Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 14 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 14 серпня
Наслідки негоди у Любешівському районі (фото - Нове життя)

Другу добу лютує негода на Волині: повалені дерева, зірвані дахи, обірвані лінії електропередач… Також у середу, 14 серпня, «Першому» стало відомо і про інші пригоди.

Шукають дідуся, який зник ще у травні

Поліція розшукує громадянина Михайла Артемовича Веремчука, 16 липня 1938 року народження, українця, жителя Нововолинська. Чоловік 23 травня цього року  виїхав на велосипеді  із села Красностав у напрямку Володимира-Волинського. До цього часу його місцезнаходження не відоме. Прикмети: зріст 165-175 см, середньої тілобудови, волосся сиве.Поліція просить громадян, яким відома будь-яка інформація щодо можливого місця перебування вказаної особи, невідкладно повідомити за телефонами: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07 або 102.

Знайшли пістолет і набої

Вдома у 28-річного мешканця Ковеля правоохоронці вилучили під час санкціонованого обшуку пістолет, схожий на газовий. Також у помешканні виявили 6 набоїв калібру 5,45 мм. Усе вилучене направили на дослідження у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. За незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами волинянину загрожує до семи років позбавлення волі.

Прикордонника викрили на хабарах 

Співробітники СБУ викрили на хабарах інспектора відділу прикордонної служби «Висоцьк» Луцького прикордонного загону. Інспектор налагодив механізм отримання грошей від громадян за сприяння у незаконному переміщенні через держкордон з України до Євросоюзу тютюнових виробів. Працівники СБУ задокументували факт вимагання сержантом від місцевого жителя неправомірної вигоди у сумі 15 тисяч гривень за сприяння у переправленні через держкордон 25 ящиків цигарок. Правоохоронці затримали прикордонника після отримання другої частини хабара у розмірі 10 тис. грн. Раніше було задокументовано одержання зловмисником першої частини неправомірної вигоди. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення інших ймовірних фактів протиправної діяльності інспектора.

Молодики побили охоронця

У ніч на 14 серпня у Луцьку на вулиці Карпенка-Карого двоє невідомих осіб завдали тілесних ушкоджень охоронцю торгового центру. Патрульні затримали двох чоловіків, яких згодом упізнав потерпілий. Цим лучанам 20 і 19 років. Їх освідували й доставили до міського відділку поліції. Охоронець отримав закриту черепно-мозкову травму і був госпіталізований. 

Пограбували сплячого

Близько опівночі 14 серпня 35-річний мешканець Ковельського району заснув в очікуванні свого автобуса на автостанції, а коли прокинувся, помітив, що зник мобільний телефон. Про це одразу повідомив поліцію. Жінка, яка була очевидицею події, описала зловмисників. Завдяки оперативному повідомленню на 102 і детальному опису зовнішніх даних, ретельно обстеживши прилеглу територію, ковельські патрульні виявили зловмисників. Затримані свою провину визнали. Їх передали слідчому для проведення подальших дій.

Чоловіка вивезли, побили та закопали

Вирішують питання про взяття під варту двох нововолинців, які вивезли громадянина до терикону, побили та закопали. Надвечір 25 червня 2019 року 29-річний та 30-річний мешканці Нововолинська напали на знайомого, який перебував з ними в одному автомобілі, зв’язали його, побили та вивезли до одного з териконів. У безлюдному місці зловмисники продовжили побиття та тортури: проводили по шкірі чоловіка ножем, погрожуючи, а тоді помістили у канаву і, заліпивши рот скотчем, закидали жертву землею та сміттям. І так залишили, а самі поїхали. У ході знущань молодики відібрали в потерпілого банківські картки, з яких мали намір зняти кошти, паспорт і сумку з грошима й речами – усе належне іншій особі. Звільнився потерпілий лиш за кілька годин. Зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Активізувалися «квартирні» шахраї

Упродовж першої декади серпня 2019 року лише у Луцьку та районі зафіксували 20 шахрайств. Деякі з них пов’язані з орендою житла через Інтернет, адже із наближенням осені пожвавлюється попит на оренду квартир у містах. Спритники, називаючись власниками житла, розміщують оголошення про здачу його в оренду, при цьому ілюструють його гарними фото квартир та пропонують низьку ціну. У телефонних розмовах із потенційними орендарями переконують, що помешканням цікавиться багато клієнтів – і, не перерахувавши одразу ж завдаток на вказаний рахунок, можливість винайняти житло на гарних умовах можна втратити.
Довірливі громадяни перераховують передоплату – й після цього зв'язок із «власниками квартири» переривається. Так, 7 серпня 20-річна лучанка перерахувала шахраям 1800 грн. Суми, яких позбулися інші потерпілі, – від 500 до 1000 грн.

Чоловік упав у колодязь

У Голобах Ковельського району чоловік упав у колодязь із водою. Бійці ДСНС, яківиїхали за викликом, за допомогою штурмової драбини спустились у криницб, обв’язали чоловіка і за 15 хвилин витягнули його на поверхню та передали лікарям. Як пояснив врятований Іван М. 1940 року народження, він потрапив у колодязь випадково через власну необережність.

Мало не втопилися у Світязі

На озері Світязь ледь не загинули четверо молодих людей. Близько 20-ї години троє хлопців та дівчина відпливли на надувному матраці від берега із пляжу в селі Світязь у напрямку острова. На значній віддалі від берега раптове погіршення погоди змусило їх повертатись, але сильний вітер відносив людей усе далі. Відпочивальників на середині озера помітили в бінокль рятувальники на посту і вирушили їм на допомогу на моторному човні «Шторм». Фахівці ДСНС успішно забрали людей на борт і доставили на берег.

У поліції кажуть, що зниклий заробітчанин живий

Уже більше місяця Людмила Підвальна з Турбова Липовецького району,що на Вінниччині, розшукує сина Андрія, який зник на початку липня на Волині. 42-річний чоловік наприкінці червня приїхав до Ковеля, щоб працевлаштуватися в охоронній фірмі. Мати переконує, що до 5 липня вони із сином спілкувалася телефоном. Він розповідав, що працює охоронцем, що все добре, ні на що не нарікав. А вже із 6 липня перестав виходити на зв'язок. У відчаї пенсіонерка навіть до ворожок зверталась, а ті в один голос кажуть, що 42-річного чоловіка жорстоко побили. Нагадаємо, жінка дізналась, що у місцевій лікарні знайшли сумку сина, у якій були рентгенівські знімки. Керівник Липовецького відділення поліції Павло Дармограй запевняє, що за їхньою інформацією зниклий чоловік живий:

Негода знеструмила 10 сіл

На Волині уночі 14 серпня негода знеструмлені 10 населених пунктів. Станом на 10-ту ранку аварійне припинення електропостачання відбулося у 9 населених пунктах Локачинського і Володимир-Волинського районів. Один населений пункт залишився без електрики у Ратнівському районі. Електропостачання енергетики обіцяли відновлять до 17-ї години.

Затримали контрабандистів

На Волині прикордонники зупинили контрабанду цигарок. Правопорушників виявили в районі населеного пункту Новоугрузьке, що на Волині, за 300 метрів від лінії державного кордону. 
Під час переслідування прикордонники затримали особу, яка намагалась втекти. На затриманого склали процесуальні документи. Безакцизні тютюнові вироби в кількості майже 5 тисяч пачок передали представникам податкової поліції.

Спалили плантацію коноплів

Поблизу Луцька спалили плантацію коноплів, яку виявила 23 липня патрульна поліція на вулиці Агрономічній.

Буря валила дерева і зривала дахи

Близько 9-ї години 14 серпня через негоду за лічені хвилини повалило дерева, пообривало лінії, порозкривало дахи у Любешівському районі. Так, у селищному парку буревій повалив старезні дерева, пообламував гілки. У Зарудчі, як розповів в. о. старости Анатолій Зімич, порозкривало кілька будівель – житлових та господарських, позривало частково шифер. У тому числі постраждав і його дім. Господарі оперативно старалися перекрити дахи, бо ж упродовж дня кілька разів знову дощило. Через дощ, вітер, грозу певний час був повністю знеструмлений Любешів, не було світла в Залізниці, Лобні. Як повідомив директор Любешівської філії ПрАТ «Волиньобленерго» Віталій Боснюк, зламана одна електроопора, повикорчовувані дерева та поламані гілки обірвали лінії електропередач на шести прогонах, а це орієнтовно пів кілометра електроліній. Мали місце пряме попадання блискавки в електрообладнання у двох місцях, обриви ліній, у тому числі й через обірвані гілки дерев. По селах Деревок, Залаззя, Хутомир, Бихів на певний період відбулося аварійне відключення: спрацювала система захисту ліній електропередач.

Продала алкоголь неповнолітньому

На Волині поліцейські виявили факт продажу слабоалкогольного напою неповнолітньому. Про це повідомила начальник сектору ювенальної превенції поліції Волині Інна Остапович. «В ході проведення профілактичних заходів в рамках Всеукраїнської акції "Відповідальність починається з мене" поліцейськими ювенальної превенції Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області було виявлено факт продажу слабоалкогольного напою неповнолітньому», – повідомила вона. Продавчиню, яка вчинила правопорушення, притягнули до адміністративної відповідальності.

Лікар хотів відкупитися від патрульних хабаром

Лікар Луцької міської клінічної лікарні, який, поспішаючи до пацієнта, порушив правила дорожнього руху та був зупинений патрульними, надав їм неправомірну вигоду в сумі 600 гривень.Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. Обвинувачений розповів, що отримав повідомлення від медсестри про можливу необхідність огляду ургентного хворого, тому змінив свій маршрут, повернувши на проспекті Перемоги. Вважав, що зробив це у межах ПДР, оскільки не бачив жодних знаків. Його наздогнали патрульні та повідомили про порушення. Він поспішав, тож спочатку просив поліцейських проїхати з ним на приймальне відділення лікарні, щоб після огляду пацієнта скласти постанову, а потім – оплатив штраф на місці, надавши приблизно таку суму, яка називалась поліцейським у якості штрафу. Зазначив, що поліцейський попереджав його про кримінальну відповідальність, однак він не розумів, що таке неправомірна вигода і думав, що діє у межах закону, оплачуючи штраф на місц. Тож він просив його виправдати. Суд визнав порушника винним та призначив штраф у розмірі 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 12 тисяч 750 гривень.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, Нове життя, Буг, ІА Волинські Новини, UA:Волинь, пресслужб ГУНП у Волинській області, УСБУ у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Держприкордонслужби України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанин із синдромом Дауна влаштувався на роботу. Якими були його перші робочі дні
Наступна новина Дороги, пільги, боротьба з корупцією: обіцянки волинських нардепів-мажоритарників
Останні новини
Схожі новини