Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 9 серпня

Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 9 серпня
У фурі виявили нелегалів (фото Наполіції)

Серед нектарин у рефрижераторі знайшли трьох нелегалів. Судитимуть чоловіка, який продавав жінок у сексуальне рабство. З будинку, поки господарі відпочивали, злодії винесли прикрас на 25 тисяч гривень… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у п’ятницю, 9 серпня.

Нелегали серед нектарин

У пункті пропуску «Доманове» прикордонники у рефрижераторі вантажівки «MAN», яка везла із Північної Македонії до Білорусі нектарини, виявили трьох пасажирів, з їхніх слів, громадян Афганістану, віком 14, 15 та 18 років.За кермом перебував 61-річний громадянин Північної Македонії. Слідчо-оперативна група поліції вилучила транспортний  засіб. Затриманих доставили до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців у селі Журавичі Ківерцівського району. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

 
Нелегали у рефрижераторі

🍑🍑🍑 Сюрприз у рефрижераторі з нектаринами виявили у пункті пропуску «Доманове» #прикордонники Луцького загону під час спільного з представниками фіскальної служби огляду вантажівки 🚛, яка везла товар із Північної Македонії до Білорусі. Із рефрижератора зняли трьох "пасажирів", котрі "переплутали" рейс. Затриманих іноземців, що представилися афганцями, двоє з яких є неповнолітніми, доставлено до прикордонного підрозділу для складання процесуальних документів. Крім того, до Нацполіції направлено повідомлення щодо внесення до ЄРДР даних про водія, в діях якого вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст.332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Вантажівку та водія, громадянина Північної Македонії, передано поліції. #нелегали #illegals #ДПСУ #Держприкордонслужба #новини #кордон #пункт_пропуску #border_guards #border #State_Border_Guard_Service_of_Ukraine #border_crossing_point Кордон зараз - Kolejka teraz Право на захист Державна міграційна служба України Кордон 6992,982 км Північне регіональне управління Держприкордонслужби МВС України Національна поліція України

Posted by Державна прикордонна служба України on Friday, 9 August 2019

Автокрадія піймали менш ніж за добу

На Любомльщині викрили автозлодія. До поліції звернувся 79-річний житель Луцького району і повідомив, що в ніч на 8 серпня із гаража у селі Замлиння Любомльського району викрали його автомобіль «Ford Tansit». Менше ніж за добу поліцейські встановили, що це зробив 28-річний мешканець цього району. Викрадене авто вилучили та повернуть законному власнику. Триває слідство.

Чиновника-хабарника взяли під варту

Посадовдцю Держекоінспекції Волинської області, якого 6 серпня піймали на хабарі, оголосили про підозру. Правопорушник отримав гроші від двох підприємців, 3 тисячі доларів США та 50 тис. грн,  за вирішення питання щодо отримання необхідних дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із правом внесення застави. Досудове розслідування триває. 

Перебуваючи під домашнім арештом, крав дуби

Мешканець селища Цумань, який під домашнім арештом незаконно рубав дуби, тепер перебуватиме під вартою. Увечері 18 червня 2019 року 28-річний молодик у рідному селищі, втрутившись у конфлікт двох громадян, півтора десятка разів ударив металевою дубинкою одного з них. Чоловікові повідомили про підозру, й суд обрав йому запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Кілька разів поліція перевіряла виконання громадянином запобіжного заходу і фіксувала його відсутність удома. Уночі ж 8 серпня лісівники виявили факт незаконної порубки двох дубів у Сильненському лісництві. За кермом транспортного засобу, на який були завантажені колоди, був підозрюваний. За клопотанням прокуратури йому змінили запобіжний захід на тримання під вартою. У Ківерцівському районному суді перебуває ще і кримінальне провадження про втручання цього громадянина в діяльність працівника правоохоронного органу та умисне заподіяння ним тілесних ушкоджень правоохоронцю.

Гвалтівника рідної доньки взяли під варту

Мешканцю одного з волинських сіл, якого підозрюють у згвалтуванні 14-річної доньки, обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 днів. Нагадаємо, увечері 2 серпня 2019 року нетверезий батько у нежилому приміщенні вчинив наругу над дитиною. Йому повідомили про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої. За такий злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років.

Судитимуть чоловіка, який продавав дівчат у сексуальне рабство

Скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вербування та 42-річним мешканцем Запоріжжя жінок для сексуальної експлуатації та переміщення їх через державний кордон Україниу Німеччину. У квітні-червні 2019 року чоловік, познайомившись із чотирма мешканками Волині та Рівненщини (одна з них неповнолітня), які перебували у скрутному матеріальному становищі, запропонував їм високооплачувану роботу у Гамбурзі. Надавши жінкам у борг гроші задля залагодження усіх формальностей із документами та переїздом, зловмисник зайнявся переміщенням їх через держкордон, проте його затримали правоохоронці. Нині його обвинувачують у торгівлі людьми, й невдовзі він постане перед судом. За такий злочин передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Хотів «зекономити» на митних платежах

Волиснькі митники викрили і зупинили намір волинянина, котрий діяв як водій за дорученням «зекономити» на сплаті митних платежів близько півмільйона гривень. У процесі імпорту через пункт пропуску «Ягодин» вживаного автомобіля RENAULT PREMIUM 460 DXI до митного оформлення чоловік подав документи, згідно з якими з 2014 року цей транспортний засіб був зареєстрований у Швейцарській Конфедерації. Проте митники довели, що подане до митного оформлення свідоцтво про реєстрацію у Швейцарії ніколи не видавалось, а першу реєстрацію транспортний засіб отримував у Польщі на пів року раніше. Кількість повних календарних років експлуатації авто впливає на розмір митних платежів під час його випуску у вільний обіг на території України. У цьому випадку різниця між належною та задекларованою сплатою становила  понад 478 тис. грн. За подачу недостовірних відомостей про товар волинянина притягнуть до відповідальності. За оцінкою експертів, вартість вантажівки – майже 857 тис грн. Матеріали справи передані на розгляд суду.

Чоловік не повернувся з роботи

У Камені-Каширському зник чоловік: не повернувся додому з роботи. Про це у соцмережі написала Валентина Влащук-Самчук. Жінка зазначила, що зник її брат, 36-річний житель села Видерта Камінь-Каширського району Анатолій Самчук. Працює він у магазині «Наш Край» у Камені-Каширському. Рідні написали заяву до поліції про зникнення. Однак близько 23:20 стало відомо, що чоловіка знайшли. 

Вийшов з автомобіля і зник

Володимир-Волинська поліція встановлює місце перебування безвісти зниклого громадянина Юсковця Ігоря Георгійовича, 18.05.1963 р.н. Він – житель м. Березне Рівненської обл. Ще 12 листопада 2017 року він їхав разом зі своїми родичами автомобілем із села Риковичі Іваничівського району і в районі сіл Бубнів Володимир-Волинського району та Іванівка Іваничівського району самовільно вийшов з авто. Місце його перебування дотепер не відоме. Прикмети: зріст 185 см, худорлявої статури, волосся темне з сивиною, мав вуса. Був одягнений у синю куртку, синій класичний костюм, голубу сорочку, взутий у чорні черевики. Прохання до всіх, кому будь-що відомо про місце перебування розшукуваного, повідомити за тел.: 03342-2-25-70, 0931941795 або 102. Конфіденційність гарантують.

Пішов і не повернувся

Володимир-Волинська поліція встановлює місце перебування безвісти зниклого Кабарчука Юрія Володимировича, 22.09.1969 р. н., жителя с. Поліське Старовижівського району. Він працював у ТзОВ «П’ятидні» і 4 березня 2016 року самовільно покинув місце свого тимчасового проживання на території тракторної бригади, місце його перебування невідоме. Його прикмети: зріст 175 см, середньої статури, волосся темне, стрижка коротка. Був одягнений у чорну куртку, чорні джинси, взутий у чорні черевики. Прохання до тих, кому відомо будь-що про місце пребування та обставини зникнення Кабарчука Ю.В., повідомити за телефоном: 03342 2 25 70, 093 194 17 95 або 102. Конфіденційність гарантують.

Цигарки заховали у каністрах

У пункті пропуску «Пулемець» прикордонники спільно з представниками митниці в автомобілі марки «Опель», що рухався на в’їзд в Україну, виявили 500 пачок безакцизних цигарок марки «Магнат» та «НЗ», які були приховані в каністрах. Саме таким способом волинянин намагався незаконно перемістити цигарки, використавши ємкості не за призначенням. Тютюнові вироби вилучені, на водія-громадянина України складений протокол про порушення митних правил.

Волинянин з бандою напав на сім’ю

На Рівненщині поліцейські затримали волинянина за вчинений розбій на родину, двох спільників розшукують. 8 серпня вночі до поліції надійшло повідомлення від 53-річної жительки села Річки, що невідомі в масках напали на її 32-річного сина. На момент скоєння злочину в будинку перебувало подружжя, їхній син і зять. Коли 32-річний чоловік вийшов на вулицю, на нього накинулися двоє невідомих у масках та почали завдавати тілесні ушкодження. Третій у цей момент зайшов до помешкання і накинувся на господаря. На допомогу підоспів зять. Чоловікам вдалося зв’язати нападника, інші двоєвтекли, тож заволодіти нічим не змогли. Поліцейські доставили зловмисника до поліції. Ним виявився 30-річний волинянин. Його затримали.

Авто згоріло вщент

Уночі 9 серпня на вулиці Гущанській у Луцьку вщент згоріла автівка. За словами очвидців, близько 3:35 поблизу авторинку трапилось загорянна автомобіля Skoda Octavia.На місці події працювали пожежники, проте автівка вигоріла вщент. Причини та обставини пожежі встановлюються.Як повідомив начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи із громадськістю управління ДСНС України в області Володимир Нестеров, повідомлення про займання надійшло в 3: 33 хв. Пожежні підрозділи були на місці події через 7 хвилин). Причини пожежі встановлює поліція. Ліквідували пожежу о 3:57.

Поки господарі відпочивали за кордоном – обікрали їх дім

З одного із будинків у Володимирі-Волинському, поки власники відпочивали за кордоном, злодії винесли ювелірні вироби. Про крадіжку поліції повідомив родич. Зловминики проникли в оселю шляхом віджиму пластикового вікна. Сума збитків – 25 тисяч гривень. Проводяться слідчі дії.

Підготовлено за матеріалами видань ІА ВолиньPost, ВолиньUA, Володимир Медіа, ІА Волинські Новини, Буг, пресслужб ГУПН у Волинській області, ГУНП у Рівненській області, прокуратури Волинської області, Волинської митниці ДФС, Держприкордонслужби.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську урочисто відкрили «Епіцентр»
Наступна новина Хто із волинських будівельників отримав нагороди. Фото з урочистостей
Останні новини
Схожі новини