РЦ «Промінь» у Луцьку залишився без парковки

РЦ «Промінь» у Луцьку залишився без парковки

У Луцьку розірвали договір про співпрацю між школою плавання та товариством «ПРОМІНЬПАРКСЕРВІС».

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради у п’ятницю, 18 травня.

Нагадаємо, співпраця полягала в облаштуванні спільної парковки на території Луцького плавального басейну, якою могли користуватися як відвідувачі школи плавання, так і відвідувачі РЦ «Промінь».

Окрім того, було облаштовано окрему парковку біля басейну, а також встановлено спортивний та ігровий майданчики. 

Як раніше повідомляв юрисконсульт Валентин Хаймик, договір про співпрацю «Променя» з Луцькою плавальною школою укладений до 2041 року. Згідно з його умовами, зобов’язання можуть бути змінені за взаємною згодою з обов'язковим складанням письмового документа, що затверджується рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради. А дострокове припинення договору відбувається лише за згодою сторін відповідно до чинного законодавства.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міськради Костянтин Петрочук під час виступу зауважив, що парковка знаходиться у користуванні міста.

Читати також: Провальний звіт віце-мера: Петрочук втрачає популярність серед провладної більшості Луцькради

Натомість член виконкому Андрій Киця зазначив, що вони не мають права голосувати за одностороннє розірвання договору, адже це можна вирішити тільки шляхом звернення до суду.

Депутат Луцькради Павло Данильчук сказав, що ця проблема демонструє відкриті політичні розбірки.

«Вчора прочитав цей проект рішення. У мене були питання до пояснюючої записки, яка абсолютно немає аргументації. Запитаю у Петрочука: на яких підставах виноситься цей проект рішення?

У додатках немає листа, директор «Променя» зараз говорить, що ще буде зустрічатися та обговорювати цю проблему. То для чого ми тут зібрались?

Ми, як депутати міськради, два роки тому, розуміючи, що приміщення «Променя» купив приватний підприємець, виділили йому під оренду земельну ділянку для парковки на 10 років. Проблема висмоктана з пальця. Це фактично політичні розбірки, давайте будемо відвертими», - виступив Павло Данильчук.

Попри всі сперечання члени виконкому проголосували за розірвання договору.

Директор РЦ «Промінь» Дмитро Грелюк таке рішення прокоментував стримано, запевнивши, що це питання розглядатимуть з юристами, аби зрозуміти, як бути далі. 

Зауважимо, подібний випадок тиску на приватний бізнес в обласному центрі Волині спостерігається вже не вперше. Всього лише кілька місяців тому у Луцьку в такий специфічний спосіб змусили місцевий бізнес сплачувати за землі під рекламними щитами на 49% більше, ніж було раніше.

За зверненням рекламістів, Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України взялось за перевірку обґрунтованості та доцільності прийняття рішення про підняття на 49% вартості оренди землі для розміщення білбордів від 21.02.2018р.

Таким чином, якщо порушення будуть встановлені – АМКУ може оштрафувати Луцький міськвиконком у 10-кратному розмірі за порушення монопольного законодавства.

Оператори луцького рекламного ринку намагалися домовитися з місцевою владою, аби остання скасувала своє рішення від 21 лютого, що змушує бізнес сплачувати за землі під рекламними щитами на 49% більше, ніж раніше.

1 березня Асоціація рекламістів Волині ініціювала зустріч з міською владою та пояснила, що такі тарифи фактично вб’ють цей вид бізнесу у Луцьку. Проте у міськраді не прислухалися до бізнесу – рішення не скасували.

Тим часом, бізнесмени вже почали відмовлятися від дозволів, згідно яких мали б розмістити нові конструкції у Луцьку.

Крім того, виконавчий комітет Луцької міської ради відмовився приймати до розгляду проект рішення про внесення змін до рішення від 21.02.2018 №111-1 «Про збільшення базового тарифу в розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Луцька».

Натомість, перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад порекомендував представникам рекламного бізнесу, які не можуть справитися з високими тарифами, віддавати рекламні площини на баланс КП «Луцькреклама».

Відтак, луцькі рекламісти подали на міську раду позов до суду через нові тарифи на білборди. Однак суд вирішив, що Луцький міськвиконком законно підняв тарифи на рекламу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка на форумі у Брянську: «Єднання та дружба з росіянами особливо важлива»
Наступна новина Голові Луцької райдержадміністрації хочуть висловити недовіру
Останні новини
Схожі новини