Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 17 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 17 вересня
У селі Прилуцьке авто в'їхало у дерево

Автомобіль в’їхав у дерево біля дороги. Дідусь віддав аферистам 4 тисячі доларів США та 1500 євро. Із будинку злодії винели 134 тисячі гривень… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у вівторок, 17 вересня.

В аварії постраждали пасажир і водій

У селі Рованці Луцького району 16 вересня близько 22-ї години зіткнулися автомобілі «Fiat Punto» під керуванням 27-річного жителя Нововолинська та  «Volkswagen Vento», яким керував 37-річний лучанин. Внаслідок ДТП автомобіль «Volkswagen Vento» з’їхав у кювет та перевернувся. Тілесні ушкодження отримали водій та 14-річний пасажир автомобіля «Fiat Punto». Їх госпіталізували.

Авто не пропустило автобус. У результаті – ДТП

У Нововолинську на вулиці Луцькій 17 вересня автомобіль зіткнувся з автобусом. Як повідомили очевидці, автівка Dacia виїжджала із заправки та не пропустила автобус нерегулярних перевезень. На фото помітно гальмівний шлях автобуса. Кажуть, що водій їхав сам, без пасажирів. На місце прибули швидка, рятувальники та поліція. Одного постраждалого забрали в лікарню з переломами. Автівка зазнала механічних пошкоджень.

Зіткнулися авто і вантажівка. Є постраждалі

Масштабна дорожньо-транспортна пригода трапилась близько 11-ї години 17 вересня у селі Усичі Луцького району. Зі слів завідувача центральної оперативної диспетчерської служби Волинського обласного центру медичної допомоги Андрія Абрамова, який разом із двома бригадами невідкладної допомоги виїхав на місце, ДТП трапилась за участю легкового авто та вантажівки. «Наразі про ДТП майже нічого не відомо, окрім того, що зіткнулися легковик та вантажівка. Постраждалі є, і більше одного. З Луцька їде дві карети екстреної медичної допомоги», – розповів медик.

В’їхав у придорожнє дерево

У селі Прилуцьке Ківерцівського району вранці 17 вересня автомобіль «BMW 530» з’їхав із проїжджої частини дороги та зіткнувся з деревом. Постраждав 22-річний пасажир. ДТП сталася по 7-й годині ранку на автодорозі «Луцьк-Ківерці». Автомобіль рухався в напрямку Ківерців. Ймовірно, водій, не впоравшись із керуванням, виїхав за межі проїжджої частини та в’їхав у придорожнє дерево.

Не розминулися легковик і мотоцикл

Вранці 17 вересня в селі Липини Луцького району зіткнулися автомобіль «Toyota Yaris» та мотоцикл. Внаслідок ДТП постраждав 39-річий мотоцикліст, його госпіталізували. За кермом автомобіля перебувала 41-річна жителька Луцька. 

 

 
Деталі ДТП, які трапилися сьогодні поблизу Луцька

Поблизу села Усичі Луцького району легковик врізався у вантажівку «КАМАЗ», у Липинах жінка на Тойоні збила мотоцикліста. В Дачному водій автівки врізався у дерево. Деталі ДТП - у відео.

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 17 September 2019

Дідусь віддав аферистам усі гроші, що мав

78-річний мешканець Луцька віддав зловмисникам 4 тисячі доларів США та 1500 євро, бажаючи залагодити ситуацію з потерпілими від ДТП, яку нібито скоїв його син. Чоловікові подзвонили «з поліції» та повідомили, що в аварії, спричиненій сином, постраждала людина, мовляв, потрібні гроші на лікування, інакше сину загрожує тривалий термін ув'язнення. Проте і з потерпілими, і з правоохоронцями усе можна владнати за гроші. Пенсіонер погодився й віддав ошуканцям усі свої заощадження.

Судитимуть жінку, яка через ревнощі вбила іншу жінку

Судитимуть 52-річну жительку села Старосілля Маневицького району, яка заподіяла легкі тілесні ушкодження колишньому співмешканцю, 62-річному жителю селища Колки, та вбила 67-річну мешканку цього ж селища.
Над ранок 20 липня 2019 року жінка прийшла в будинок свого колишнього співмешканця у Колках та через ревнощі під час сварки дерев'яною палицею побила його та його знайому. Ще раз зловмисниця навідалася на це ж обійстя під вечір, конфлікт розгорівся з новою силою і знову в хід пішла палиця. Чоловік відбувся незначними травмами, побита ж жінка невдовзі померла. Тепер зловмисницю обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, за які передбачене покарання аж до 10 років позбавлення волі. Далі – слово за судом.

Із помешкання поцупили долари, євро і гривні

У селі Сусваль Володимир-Волинського району обікрали будинок. З оселі винесли велику суму грошей. Про крадіжку у поліцію повідомив 66-річний місцевий мешканець. Як розповідають правоохоронці, злодії проникли в будинок пенсіонера шляхом підбору ключа. З барсетки заявника, яка знаходилася в шафі однієї з кімнат, викрали 3 тисячі доларів, 1 тисячу євро та 28 тисяч гривень. Загальна сума збитків становить 134 тисячі гривень.

Із сараю викрали велику суму грошей

У Володимирі-Волинському з сарайного приміщення викрали гроші. Про це інформують у Володимир-Волинському відділі поліції. Жителька міста повідомила правоохоронцям, що 13 вересня з 16:00 до 5:00невідомий проникнув до приміщення, звідки викрав накопичені гроші: 56 000 гривень та 2 000 доларів США, чим спричинили майнову шкоду у розмірі 108 000 гривень. Поліцейські встановили, що зловмисник потрапив до сараю шляхом пошкодження навісного замка.

Горіли 10 гектарів торфовищ

Поблизу села Лісняки Старовижівського району горіли торфовища. Площа займання – понад 10 га. Про це повідомила голова Смідинської ОТГ Оксана Піцик у Facebook. «Додаткові труднощі створював вітер та відсутність опадів, протягом тривалого часу (як наслідок – рівень води у каналах невисокий)», – розповіла голова ОТГ. Вона зауважує, що менше ніж за 500 метрів від зони горіння знаходиться ділянка, де кілька років тому внаслідок такої пожежі почали підриватися бойові припаси часів Другої світової війни. «Вкотре звертаємося до наших жителів з проханням припинити паління сухої трави та бур'янів», – закликає Оксана Піцик.

 

Знову горять торфовища, тепер поблизу села Лісняки площа займання більше 10 га. 4 добу наші пожежники стримують вогонь від поширення. Додаткові труднощі створює вітер та відсутність опадів, протягом тривалого часу (як наслідок - рівень води у каналах невисокий). Менше, ніж за 500 м від зони горіння знаходиться ділянка, де кілька років тому внаслідок такої пожежі почали підриватися бойові припаси часів Другої світової війни. Маємо надію, що нам вдасться ліквідувати пожежу. Вкотре звертаємося до наших жителів з проханням припинити паління сухої трави та бур'янів!!!

Posted by Оксана Піцик on Sunday, 15 September 2019

Варив наркотики у гаражі

У селищі Маневичі чоловік у власному гаражі виготовляв різноманітні наркотики, а згодом їх продавав. Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду. Раніше судимий чоловік торік у січні та березні збував різноманітні наркотичні речовини, обіг яких обмежено, зокрема опій ацетильований, зопіклон та метадон. Окрім того, обвинувачений організував у гаражі місце для незаконного вживання та виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин за допомогою встановленої плити та каструлі. Згодом чоловік збував ці речовини. Між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості. Суд визнав торговця винним та призначив покарання 4 роки позбавлення волі з конфіскацією всього майна, приєднавши до вироку один місяць невідбутого покарання.

На кордоні викрили шахрая

На посту «Ягодин» митники викрили шахрая, який намагався втричі занизити вартість транспортного засобу для зменшення розміру бюджетних платежів. До митного контролю представили сідельний тягач DAF та товаросупровідні документи, згідно з якими він був придбаний у Німеччині за 4500 євро. Водночас під час митного огляду у транспортному засобі виявили другий пакет документів на цей же тягач. Експортна декларація Королівства Нідердандів засвідчила справжню ціну придбання товару – 15 000 євро. Отже, чоловік, заповнюючи митну декларацію, занизив вартість авто більш ніж утричі. Він зізнався, що хотів зекономити на сплаті митних платежів.

Пожежа за пожежею

У суботу, 14 вересня, у Любешові горіла суха трава. Площа загорання – три гектари. Наступного дня в селищі знову горіло сміттєзвалище, а в селі Погулянка вогонь пошкодив житловий будинок. Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі. Про це повідомив провідний інспектор РС УДСНС у Волинській області Ігор Парчук, котрий вкотре наголошує, що спалювання сухої рослинності є злочином проти природи.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost,  Буг, ІА Волинські Новини, Нове життя, Княжий град, UA:Волинь, пресслужб ГУНП у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Волинської митниці ДФС.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вечірка до ранку. Луцька броварня кличе на Oktoberfest
Наступна новина Луцькі перевізники не хочуть братися за маршрут №23. Конкурс оголошують втретє
Останні новини
Схожі новини