Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 2 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 2 вересня
Засудили солдата, який утік із військової частини з автоматом

Засудили солдата, який у квітні втік із військової частини на Волині, прихопивши із собою автомат… Також 2 вересня «Першому» стало відомо і про інші пригоди Луцька та Волині.

Подвійна ДТП біля Луцька

Увечері 1 вересня у селі Липини Луцького району 18-річна жителька обласного центру, керуючи автівкою «Opel Astra», не надала перевагу у русі автомобілю «Mercedes Benz» під керуванням 48-річного ковельчанина. Транспортні засоби зіштовхнулися. Від удару автомобіль «Opel Astra» відкинуло, і він врізався у легковик «Volkswagen Passat», за кермом якого перебував 30-річний житель Ківерцівського району. Усі транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень. Внаслідок ДТП 30-річний водій отримав тілесні ушкодження, однак не госпіталізувався.

Горе-мисливець хотів відкупитися хабаром

У селі Тагачин Турійського району 26-річний житель Ковельського району хотів дати патрульним хабар у розмірі 400 грн за уникнення адміністративної відповідальності за здійснення полювання у невідповідні дні. З місця події поліцейські вилучили гроші та мисливську рушницю «SAUER» 12 калібру. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

Затримали крадіїв зі зброєю

У ніч на 2 вересня на проспекті Соборності в Луцьку патрульні зупинили автомобіль Skoda, водій якого міг бути причетним до ряду крадіжок.
Всередині перебувало двоє чоловіків 1993 та 1991 років народження.У громадян виявили фотоапарат, ноутбук, інструменти, грошові кошти, набір ключів, предмет, схожий на пістолет. Їх походження ті пояснити не могли. Також попередньо відомо, що документи на автомобіль були підроблені. Осіб освідували й доставили до відділку, транспортний засіб вилучили.

Чоловік спав у задимленій квартирі

Патрульні врятували чоловіка, який міг загинути у задимленій квартирі у Луцьку на проспекті Грушевського. «На місці події відчули їдкий запах диму, ми стукали у двері і дзвонили, однак реакції не було. Сусідка повідомила, що всередині точно знаходиться чоловік, а оскільки зловживає алкоголем, може заснути і не чути стуку», – розповідає інспектор Володимир Фарамець. Патрульні силою відчинили двері і пробрались усередину. Осередок диму виявили біля газової плити. Поліцейські локалізували надходження диму, перекрили газову трубу, відчинили вікна. Господаря помешкання, який міцно спав, розбудили та повідомили про небезпеку. Той мав ознаки сп’яніння. Опам’ятавшись, він подякував патрульним. Від медичної допомоги відмовився.

Посадовець підбурював дати хабар

Судитимуть в. о. директора державного підприємства «Волинський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» за підбурювання до надання керівником одного з волинських акціонерних товариств неправомірної вигоди службовим особам ГУ Держгеокадастру у Волинській області. Посадовця обвинувачують ще й у службовому підробленні. З початку лютого до 4 березня 2019 року він намагався переконати керівника господарського товариства, що питання погодження, видачі та підписання дозвільних документів на зняття та перенесення ґрунтового покриву земельної ділянки, важливе для господарської діяльності товариства, не вирішиться без надання 70 тис. грн у якості «подяки» посадовцям Головного управління Держгеокадастру в області. Питання насправді саботувалося – директор акціонерного товариства на всі свої звернення за дозвільними документами отримував відмови. Відтак він змушений був погодитися заплатити «данину», вимушено підписав фіктивний договір про надання консультативних послуг, які насправді не надавалися, та перерахував на рахунок ДП 70 тис. грн неправомірної вигоди. Після цього в. о. директора запевнив, що тепер жодних перепон для отримання дозвільних документів не буде. Крім цього, посадовець, щоб прикрити факт підбурення директора до надання неправомірної вигоди та надання цьому кримінальному правопорушенню вигляду легальної господарської операції, склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи із внесенням до них неправдивих відомостей щодо законності та підстав перерахування вказаних коштів. 
Тепер посадовцю повідомлено про підозру, й невдовзі він постане перед судом.

Директора та заступника начальника держпідприємства підозрюють у службовій недбалості

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення начальником та заступником начальника державного підприємства «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду» (зараз ДП «Волинський ЕТЦ Держпраці») службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам держави. У 2013-2015 роках посадовці підписали сотні (керівник – 199, заступник 116) договорів із суб’єктами господарювання на проведення експертних обстежень та досліджень, у яких було занижено граничний розмір тарифу вартості робіт, проведених працівниками ДП «Волинський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду», завдавши державному підприємству збитків: директор – на понад 385 тис. грн, заступник – на понад 225 тис грн.
Обом їм повідомили про підозру у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки державним інтересам.

Горіли будинок і два хліви

У Любомлі горіли житловий будинок і два хліви. Ймовірними причинами стали коротке замикання морозильної камери та необережне поводження з вогнем невстановленої особи. У понеділок, 2 вересня, виникла пожежа в житловому будинку в Любомлі на вулиці Поштовій. «Вогнем пошкоджено морозильну камеру та стіни площею 12 метрів квадратних, – повідомив головний інспектор Любомльського РВ УДСНС України Микола Лябук.

Згодом виникла пожежа двох господарчих споруд у Любомлі по вулиці Євгена Коновальця. Вогонь знищив господарчі споруди, речі домашнього вжитку, автомобільні запчастини.

Агресиного німця оштрафували

Громадянин Німеччини, який у квітні, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, побив патрульного у Луцьку, заплатить штраф за свої дії. Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду. 23 квітня екіпаж  помітив на проспекті Волі таксі, що порушило ПДР. Коли патрульні спілкувались з водієм, до авто підійшли двоє невідомих із явними ознаками алкогольного сп'яніння, які поводились агресивно та лаялися. Один із чоловіків (громадянин Німеччини) хотів відчинити двері службового авто і сісти на водійське сидіння. Патрульні застосували заходи фізичного примусу, одягли кайданки і доставили порушника у відділок поліції. У міськвідділі затриманий завдав одному з інспекторів удар в обличчя, інші тілесні ушкодження. 18 липня між прокурором Луцької місцевої прокуратури Сушиком Ю.В. і підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Було вирішено перейти до більш м'якого покарання. У підсумку, суд призначив громадянину Німеччини штраф 9 350 гривень.

Реклама наркотиків посеред міста

У Луцьку на вулиці Кривий Вал невідомі розмістили рекламу наркотиків. 
Про це повідомили на сайті «Відкрите місто». Лучанин Дмитро Василенко зазначає, що напис на паркоматі, який перебуває на балансі КП «Автопарксервіс», знаходиться там вже декілька тижнів. Його не бачить ані міська влада, ані муніципали. «Мене як жителя Луцька обурює той факт безгосподарності! Я прошу відповідальні служби, а також департамент муніципальної варти Луцької міської ради відреагувати, та відповідно до положення про благоустрій – здійснити припис для КП «АвтоПаркСервіс» за порушення норм благоустрою», – йдеться у повідомленні.

Гроші заплатив, а куртки нема

Володимирчанина обдурили інтернет-шахраї. Чоловік хотів придбати в інтернет-магазині куртку. Він надіслав продавцю гроші на картку, втім куртку так і не отримав. Сума завданих збитків становить 600 гривень.

Засудили солдата, який утік із військової частини з автоматом

Строковика, який у квітні цього року зі зброєю втік з частини у Володимирі-Волинському, судили. Суд визнав його винним та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі, змінивши його на умовне терміном на півтора року. Нагадаємо, 18-річний строковик із Миколаївщини втік із військової частини у Володимирі-Волинському увечері 16 квітня, взявши автомат і патрони. Через три доби (в ніч на 20 квітня) хлопця затримали, опору він не чинив та був знесилений. Із вироку відомо, що 31 травня втікач і прокурор підписали угоду про визнання винуватості.

Підготовлено за матеріалами видань Район.Любомль, ІА Конкурент, ІА ВолиньPost, Княжий град, пресслужб ГУНП у Волинській області, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як на вечірці. Яким був Перший дзвінок у приватній школі «ThinkGlobal»
Наступна новина В Міністерстві освіти шукають нового ректора для СНУ
Останні новини
Схожі новини