Ресторанні підсумки: що змінилось у Луцьку у 2018-ому

Ресторанні підсумки: що змінилось у Луцьку у 2018-ому

2018 – рік бурхливих змін у ресторанному бізнесі Луцька. Кафе, ресторани і клуби відкривались у місті зі швидкістю світла. У деяких районах міста з’явилось навіть по кілька закладів зі схожою концепцією.

Пропонуємо пригадати, які найцікавіші кафе, бари і ресторани відкрились у Луцьку цього року, а які навпаки – припинили своє існування.

ЗАКРИТТЯ CARAMEL CAFÉ

Карамель кафе закрили після 12,5 років роботи

У лютому повідомили про закриття закладу Caramel Café. Він пропрацював 12,5 років у центрі Луцька. Керівник компанії «Гранд Персона» Віталій Бровін тоді розповідав, що на місці кафе відкриють ресторан, однак поки новий заклад не запрацював. Ходили чутки, що це буде ресторан української кухні, проте вони не підтвердились.

ВІДКРИЛИСЬ ДВІ КАВ’ЯРНІ «КАПУЧІНО»

За рік у Луцьку відкрилось дві кав’ярні «Капучіно»

У 2018 році у Луцьку відкрилось дві кав’ярні-кондитерські «Капучіно». Спершу – на вулиці Огієнка у лютому, потім – на вулиці Лесі Українки у вересні. У закладах подають солодощі власного виробництва. Зовні вони більше нагадують домашні. Хоча готують тут і сучасні мусові торти.

Також кондитери «Капучіно» виготовляють солодощі на замовлення.

НОВИЙ РЕСТОРАН У ГОТЕЛІ NOBLE BOUTIQUE HOTEL

Відкриття літньої тераси ресторану «Meat & Green» 

У квітні ресторан у луцькому готелі «Noble Boutique Hotel» змінив орендаря та концепцію. Замість ресторану під назвою «Noble Restaurant» тепер тут – ресторан «Meat & Green». Розробкою першої концепції та відкриттям займався Віталій Бровін – фактичний керівник компанії «Гранд Персона» і син її засновника Олега Бровіна.

Новий ресторан відкрила компанія «Cartel», яка має 14 ресторанів на гірськолижному курорті «Буковель». У закладі розповідали, що подають м’ясо з різних регіонів – від Китаю до Америки.

ЛЬВІВСЬКІ КРУАСАНИ У ЛУЦЬКУ

Львівська мережа розрослась на Луцьк

У квітні у Луцьку відкрився заклад львівської мережі кав’ярень «Львівські круасани». У закладі на вулиці Винниченка подають круасани з багатьма видами начинки – солоної і солодкої. Скомпонувати інгрідієнти можна на свій смак.

ЗАМІСТЬ «ОПЕРИ» – MOJO

Клуб «Опера» пропрацював у Луцьку 5 років і закрився у 2018
Новий заклад MOJO ресторатор Роман Хорзов відкрив на вулиці Ковельській
Всередині – сімейний ресторан, караоке-дискоклуб, спортзал. У планах – готель

Закриття одного з найпопулярніших луцьких нічних клубів «Opera Dance Club» – однозначно важлива подія у луцькій сфері розваг. Заклад пропрацював 5 років і, як пояснив власник Роман Хорзов, його життєвий цикл закінчився.

Натомість відомий ресторатор відкрив на вулиці Ковельській комплекс MOJO. Він поєднує великий сімейний ресторан, караоке-клуб та фітнес-клуб. У планах – відкриття готелю. У ресторані подають багато видів піци, суші, страви європейської кухні.

ЖК «ЯРОВИЦЯ» «ОБЖИВСЯ» ЗАКЛАДАМИ

У закладі Pur.Pur подають сніданки
Тут – багато зелені. Як справжньої, так і намальованої на стінах

На початку літа тут відкрили кафе «Pur.Pur». Акцент у ньому зробили на сніданках і десертах. В інтер’єрі переважають світлі кольори, є багато зелені – як справжньої, так і намальованої на стінах. Дизайнери кажуть, що хотіли відійти від популярного в місті стилю лофт.

Належить заклад співвласникам мережі ресторанів «Базилік».

***

Cafe De Vino – ще один заклад, який відкрили цього року у ЖК «Яровиця»
Тут подають більше 65 видів вина

Ще один ресторан у ЖК «Яровиця» відкрили у жовтні. Називається заклад Café de Vino. Він спеціалізується на м’ясі і вині. Всередині є скляна винна кімната. Зараз у закладі пропонують більше 65 видів вина, а також сири з різних країн Європи.

ЗАКРИТТЯ ВАРЕНИКІВ ТУТ

Вареники ТУТ працювали на 5 поверсі луцького ЦУМу
Зараз місце кафе пустує

Заклад швидкого харчування «Вареники ТУТ» відкрили в оновленому луцькому ЦУМі у 2012 році. У ньому подавали вареники, соління. У закладі була стала ціна на усю їжу – платити потрібно було за вагу. У 2018 році він припинив своє існування. Керівник компанії «Гранд Персона», яка відкривала кафе, Віталій Бровін, пояснювати причини закриття відмовився. Уже кілька місяців місце «Вареників ТУТ» пустує.

З ВУЛИЧНОЇ КАВИ ДО КАВ’ЯРНІ

Kava Avenue відкрила першу кав’ярню на вулиці Винниченка
Спершу тут подавали бургери і салати, але вирішили залишити лише солодощі

Улітку власник мережі вуличних кавових велояток «Кava Avenue» Андрій Хоменко відкрив першу кав’ярню на вулиці Винниченка. Спершу у закладі, окрім десертів і кави, подавали також бургери і салати, однак згодом вирішили зупинитись на солодощах.

Також цьогоріч мережа поповнилась невеликою кав’ярнею на проспекті Волі та вагончиком біля ЦУМу.

ЦІЛОДОБОВА КАВ’ЯРНЯ

Aroma Kava – перша цілодобова кав’ярня у Луцьку
Фішка мережі – тематичні картини

Ще одна мережа виросла з формату вуличних кавових яток і відкрила стаціонарну кав’ярню. Заклад Aroma Kava запрацював на вулиці Лесі Українки. Окрім напоїв, тут подають десерти. Пропонують також кавові напої на основі популярних зараз соєвого та мигдалевого молока. Особливість кав’ярні в тому, що вона єдина у місті, яка працює цілодобово. Інтер’єр прикрашають тематичні картини.

ЗАКРИВСЯ «ВИНОГРАД»

Кафе «Виноград» працювало у затишному дворику на Лесі Українки
Заклад славився креативною рекламою

У вересні закрилось кафе «Виноград», яке чотири роки працювало у дворику на вулиці Лесі Українки. Містяни називали його «італійським двориком». Пригощали тут вином і закусками. Також кафе частували гостей луцьких фестивалів їжі равликами.

М’ЯСО ЗАМІСТЬ КАВИ І ТІСТЕЧОК

М’ясний ресторан відкрили на місці кав’ярні
М’ясо тут готують при гостях на відкритому вогні

У вересні на проспекті Соборності, 16Б на місці «Львівської майстерні шоколаду» відкрився ресторан «На вогні». Основа меню – м’ясні страви, які готують на грилі при гостях.

Відкрив заклад один із співвласників мережі луцьких кав’ярень «Франс.ya» Юрій Оришко.

М’ЯСНИЙ РЕСТОРАН БІЛЯ ПАРКУ

Ресторан 4REST належить до мережі закладів «Базилік»
В його інтер’єрі використали складне освітлення

Ще один м’ясний ресторан у цьому районі відкрився на кілька тижнів пізніше. Наприкінці вересня на вулиці Кравчука запрацював заклад 4REST. Раніше на цьому місці працювала піцерія «Сан-Ремо». М’ясо тут готують також на відкритому вогні. В інтер’єрі дизайнери поєднали цеглу, метал і дерево, окрім цього використали складне освітлення.

ІСТОРИЧНА КАВ’ЯРНЯ ДВОХ АТОВЦІВ

Кав’ярня «Старе місто» – проект двох учасників АТО
В інтер’єрі використали популярний декоративний мох

У листопаді двоє учасників АТО Микола Кравчук та Анатолій Форманюк відкрили на вулиці Драгоманова кав’ярню «Старе місто».

Акцент у закладі зробили на історії міста. У залах розмістили портрети князів Любарта і Свидригайла та зробили декупаж з фотографіями Луцька у міжвоєнний період минулого століття.

НОВИЙ КАРАОКЕ-КЛУБ У «ПРОМЕНІ»

У клубі гостям допомагають співати бек-вокалістки

У середині листопада у розважальному центрі «Промінь» відкрили караоке-клуб George's Club. Заклад працює з 18:00 до 6 ранку. Розважальна програма починається о 22:00. Співати гостям допомагають бек-вокалістки.

КАФЕ ЗІ СНІДАНКАМИ У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА

«Бенедикт» – нове кафе у самому центрі Луцька
Тут подають сніданки, страви європейської та азійської кухні

У другій половині грудня на Градному Узвозі відкрили кафе «Бенедикт». Акцент у ньому зробили на сніданках, а також європейській та азійській кухні. Шеф-кондитером у закладі став учасник шоу «Король десертів», що транслювалось на каналі 1+1, Антон Линда. Десерти тут подають, як класичні (наполеон, прага), так і сучасні мусові.

ЗАКРИВСЯ ЯПОНСЬКИЙ РЕСТОРАН

Ресторан СУШИЯ закрився після кількох років роботи у Луцьку

Наприкінці грудня у Луцьку закрився ресторан японської кухні відомої мережі СУШИЯ. У закладі причини закриття не пояснюють.

Хоча влітку цього року керівництво мережі заявляло про оновлення концепції своїх ресторанів. Чи буде продовження у луцького закладу наразі невідомо.

Текст: Віта Сахнік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Новий рік у церкві: куди лучанам піти на нічну службу
Наступна новина «Я можу втратити слух», - Дзідзьо про стан здоров'я після нападу
Останні новини
Схожі новини