Про Івано-Франківськ і Європу: в Луцьку презентують два романи

Про Івано-Франківськ і Європу: в Луцьку презентують два романи

У Луцьку відбудеться зустріч з письменником Остапом Українцем, який презентує романи про Станіслав шістдесятих та Паломництво містами Європи.

Захід розпочнеться о 18:30 12 червня в мистецькому салоні «Артист» (вул. Богдана Хмельницького, 1), – повідомили в мистецькому об’єднанні «Стендаль».

Остап Українець - молодий та амбітний випускник Києво-Могилянської академії, який читає лекції про ісландську магію, перекладає тексти культових авторів Говарда Лавкрафта, Едгара По та Томаса Еліота. Він – співорганізатор конкурсу контркультурної прози «Львів. Доза. Порно».

Остап Українець дебютував як письменник з романом «Малхут» (2017, видавництво «Фабула»). В центрі сюжету – рідний автору Івано-Франківськ. Перед читачами з’являється образ Станіслава шістдесятих років ХІХ століття. Молодому адвокату і контрабандисту Іґнацію Камінському під час однієї з оборудок до рук випадково потрапляють старі листи, у яких згадується його рідне місто як осердя лицарського ордену. Головною метою таємної організації було створення політичного союзу вільних країн — відновленої Речі Посполитої.

У 2018 році вийшов друком наступний роман Українця «Транс» (Видавництво Жупанського).  Ідея написання виникла під час подорожі Європою: «Коли я був у Празі, то знайшов гаманець із грошима, який належав якомусь турку. Ми спробували той гаманець передати, але дорогою з нього зникли всі гроші, і ми не знаємо, хто їх забрав. Потім цей хлопець писав на Фейсбуці, наполегливо стукав і питав, куди поділися ті гроші, за які він міг ще їздити кілька тижнів Європою. Ми нічого не могли на це відповісти, але після цього в мене з’явилась ідея цю історію гіперболізувати та зробити якусь детективну історію погоні та втечі. Коли я почав її писати, я зупинився і подумав, що можна її і не дописувати, можна зробити ще щось інше. Так у кожному новому розділі до мене поверталась ця думка» (Інтервю для видання «Weche»).

 

                    


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Свято-Троїцькому соборі Луцька молилися за журналістів. ФОТО
Наступна новина Віктор Кривіцький: «Для митниці «безвіз» – то серйозне випробування і нові виклики»
Останні новини
Схожі новини