Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 6 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 6 серпня
Посадовця Держекоінспекції затримали на хабарі (фото Нацполіції)

Посадовця екоінспекції затримали на хабарі 60 тисяч гривень. Дитину на переході збило авто. Дідусь віддав шахраям велику суму грошей... Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у вівторок, 6 серпня.

На переході авто збило дитину

У Луцьку на вулиці Писаревського, напроти 22-ї школи, 6 серпня авто збило 8-річного хлопчика. Як розповів водій, він їхав зі швидкістю близько 30 км/год. Дитина раптово почала бігти прямо перед автівкою. Керманич різко загальмував, однак зіткнення уникнути не вдалося. Його слова підтверджують і очевидці ДТП, мовляв, хлопчик стояв перед переходом, а потім раптово побіг. Дитину забрали до лікарні. Вочевидь, травми незначні. Проте хлопець постійно плакав і просив, аби не викликали поліцію.

Маршрутка з дітьми протаранила легковик

У селі Княгининок на вулиці Соборній маршрутка з дітьми протаранила припаркований легковик «Рено». Аварія сталася близько 11-ї години у вівторок, 6 серпня. Водійка легковика з дитиною в цей момент були в амбулаторії. Лікарка Лариса Зінчук розповіла, що була свідком ДТП. З її слів, в автобусі їхали діти. По допомогу до медиків ніхто з них не звертався. Водій автобуса розповісти, що сталося, не захотів.

 
Аварія у Княгининку

На трасі у селі Княгининок автобус в’їхав у припаркований на узбіччі легковик. Машина від удару врізалася у стовп. Водійка з дитиною в цей момент були в амбулаторії. Лікарка Лариса Зінчук розповіла, що була свідком ДТП. З її слів, в автобусі їхали діти. За допомогою до медиків ніхто з них не звертався. Водій автобуса розповісти, що сталося – не захотів.

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 6 August 2019

Посадовця Держекоінспекції піймали із хабаром

У Луцьку викрили у хабарництві керівника сектору Держекоінспекції у Волинській області. Працівники сектору виявили порушення серед суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією пального на АЗС, а саме відсутність дозволів на викиди забруднюючих речовин в повітря. За непритягнення їх до відповідальності та вирішення питання щодо отримання необхідних дозволів завідувач сектору вимагав 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень. Кошти одержував у кілька етапів. 6 серпня від двох підприємців одержав 50 тисяч гривень та 3 тисяч доларів США «винагороди», під час чого останнього було затримано у Луцьку в одному із закладів харчування.

Затримали водія з наркотиками

У місті Луцьку 6 серпня патрульні затримали водія з наркотиками. Екіпаж помітив автомобіль AUDI A4, який під час руху проспектом Соборності порушив правила дорожнього руху. За кермом перебував 20-річний місцевий мешканець. При перевірці у чоловіка виявили поліетиленовий пакет прозорого кольору, в якому була порошкоподібна речовина рожевого кольору та згорток із порошкоподібна речовина білого кольору. Речовини зовні схожі на наркотичні.

Псевдомінеру оголосили про підозру

У Нововолинську слідчі повідомили про підозру 25-річному місцевому жителю, який повідомив про вибухівку в автомобілі сусіда, у вчиненні кримінального правопорушення. Нагадаємо, 31 липня близько 20-ї години  на «101» зателефонував нетверезий чоловік та повідомив, що поблизу одного із будинків він підклав ручну гранату під автомобіль «Ford Transit» жовтого кольору. Вибухотехніки ретельно оглянули вказаний автомобіль, однак вибухівки не виявили. Поліція оперативно встановила зловмисника. Ним виявився 25-річний житель Нововолинська. Правопорушника затримали.

Паліїв ловлять на гарячому

Волинські рятувальники та екологи під час рейдів сільськими населеними пунктами 5 серпня виявили факти спалювання сухої рослинності. Зокрема на гарячому попався житель села Горшовець Микола О. 1962 року народження. А у селі Брани та Борисковичі Горохівського району виявили трьох порушників правил пожежної та екологічної безпеки. На усіх склали відповідні адмінпротоколи.

Загорівся торф’яник

Поблизу селі Свійчів Оваднівської ОТГ Володимир-Волинського району 5 серпня загорівся торф’яник на площі близько гектара. Для гасіння пожежі задіяні рятувальники 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру (дві пожежні автоцистерни, дві мотопомпи, 10 чоловік особового складу), працівники місцевої пожежної команди села Галинівка. Пожежу локалізували. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

 
На Волині горять торфовища

Волинські рятувальники продовжують гасити пожежу на торфянику поблизу села Свійчів Оваднівської ОТГ Володимир-Волинського району. Інформація про загоряння надійшла учора, розповів речник управління ДСНС в області Володимир Нестеров. З його слів, пожежа охопила площу трохи більше гектара. Ймовірна причина загоряння – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 6 August 2019

Обікрали на вокзалі

45-річного жителя Волинської області обікрали на автовокзалі у місті Червонограді Львівської області. Під час стоянки автобуса у нього викрали гаманець, в якому були 450 гривень, 700 польських злотих та банківська картка. Поліціявстановила, що до вчинення правопорушення причетний раніше судимий 43-річний місцевий мешканець. 

Чоловіка судили за питний мед

Фіскальна служба хотіла притягнути до адмінвідповідальності ковельчанина за питний мед. За даними фіскалів, чоловік, який працює вчителем, нібито порушив правила ведення господарської діяльності: продавав алкогольні напої без відповідної ліцензії, а також без реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності в органах державної влади. На ковельчанина склали протокол про адмінпорушення. У судовому засіданні він провину не визнав. Чоловік пояснив, що його запросили організатори цьогорічного фестивалю тюльпанів «Волинська Голландія»,  аби продемонструвати та дати можливість відвідувачам скуштувати продукти бджільництва власного виробництва, серед яких був представлений мед питний. Ковельський міськрайонний суд дійшов висновку про відсутність у діях медовара складу адміністративного правопорушення, оскільки в матеріалах справи немає переконливих доказів здійснення ним торгівлі та факту віднесення вилученої продукції до алкогольних напоїв. Суд постановив провадження в справі закрити та повернути господарю вилучені напої.

Шахраї видурили в пенсіонера велику суму

До 80-річного пенсіонера-лучанина вночі зателефонував невідомий, назвався його сином і повідомив, що потрапив у ДТП. Мовляв, зараз перебуває у міській лікарні з тяжкими  ушкодженнями. Він повідомив, що потребує значної суми на лікування. Дідуся не насторожило запитання «Скільки ви маєте грошей?». І він відповів, що може передати тисячу доларів та понад 30 тисяч гривень.«Син» надиктував пенсіонерові заяву, а після цього сказав, що не може більше говорити, а по гроші прийде слідчий. «Слідчий» подзвонив у двері через 5 хвилин, забрав написану заяву і зник. Ще через певний час до пенсіонера знову подзвонили. Цього разу сказали, що потерпіла особа померла, і потрібно ще 20 тисяч доларів для «врегулювання ситуації». Лише після цього чоловік зрозумів, що спілкувався не зі своїм сином і одразу зателефонував у поліцію. 

Із зачиненого авто викрали ноутбук

У Шацьку зловмисник викрав із автомобіля «Кіа Ріо», який належить 30-річному киянину, вартістю 16 тис. гривень. На місце виїхала група реагування патрульної поліції, правоохоронці встановили злодія. Ним виявився житель Львівської області. Поліцейські з’ясували, що правопорушник, шляхом сканування сигналу до центрального замка  проник в автомобіль і звідки викрав ноутбук.  

Підготовлено за матеріалами видань Вісник + КВолинь24, Район.Ковель, Волинь-нова, UA:Волинь, пресслужб ГУПН у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, управління ДСНС у Волинській області, ГУНП у Львівській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обираємо героя чи героїню липня на «Першому»
Наступна новина 10 700 відвідувачів і 1 200 метрів паркану: «Бандерштат-2019» у цифрах 
Останні новини
Схожі новини