Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 23 липня. ФОТО. ВІДЕО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 23 липня. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку перевернулося авто із п'яним водієм

Численні аварії, крадіжки, пожежі… На які пригоди була багата минула доба – читайте у традиційній добірці «Першого».

Мотоцикл не розминувся з легковиком

У селі Литовеж Іваничівського району 23 липня мотоцикл «Boxer 125» зіткнувся із автомобілем «Shkoda Octavia». Зранку 65-річний житель Нововолинська, виїжджаючи на головну дорогу, не пропустив автомобіль «Shkoda Octavia», за кермом якого перебував 34-річний житель Львівської області. Внаслідок ДТП мотоцикліст отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізували у хірургію Нововолинської центральної міської лікарні.


Обкрадають супермаркети

На Волині викрили зловмисників, котрі скоїли крадіжки із супермаркетів. Зокрма до Старовижівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що невідомий зловмисник викрав із супермаркету райцентру елітний алкогольний напій. Поліцейські встановили особу крадія. Ним виявився 32-річний раніше судимий житель району.

Співробітники Луцького відділу поліції встановили особу злодія,  котрий  викрав із полиць супермаркету, що в обласному центрі, п’ять блоків тютюнових виробів на загальну суму майже 1 тис. 900 грн. Крадіжку скоїв 46-річний житель Ківерцівського району.

Пенсіонерку застали в безпомічному стані

У Ковелі на вулиці Незалежності до помешкання пенсіонерки пробиралися через вікно, оскільки сусіди забили на сполох, що жінка уже кілька днів не виходить на вулицю і голосу не подає. Поліцейські, які прибули за викликом, прийняли рішення викликати рятувальників, аби пробратись всередину через вікно. У квартирі виявили 83-річну жінку, яка лежала у ванній кімнаті в безпомічному стані. Патрульні викликали медиків, які надали пенсіонерці необхідну допомогу. Від шпиталізації та відмовилась. 
Оскільки рідних жінка не має, її передали під опіку соціальній працівниці для подальшого догляду.

Так їхав, що аж перекинувся

Близько 4-ї години ранку 23 липня у Луцьку на перехресті вулиць Метельницького і Глушець перевернувся автомобіль. Поліцейські надали допомогу водієві і пасажирці, викликали медиків і рятувальників, оскільки від автомобіля було чутно запах газу. У 25-річного водія були ознаки сп’яніння, що й підтвердила перевірка – 1,73 проміле. На нього склали 2 протоколи.

За п’яну їзду хотів відкупитися хабаром

П’яний водій автомобіля ВАЗ – 27-річний мешканець села Лаврів Луцького району – хотів дати 2 тисячі гривень хабара патрульним, які його спинили у ніч на 23 липня на вулиці Глушець обласного центру за порушення правил дорожнього руху. При спілкуванні вони помітили у водія ознаки сп’яніння, що підтвердила й перевірка при двох свідках – 2,21 проміле.
Спочатку чоловік не визнавав, що керував саме він, у дискусію з поліцейськими включилась і чимала група підтримки, представниці якої знімали все на свої мобільні телефони і намагались заперечити дії патрульних. Під час складання адмінматеріалів винуватець запропонував інспекторам неправомірну вигоду в сумі кілька тисяч гривень, аби його не притягували до відповідальності. Після кількаразових попереджень про кримінальну відповідальність він не вгамувався. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Злодія знайшли… під столом

У Луцьку затримали чоловіка, який хотів винести речі з чужої оселі. У повідомленні, яке отримали патрульні з вулиці Гущанської, йшлося про те, що невідома особа проникає в літню кухню, де ніхто не живе. На місці події поліцейські ретельно обстежили оселю та прилеглу територію. У дворі будинку нікого не виявили. Тим часом помітили, що вікно в кухню відчинене, а поруч стоїть пакет із посудом. Усередині патрульні виявили й затримали 61-річного чоловіка, який сховався під столом. Він – мешканець Ківерцівського району. 

Затримали чоловіка, який перебував у розшуку

На вулиці Конякіна у Луцьку 22 липня затримали агресивного чоловіка, який до того ж нецензурно лаявся на дитячому майданчику. Коли чоловік побачив службовий автомобіль, почав утікати у двори. Патрульні переслідували його та паралельно викликали ще один екіпаж на підмогу.
Разом із колегами поліцейські зайшли у підвал, куди й забіг порушник, та затримали його там. Для встановлення особи чоловіка доставили до відділку поліції. З’ясували, що втікав він не просто так, адже перебував у розшуку одразу за 2 статтями Кримінального Кодексу: грабіж і опір правоохоронцям. На затриманого склали адміністративні матеріали та передали слідчому для проведення подальших дій.

Поліцейських, із вини яких з лікарні утік зловмисник, покарають

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо поліцейських, які не забезпечили належну охорону ув’язненого у лікарні. Зокрема ідеться про неналежне виконання інспектором сектору реагування патрульної поліції Луцького відділу поліції та начальником конвойного відділення № 1 першого взводу роти конвойної служби ГУ Нацполіції в області службових обов’язків, що призвело до втечі ув’язненого, який перебував на лікуванні у Волинській обласній клінічній лікарні. Нагадаємо, зранку 22 липня 2019 року з лікувального закладу втік 30-річний громадянин, підозрюваний у вчиненні крадіжки, щодо якого суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Невдовзі втікача затримали та доставили у Луцький відділ поліції. Працівники поліції, які не забезпечили належної охорони ув’язненого, відповідатимуть за службову недбалість.

Засудили молодика, який хотів спалити Дім молитви

Засудили 27-річним мешканця села Ярівка Горохівського району за грабіж та підпал. Увечері 14 листопада 2018 року нетверезий молодик на одній із АЗС у Горохові відкрито викрав дві пачки цигарок та утік, не заплативши за них. Діставшись рідного села, уже уночі 15 листопада чоловік прихопив оберемок соломи, поклав його під двері Дому молитви релігійної громади «Християн віри Євангельської» та підпалив. Споруда не згоріла лиш тому, що мешканці села помітили пожежу та загасили її. Зловмисник же з місця злочину втік. Таким чином релігійній громаді завдано майнову шкоду на суму 10000 грн. Збитки ці чоловік, який щиро розкаявся у скоєному, відшкодував. Горохівський районний суд визнав громадянина винним у вчиненні кримінальних правопорушень та призначив йому покарання на 4 роки позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку.

Через підпал сухої трави згоріли житлові обійстя

У селі Красний Бір Ростанської сільської ради Шацького району 23 липня сталася пожежа через підпал сухої. Попри оперативну реакцію лісівників – пожежного екіпажу, працівників групи оперативного реагування, державної лісової охорони ДП «Шацьке УДЛГ» – та районного підрозділу ДСНС, не вдалося врятувати два приватні житлові обійстя. У суху теплу погоду трава зайнялася дуже швидко, вогонь миттєво перейшов на будівлі. Вщент згоріли і самі будинки, і господарські споруди. Власників будинків у час пожежі на місці не було. Лісівники та рятувальники гасили вогонь і з допомогою машин, і вручну. Територію, вражену полум’ям, з усіх сторін оборали мінсмугами. Ймовірно, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

У центрі міста горіло помешкання

У Луцьку на вулиці Парковій загорілося помешкання у житловому будинку. На місці працювали декілька екіпажів рятувальників, медики, поліцейські. Пожежа трапилася на даховому перекритті. Надзвичайники отримали повідомлення і прибули на подію. Залучили 6 одиниць техніки пожежників, 2 екіпажі патрульних і 1 швидку. Потерпілих немає. Причину загорання наразі встановлюють, вогонь погасили. 

Виявили самосів коноплів

У Луцьку на вулиці Агрономічній 23 липня патрульні виявили самосів коноплі. «Рослини були насаджені вздовж грунтової дороги, біля них в окремих місцях витоптана трава. Швидше за все, це самосів», – повідомив поліцейський Олександр з місця події. Аби встановити можливих осіб, яким можуть належати ці насадження, патрульні викликали слідчо-оперативну групу з Луцького району. 

Засудили рома-шахрая

1700 гривень штрафу призначив суд чоловіку ромської національності, який ошукав мешканку Нововолинська. Засуджений під приводом обміну 1000 $, які виявилися сувенірними, ошукав жінку на 23 000 гривень. Відповідний вирок Нововолинський міський суд. Подія трапилася ще 23 травня 2017 року. Потерпіла до моменту розгляду справи померла. Обвинувачений свою вину визнав повністю. Уродженцю Чернівецької області, двічі раніше судимого за крадіжки, суд призначив покарання у виді штрафу 1 700 гривень. 

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, Буг, пресслужб ГУ Нацполіції у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Волинського ОУЛМГ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ігор Дильов став головою громадської ради при ОДА
Наступна новина Програма фестивалю пива та м’яса в Луцькому замку
Останні новини
Схожі новини