Як народні депутати Волинську митницю хвалили та з бізнесом говорили. ВІДЕО

Як народні депутати Волинську митницю хвалили та з бізнесом говорили. ВІДЕО

Представники Комітету ВРУ з питань бюджету проінспектували митний пост «Луцьк».

Побудований він майже 10 років тому. Його площа становить 2,5 га, тому одночасно тут можуть перебувати 250 транспортних засобів, – йдеться в сюжеті Сфера-ТВ.

На митному посту «Луцьк» на сьогодні акредитовано понад 1500 учасників зовнішньо-економічної діяльності. Щомісяця близько 450 з них оформляють вантажі. 99% - шляхом електронного декларування. З серпня 2017 року тут працює «єдине» вікно, переваги якого змогли оцінити українські експортери.

До слова, митний пост Луцьк був відкритий у 2011 році як зразок державно-приватного партнерства. Він розташований на виробничих потужностях підприємства з іноземними інвестиціями «Модерн Експо». Директор підприємства Петро Пилипюк зазначає, що це дуже зручно і вигідно для них, адже бізнес, який працює чесно на Волині, має всі преференції від митниці.

 

Далі митні питання обговорили вже власне на засіданні комітету. Начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького похвалили за постійні перевиконання індикативних показників, адже саме за кошти, які надходили від «митного експерименту», на Волині відремонтували чимало доріг. Зі свого боку, Віктор Кривіцький попросив представників комітету звернути увагу на розбудову інфраструктури митних пропусків.

До слова, в минулому році Волинська митниця спрямувала до державного бюджету понад  7 мільярдів грн., таким чином перевиконавши індикативний показник на 35%, що дозволило залучити значні суми власне на ремонт волинських доріг.

На жаль, держава змінила правила митного експерименту і тепер обсяг «дорожніх» коштів залежатиме не лише від роботи Волинської митниці, але й від показників всіх митниць України.

Таким чином у цьому році надходження очікуються суттєво менші. Хіба, можливо, депутати – учасники сьогоднішнього виїзного засідання ініціюватимуть відповідні зміни, аби зберегти митні надходження на ремонт доріг у попередніх обсягах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Денис П'ятигорець розповів, коли стане заступником Олександра Савченка
Наступна новина Що робили в Луцьку народні депутати з «бюджетного» комітету. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини