили.

Знайшли повішеним художника

В Іваничівському районі біля Низкиницького монастиря 23 серпня знайшли тіло нововолинського художника Сергія Свинарьова. В. о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк розповів, що 60-річний чоловік вчинив самогубство шляхом повішення на дереві. При огляді на тілі слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло направили на судово-медичну експертизу. Виявили чоловіка перехожі. Причини скоєного невідомі.

Побив та пограбував знайомого

У Володимирі-Волинському 22 серпня під час розпивання алкоголю один чоловік побив іншого та відібрав цінні речі і телефон. 31-річний місцевий мешканець повідомив правоохоронцям, що вживав алкогольні напої з 23-річним знайомим. Останній побив його руками та ногами в обличчя та відкрито заволодів срібним ланцюжком із хрестиком вартістю 320 гривень і мобільним телефоном «Нокіа» вартістю 280 гривень.

Судять убивць сина селищного голови

У Києві відбулося чергове засідання суду у справі вбивства волинянина Артема Іуса. Одному із вбивць – Андрію Дудці – продовжили запобіжний захід у виді тримання під вартою ще на місяць без права внесення застави, його співучаснику 18-річному Богданові Шевченку оголосили підозру. Про це повідомив блогер Олександр Барабошко. Нагадаємо, що Артема Іуса знайшли у вбиральні з ножовими пораненнями. Столичні правоохоронці розшукували осіб, причетних до поранення студента з Локач. Син Локачинського селищного голови Богдана Іуса Артем помер після тривалої боротьби за життя.

Затримали чоловіків, які везли незаконно зрізану деревину

Групи оперативного реагування державних підприємств «Колківське ЛГ» та «Цуманське ЛГ» затримали двох осіб при спробі перевезення лісопродукції без документів. Встановлено, що  деревину незаконно зрізано у Партизанському лісництві ДП «Цуманське ЛГ», територія якого входить до Ківерцівського НПП «Цуманська пуща». Затримані – жителі села Чорниж Маневицького р-ну. Матеріали справи передали в поліцію для з’ясування обставин та визначення ступеня вини і міри покарання кожного із учасників інциденту.

Уночі обікрали магазин

В одному із сіл Володимир-Волинського району обікрали магазин. Про це поліцію повідомила 45-річна його власниця. Уночі невідомий розбив вікно і таємно проник всередину приміщення, звідки виніс горілчані та тютюнові вироби на 2500  гривень.

Із кафе серед ночі винесли гроші і харчі

У одному із сіл Володимир-Волинського району 22 серпня обікрали кафе. 
Про крадіжку повідомив 31-річний місцевий житель. Як виявилося, у приміщення громадського харчування в нічну пору розбили вікно та проникли всередину. Викрали грошові кошти, продукти харчування, реєстратор відеоспостереження та камеру відеонагляду. Сума збитків становить 10 тисяч гривень.

У переможця змагань вкрали велосипед

У Луцьку 22 серпня по завершенню змагань з велоспорту у рамках Міжнародного фестивалю літньої сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я» невідомі вкрали велосипед переможця Володимира Окорокова. Як йдеться у дописі Ярослава Крищука у Facebook, велосипед було викрадено за будівлею Палацу учнівської молоді одразу після старту. Ярослав закликав небайдужих домогти знайти велосипед легенди спорту.

Викопав скелет людини

У селі Цегів Горохівського району у своєму домоволодінні 24-річний чоловік копав траншею для труб і на глибині приблизно 70 сантиметрів натрапив на скелет людини. Чоловік негайно викликав правоохоронців. 
Згодом експертиза встановила, що людські рештки пролежали в землі більше 50-ти років. До слова, череп людини такої ж давнини працівники комунальних служб під час земляних робіт викопали в міському сквері Берестечка.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські НовиниБуг, Володимир Медіа, Волинь-нова, Волинь24, пресслужб ГУПН у Волинській області, прокуратури Волинської області, Волинського ОУЛМГ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чорні пельмені, свічки для вух, тютюнове мило. Що цікавого купити на ярмарку у центрі Луцька
Наступна новина У Луцьку влаштували велопробіг у вишиванках. Фоторепортаж
Останні новини
Схожі новини