Волинь: хроніка пригод п'ятниці, 1 березня. ФОТО. ВІДЕО

Волинь: хроніка пригод п'ятниці, 1 березня. ФОТО. ВІДЕО

У 40-му мікрорайоні Луцька 1 березня трапилась ДТП за участю автомобілів Renault Grand Scenic та Renault Megan. Зі слів очевидців аварії, Renault Megan виїжджав із вулиці Наливайка, у напрямку мосту, а Renault Grand Scenic рухався головною дорогою. Тож, ймовірно, водій Megan не надав переваги у русі Grand Scenic, чим і спричинив зіткнення. На щастя, постраждалих у ДТП немає. Обидва авто отримали незначні механічні ушкодження. На місці автопригоди працює поліція.

* * *

У Луцьку вилучили фальсифікованого алкоголю на півмільйона гривень. Так, в одному із складських приміщень обласного центру знайшли підпільний цех, у якому за допомогою спецобладнання виготовляли алкогольні напої, шляхом змішування технічної води зі спиртом невідомого походження та якості, ароматизаторів та барвників.

Фальсифікат розливали, як в скляні пляшки різного об’єму, так і в пакети «Bag in Box». В подальшому на тару зловмисники наклеювали підроблені марки акцизного податку України та етикетки відомих українських виробників лікеро-горілчаної продукції. Після цього «готова продукція» реалізовувалася через заклади торгівлі та громадського харчування Волинської області.

За результатами обшуків, з незаконного обігу працівниками поліції вилучено понад півтони спирту та готову алкогольну продукцію, орієнтовною вартістю понад 500 тисяч гривень.

* * *

У Локачинському районі поліція викрила у крадіжці електропроводів 61-річного жителя району.

Зловмисник викрав майже 400 м. електрокабелю. Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

* * *

На Волині протягом доби рятувальники ліквідували 19 пожеж, з них 7 – загорання сухої трави.
Так, 28 лютого о 05:42 в селі Шахтарське Іваничівського району горів двохповерховий цегляний будинок. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

А о 05:58 трапилась пожежа в Дерно Ківерцівського району. Там горів цегляний житловий будинок. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.

Того ж дня о 15:07 в Ситниця Маневицького району виникла пожежа в дерев’яній літній кухні. Ймовірна причина пожежі – порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення.

Крім того, на території області трапилось 7 загорань сухої рослинності. Зокрема пожежі виникли в Любомльському, Турійському, Іваничівському, Ратнівському та Любешівському районах. Усі вони ліквідовані працівниками служби порятунку. Причина усіх пожеж сухої трави – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

* * *

У Горохові трапилась пожежа. Вогонь спалахнув у двоповерховій будівлі на вулиці Козацькій,17, о 23:05 неподалік від центрального ринку. На першому поверсі там розміщений магазин, а на другому – чотирикімнатна квартира. Вогонь знищив 200 квадратних метрів даху, частково перекриття, речі домашнього вжитку. Причина пожежі – встановлюється.

* * *

Лише за останніх дві доби у Луцьку зафіксували 6 крадіжок з автомобілів. Тричі зловмисники викрадали акумулятори із припаркованих поряд з житловими будинками не обладнаних сигналізацією автівок. Двічі крадіям вдалося розжитися автомагнітолами. 

А з припаркованого поблизу будинку на проспекті Соборності автомобіля марки "Ford Transit", розбивши у ньому скло, злочинці викрали не лиш автомагнітолу, але і акустичну гітару.

* * *

У Луцьку затримати 39-річну зловмисницю, яка промишляла крадіжками ювелірних виробів.

Упродовж лютого 2019 року раніше судима спритниця під приводом "у вас сережка розстебнулася, дозвольте я поправлю" зняла прикраси з вух п’яти лучанок, завдавши потерпілим матеріальної шкоди на 12 тис. грн. Нині її затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення жінці про підозру у вчиненні крадіжок (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 185 КК України) та про обрання їй запобіжного заходу.

* * *

У Луцьку патрульний врятував самогубця

На вулиці Гнідавській, за поручнем, на краю мосту, стояв молодий чоловік, який мав ознаки сп’яніння і був розгублений. По телефону говорив диспетчеру служби 102, що зараз зіскочить вниз. На місці зібрались кілька екіпажів патрульної поліції. Один з інспекторівпочав вести розмову з чоловіком, переконував його не чинити самогубство. Той пояснював, що має сімейні проблеми і не хоче жити. 

Патрульний застосував свої професійні вміння та психологічні прийоми при розмові з особою: чоловіки домовились, що інші екіпажі роз’їдуться, і тоді вони продовжать спілкування.

Патрульний відтягнув громадянина від краю мосту та допоміг сісти у службовий автомобіль. Потому його доставили до психіатричної лікарні.
Наразі життю й здоров’ю 27-річного волинянина нічого не загрожує.

* * *

Розшукали тіло уродженця села Житані Володимир-Волинського району 19-річного Олександра Примака, який майже три місяці тому пішов на дискотеку у сусіднє село і зник безвісти. 
Тіло було знайдено в рові, який впадає в річку Луга за селом Житані в напрямку села Селець.

Знайшов тіло хлопець, що плавав річкою на надувному човні і наштовхнувся на труп. Він і викликав поліцію.

Наразі сказати чи є на трупі тілесні ушкодження неможливо, лише після проведення судово-медичної експертизи буде встановлено причину смерті.

* * *

1 березня у Луцьку біля облмуздрамтеатру автівка збила велосипедиста.
Зі слів свідків, близько 17.25 поблизу кафе «Базилік», перед поворотом на Словацького, легковик «Фольксваген Пасат» збив велосипедиста. Чоловіка з травмами забрали до лікарні медики швидкої, які прибули на місце події.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Амбулаторію на Волині, яка вражена грибком, планують перенести в інше село. Люди - проти
Наступна новина У Луцьку урочисто відкрили концертний зал музичної школи. ФОТО
Останні новини
Схожі новини