«Карткові будинки» по-волинськи: Гіркополонківська громада

«Карткові будинки» по-волинськи: Гіркополонківська громада

Децентралізація обіцяє волинським ОТГ нові надходження, програми розвитку, різноманітні грантові проекти для розробки стратегій та ще багато позитивів від об’єднання. Проте спочатку потрібно обрати нову раду, яка мала би будувати ОТГ за новими, “реформованими” стандартами.

Проте вибори у сільських та селищних громадах мають власний колорит та специфіку. Тут часто навіть не чули про модні політтехнології, натомість обирають депутатів у сільраду, з якими росли на одній вулиці, ходили в школу чи гралися в дитинстві. Тут стати депутатом чи депутаткою можуть “звичайні” вчителька, фельдшер або листоноша поряд із бізнесменами та досвідченими політиками.

У другому матеріалі циклу - про Гіркополонківську громаду.

ЧИТАТИ ПРО КІВЕРЦІВСЬКУ ГРОМАДУ

      *       *       *

До новоутвореної Гіркополонківської громади увійдуть Гіркополонківська сільська рада (Гірка Полонка, Оздів, Полонка), Лаврівська сільська рада (Лаврів), Ратнівська сільська рада (Ратнів, Вікторяни). Загалом близько 7,3 тисячі мешканців.

Один із кандидатів – самовсуванець та депутат райради Вадим Веремчук – вже встиг "засвітитися" у скандалі. Він офіційно працює на підприємстві “Лодомерія” - на посаді заступника директора. Натомість його брат Владислав Веремчук - серед засновників підприємства, а зареєстрована “Лодомерія” в приміщенні Коршівської сільської ради.

У Веремчука були обшуки в рамках можливих порушень на КП “Луцьке” - комунального підприємства районнї ради, адже він як колишній заступник голови райради міг бути причетний до ухвалення рішень щодо спорудження скандальних котелень.  Натомість Вадим Веремчук заявив про переслідування, адже балотується за фактичної підтримки "опозиційної" до керівництва держави партії "УКРОП".

Вадим Веремчук

Друга кандидатка, яку неформально підтримує вертикаль Волинської ОДА - нинішня Гіркополонківська сільська голова Ніна Симонович. На території сільради проблем вистачає: погані дороги, громадський транспорт, інфраструктура, не в останню чергу за рахунок того, що громада не мала додаткових коштів, які забезпечували першопрохідцям  в рамках реформи децентралізації. Та й діюча голова на посаді – тільки з 2015 року.

Проте вдалося відкрити кілька дитячих майданчиків за бюджетні та спонсорські кошти, а також облаштувати вуличне освітлення на багатьох вулицях.

Також у 2016 році рада на чолі з Симонович потрапила у скандал , адже мешканці активно протестували проти декомунізації назв вулиць у селі (Вереснева - Соборності, Жовтнева – Мальовнича, Колгоспна – Волі, Листопадова – Волошкова) та навіть судилися через це. У підсумку сільрада суд програла.

Ніна Симонович. (фото ВолиньPost)

Третій кандидат - від “Об’єднання “Самопоміч” - депутат Луцької міської ради Микола Собуцький. Хоча Микола з 2015 року працював у обласному центрі, у його батька Миколи Собуцького є фермерське господарство у Коршеві , що межує і новою громадою, тому кандидат переконує, що проблеми сільської громади знає.

Окрім депутатської роботи, він був волонтером місії "Чорний тюльпан", яка відшукувала загиблих бійців на Сході, та служив у медичному добробаті "Госпітальєри". Під час нещодавніх акцій протесту та блокування Волинської митниці Собуцький брав участь у акціях, адже також має "євробляху".

На виборах у Гіркополонківську громаду він розраховує перемогти за рахунок “свіжих” підходів, зокрема активності на зустрічах з мешканцями та в соціальних мережах, а також антирейтингу інших двох, більш "провладних" кандидатів. Проте адмінресурсу та значних фінансових ресурсів у Собуцького немає.

Микола Собуцький

Серед відомих кандидатів із бізнесу, які претендують на крісло в раді - директор “Автогазцентру” Степан Пась (самовисуванець), головний адміністратор компанії “Техно Модуль Ультра” Світлана Косенко (самовисуванка), директор ІА “Волиньпост” Юрій Сковорода (самовисуванець), керівник департаменту “Волиньзернопродукту” (бренд “Вілія”) Віталій Хінцінський (безпартійний), а також заступник і син директора СГПП “Рать” Юрій Шумський.

Антон БУГАЙЧУК (для «Першого»)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Холодні батареї? Не мовчіть. Комульники розповіли лучанам, як вирішити проблему
Наступна новина Творці «Орла і решки» зняли шоу про Луцьк. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини