Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 15 травня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 15 травня. ФОТО
У Луцьку автомобіль збив школярку (фото ІА Волинські Новини)

Дівчинку травмувало авто. Школярів судили за те, що хотіли вкрасти чотири мішки пшениці. Із гаража злодії винесли чималу суму грошей... Пропонуємо ознайомитися із хронікою пригод, про які стало відомо сьогодні, 15 травня.

Дівчинку збило авто

У Луцьку на вулиці Воїнів-інтернаціоналістів 15 травня близько 18:30 дівчинку 11-12 років збив автомобіль «Шевроле Авео». Зі слів водія, дитина впала під машину сама. Як додають свідки аварії, дитина вискочила на проїжджу частину поза пішохідним переходом, водій швидкості не перевищував. Саме він викликав швидку. За попередньою інформацією, у дівчинки ушкоджена нога. 

Не розминулися два буси

На кільці перед селом Струмівка у Луцьку надвечір 15 травня зіткнулися два буси Renault і Opel. За інформацією очевидців, у результаті ДТП ніхто не постраждав. Автомобілі зазнали механічних пошкоджень.  

П’яний за кермом збив жінку

У суботу, 11 травня, у Турійському районі п’яний водій автомобіля – 45-річний місцевий житель – наїхав на 47-річну жінку, теж місцеву мешканку. Останню госпіталізували у реанімаційне відділення районної лікарні. За фактом порушень правил безпеки дорожнього руху слідчі розпочали кримінальне провадження.

Пішла з лікарні і не повернулася

Поліція Волині просить допомоги у розшуку жительки села Вишеньки Рожищенського району Ткачук Світлани В’ячеславівни, 22 травня 1996 року народження. 27 березня 2019 року вона пішла з райлікарні та не повернулася додому. Її прикмети: зріст 165 см, худорлявої тілобудови, волосся довге, чорні лосини, чорно-білі кросівки.

Громадян, які мають будь-яку інформацію про можливе місце перебування вказаної особи, просять невідкладно повідомити правоохоронців за телефонами: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07, 066-540-36-92 або на лінію 102».


Злодії винесли з будинку батареї

У селі Бужанка Іваничівського району обікрали будинок: пошкодили вхідні двері та викрали вісім чавунних батарей опалення на загальну суму 10 тис. грн. Власник будинку – 46-річний мешканець Нововолинська – 14 травня повідомив про це у поліцію. З’ясувавлося, що кримінальне правопорушення скоїв раніше судимий 20-річний житель Іваничівського району. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. 

Украли гроші з гаража

У ніч на 14 травня в гаражному кооперативі «Автомобіліст», що у Володимирі-Волинському, невідомі вчинили ряд крадіжок шляхом пошкодження замків вхідних дверей. У 58-річного жителя Устилуга викрали грошові кошти: 1 тисячу доларів, 6400 гривень та 1300 злотих, які чоловік залишив у конверті. У його сусіда по кооперативу 47-річного володимирчанина виснесли садову фурнітуру на суму 128 тисяч гривень.

Убивство в Луцькому СІЗО: зловмиснику оголосили про підозру

Оголосили про підозру 42-річному жителю Володимир-Волинського району, який завдав тілесних ушкоджень 44-річному співкамернику, жителю Хмельницької області, у результаті чого останній помер. Йдеться про умисне вбивство. Нагадаємо, 7 травня,  до Луцького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в слідчому ізоляторі помер  засуджений.

Згоріли гараж і літня кухня

У селі Світязь Шацького району надвечір 13 травня загорілися дерев'яні гараж і літня кухня. Вогонь рятувальники загасили, проте будівлі згоріли на 80%. Попередня причина загорання – коротке замикання.

Шахраї дурять підприємців

Фіскали Рожищенського району повідомляють про шахраїв, які видурюють гроші у підприємців. «Шахраї знову намагаються видурити кошти з підприємців і підприємств нашого району від мого імені», – написав Сергій Самчук у Facebook. Шахраї за допомогою телефонних дзвінків вводять людей в оману. «Схема стара – телефонують, «їздять по вухах», скидають номери карток, куди перераховувати гроші. Минулого разу розслідування аналогічної ситуації привело нас до Червоноградської тюрми, де люди мають купу часу, щоб телефонувати і шукати найбільш довірливих бізнесменів, щоб «розвести». Будьте уважні і не піддавайтесь на провокації, я ні в кого нічого не просив, як і інші працівники податкової служби району. Про такі дзвінки найкраще повідомляти поліцію. Прохання максимально поширити інформацію, щоб ніхто не постраждав від злодіїв», – пояснює користувач.

Судили школярів, які хотіли вкрасти пшеницю

У суді оголосили вирок неповнолітнім, які з чужої комори спробували вкрасти пшеницю. Одинадцятикласник однієї зі шкіл Ковельського району та учень Ковельського центру професійно-технічної освіти о 19-й годині 4 січня цього року намагались таємно із приватного зерносховища викрасти 4 мішки ярої пшениці загальною вагою майже 150 кг, однак їх «на гарячому» зловив власник. Поліція відкрила кримінальне провадження. На суді неповнолітні свою вину визнали повністю. За показами потерпілого, його комора обладнана сигналізацією, яка того вечора спрацювала. Тому він негайно пішов туди, повідомивши про це свого сина. На суді власник сказав, що претензій майнового характеру до обвинувачених не має, але їх не прощає. Хлопцям призначили позбавлення волі на 3 роки з іспитовим терміном на 1 рік.

За хабар покарали штрафом

Громадянина Азербайджану покарали за спробу дати хабар українським прикордонникам. Нагадаємо, пригода сталася у пункті пропуску «Доманове». 12 травня 2019 року чоловік, в якого були відсутні необхідні для в'їзду в Україну документи, хотів дати охоронцям кордону 400 гривень хабара, аби таки в'їхати на територію нашої країни, – і був затриманий на місці вчинення злочину. Ратнівський районний суд визнав винним громадянина Азербайджану та оштрафував його на 8 500 грн.

Розшукали двох засуджених

Двох засуджених, вироки щодо яких набрали законної сили, розшукали та направили в установи відбування покарань. Прокурори з'ясували, що поліцейські не вжили жодних заходів задля виконання вироків суду, якими двох громадян було засуджено за крадіжки та крадіжки й незаконне поводження зі зброєю до 1 року й 6 місяців та 4 років і 1 місяця позбавлення волі відповідно. При цьому один із них у той час, коли мав уже перебувати в місцях позбавлення волі, вчинив новий злочин: у його помешканні під час обшуку працівники поліції виявили бойові гранати та набої. Відтак прокуратура внесла вказівки про усунення порушень вимог законодавства, на виконання яких обох засуджених розшукали та доставили для виконання покарання. Вирішують питання про притягнення до відповідальності працівників поліції, які допустили порушення вимог закону.

Підготовлено за матеріалами інтернет-видань Район.in.ua, ІА Волинські Новини, ІА ВолиньPost, Володимир Медіа, прес-служб ГУ Нацполіції України у Волинській області, Турійського відділення поліції, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Митрополит Михаїл дасть інтерв'ю у прямому ефірі «Протилежного погляду»
Наступна новина «Гарячі» квартири у Ковелі: стартував продаж у новому будинку «Паркового кварталу»
Останні новини
Схожі новини